Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a miskica1983 »

Pozdravljeni !

Ko berem vse to vidim da je bilo lansko leto popolna katastrofa glede končanja vez. Z mojim sva bla skupi 8,5 let in me je pustil malce pred Božičem. Sploh se mi sanja ne kaj je bil točen razlog kaj vse je bilo narobe da sva nehala. Meni se je podrl svet. pa sem sla za novo leto v Egipt v upanju da bom lahko pozabila...saj sem ko sem bila tam, ko sem prišla nazaj spet isto. jest ne vidim več smisla za kaj živeti. najbolj grozno pa je to da ima on že drugo, kao čisto nenačrtovano (kao je hotel bi sam, se ga mal odklopt in bum nova, pravi da mu ni žal da sva končala ampak meni je ful, vse bi nardila da ga dobim nazaj ampak je vpletena 3 oseba).
Zanima me koliko od vas je doživelo to da je fant prišel nazaj do vas, da mu je žal, da vas ima še vedno rad?

Pri veliko puncah sem prebrala da jim je fant rekel da to ni to, da ne čuti več tega kar bi moral, da sta kot brat in sestra...vse to se je zgodilo meni...in še kaj. sploh mi ni do tega da bi sploh kam šla, ven...ne vem kaj naj sama s sabo...Tudi jaz sem v 4 dneh shujšala 5 kil..nisem ne jedla ne spala...

vem da je že veliko napisano o tem ampak meni ne gre naprej...8,5 let je full, ni mi jasno zakaj je prišlo do tega.

:cry:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

meni se je to zgodilo. sicer ful hitro, že po enem dnevu, ampak verjetno šteje ane? enivej, lahko bi rekla, da so stvari zdaj boljše, kot so bile prej, če ne bi bilo ene malenkosti, tega da ves čas potiho pričakujem ponoven konec z njegove strani. zaupanje je šlo v maloro.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

meni se je to zgodilo. sicer ful hitro, že po enem dnevu, ampak verjetno šteje ane? enivej, lahko bi rekla, da so stvari zdaj boljše, kot so bile prej, če ne bi bilo ene malenkosti, tega da ves čas potiho pričakujem ponoven konec z njegove strani. zaupanje je šlo v maloro.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

Ja jz snm šla tud z mojim nazaj...On me je tud mel še vedno rad...tk da zdej naprej furava zvezo...Narazen pa sva bla pol leta.

Ja 8,5 let je res veliko...ampak..pusti da gre čas mimo...joči ko ti bo hdo...ukvarjaj se s stvarmi ki te veselijo, predvsem pa DELAJ NA SEBI. Preberi kakšno psihološko knjigo. Delaj na samozavesti, delaj na tem, da se naučiš živeti sama...da se spoštuješ in da ti nihče ne bo segel do kolen in te spravil na kolena. Za to je potreben čas in motivacija...ampak ko preživimo v življenju težke čustvene šoke, nas to le krepi. Poskusi poizkati v tem nekaj pozitivnih stvari. Zdaj vem da si na tleh, a ko se boš pobrala...boš faca, ki je nebo uničil niti tornado :)

Pa še to....v življenju se nam pripeti dosti zadev..kar naenkrat se ti dogajajo same slabe stvari, ki jih sploh ne razumemo, še manj pa ne razumemo, zakaj se to dogaja ravno "nam"....a čez čas, ko se boš ozrla nazaj, boš videla razlog zakaj ti je bilo to nemenjeno... to trpljenje. Usoda ti očitno namenja nekaj dobrega, boljšega. Boš videla! Ni konec sveta da zdaj trpiš....to pomeni, da boš v življenu prestopila na višjo stopničko...A saj veš...noben uspeh ni dosežen brez truda...to boš mogla potrpeti in..potem ti bo vse jasno zakaj se je moralo to zgoditi. :wink:
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

Ojla, hvala za vse dobre besede ampak meni se sploh ne da nič, ne da se mi ven, ne najdem stvari ki bi me veselile, skoz mislim nanj in na vse lepo kar je bilo. ne najdem ene negativne stvari v najini vezi, čeprav ko sva bla skupi sem bla jaz tista k sem zmeram govorila da to ni to, ampak zdaj ko pa je dejansko do tega prišlo pa ne znam naprej. ne vem kaj mi je blo vmes da se mi je zdelo da to ni to. če zdej o tem premišljujem vidim vse lepo, bi bila še z njim, vidim skupno prihodnost katere ne bo. skoz mislim oz upam da bo ugotovil da sedanja ni prava in bo prišel nazaj, čeprav mi globoko v srcu in 6 čut pravi da bosta dolgo skupaj. ne znam se spoprijeti s tem, ne morem se sprijazniti z nastalo situacijo. :cry:

Ali je on ali pa si ti vmes imela kakega drugega/on drugo? ali je bil dovolj tehten razlog da sta šla narazen?

ne vem kaj naj,...kako ....
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Da ti odgovorim na vpr.:
Jaz sem bila v času ko sva bila narazen tudi z drugim fantom....on pa je bil s tremi bolj kot ne v različici one night stand..ker več se ni razvilo. Prva ga je odpisala, ker me je enkrat videla, kako sav plesala in kako me je objemal..njo pa ignoriral...z drugo ni blo to-to, ker.....ma ves čas je mene iskal v drugih...jaz pa sem bila že zasedena, tako da mu ni preostalo drugega kot da se "sestavi" skupaj in me pusti na miru.
Mene je pa s tistim fantom vedno bolj morilo, ker niso bili tisti pravi poljubi, ki bi mi ugajali..bedno skratka..končala sem z njim.Potem pa sem zdajšnega poklicala..on me je povabil na pijačo...potem pa sva ponovno začela...
Razlog za konec je bil tehten..čeprav sem poskušala da bi si spet ogrela srček in ga vzljubila...al žal nisem mogla, ker je bilo že toliko stvari na kupu, da sem vse skupaj pustila...pa kmalu začela z drugim. Fora je, da sem ga nekako že v zvezi prebolela, ker je blo tolko dreka..in sem se čist ohladila..On je bil pa vedno bolj zagret in zaljubljen in poskušal ogreti moj srček....Tkda mi sploh ni bil problem hitrer preskok na drugega...ampak potem čez kaka dva meseca me ja pa že začelo morit z novim tk da...

Po eni strani bi si po tihem upala reči, da tvoj fant mogoče spozna, da to z novo ni to-to....Ampak..pustimo ta ČE ob strani.

Vem da ti je hudo in da se ne moreš pobrati..Zato pa čim več piši kako se počutiš, izlivaj čustva ven na bilokakšen način. Naj ti pa povem še eno skrivnost :wink: ...Če boš napsiala da ti gre na bolje in se postavljaš na noge...(pa čeprav si boš lagala)..ti bo prišlo kar v podzavest, da ti gre res na bolje! Tricky..ampk deluje :idea: preverjeno
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

Tudi jaz upam da bo ugotovil da z njo ni to to ampak nikol se ne ve. upat ne smem tega ker potem ne bom mogla naprej z svojim življenjem. bomo vidli kako bo, po eni strani si mislim da bo želel nazaj ampak po drugi se mi zdi da bo ostal pri njej. res pa je da najbrž ne bo imel nobene več tolk rad kot je imel mene, vsaj tako pravi. in najbrž tud jaz ne nobenga več kot njega.

torej glede na tvoje izkušnje obstaja možnost da ugotovi da sem jaz tista. tudi pri nama se mi zdi da je bil on tisti ki je že v zvezi me prebolel, vsaj tako zgleda, ker se mi zdi da mu je popolnoma vseeno zame, če je tako hitro šel k drugi.

mislila sem da se dovolj dobro poznam da mi to do česar je prišlo ne bo prišlo do živega pa mi je .... ful !sej si poskušam dopovedat da pač ni šlo, da bo nekje kak boljši ampak ne gre. niti mi ni do tega da bi sploh iskala drugega,ker se mi zdi da bi itak iskala njega...

mah nekoč bo šlo to mimo, upam

:(
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

ja vem kako je to, ko ti ni niti do tega, da bi iskala drugega... Ja lej..pač pusti času čas...pač lahko da bo začutil tist peobrat in si te želel nazaj..mogoće ne...nikoli ne veš. Pregovor pravi: nikoli ne zapusti nekoga ki ljubiš, zaradi nekoga, ki ti je všeč...

KOliko časa je zdaj od kar sta narazen in...kako hitro po koncu zveze je začel z drugo in koliko časa je z njo?
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

vbistvu sva midva imela že cel december probleme ker je on ful hodu ven s sodelavci, veseli december pač, potem je kar naenkrat padel v novo družbo enega od sodelavcev v katerem je bila tudi ta "nova", tudi sodelavka. ampak ok nisem se sekirala. potem je bilo tako da je hodu ven vsak dan in se mi ni javljal na telefon, in mene je skrbelo da ni kaj narobe, prometna nesreča in to. pa je rekel da ne bo več, da se mi bo normalno javljal, pa se ni in sem popizdila. potem je pršu ven z idejo da se midva ne bi slišala pa vidla en teden, da se je njemu začel dogajat po glavi...in se seveda nisem strinjala pa sem rekla da je potem to to, konec. in seveda naslednji dan mi je bilo žal da sem to rekla in sem probala popravt pa sva se nekako strinjala za ta 1 teden čeprav sva se vmes videla in slišala. meni pa ni dalo miru, čutla sem da ni samo to in imela sem prav, bila je ona, nova zanimiva oseba s katero se ful dobr razume ima ful dober karakter itd. (aja jaz sem njo že videla lansko leto decembra, ko sem ga vprašala ali ima fanta je rekel da 2,3 leta v resnici ga ni imela !!!!! .- torej laž)

in potem se je zgodilo da je bil tolk prbit da je razbil avto - skoraj totalka in mu je bilo vseeno, kar mu za avto ni bilo nikoli.

torej midva sva uradno nehala 23.12, z njo domnevam da je začel okoli novega leta, mene ni bilo sem bila v Egiptu (da poskušam pozabit). torej je to 1 teden. res mi ni jasno kako se lahko predaš tako hitro drugi osebi in ji daješ tisto kar bi moral dajati meni - po 8,5 letih...

ma ne vem.... čudno je vse skupaj....zdi se mi da je z mano zadnje leto samo preživljal prosti čas in čakal na neko drugo zanimivo osebo....mislim da je on že vmes mene prebolel zato ga dejansko boli k... zame.
ne vem.... :(

pregovor mi je ful všeč samo dvomim da velja zanj :(
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

aja pozabla sem dodat da sva se takrat ko sva končala oba strinjala da ostaneva prijatelja, da greva na kavo, se slišiva in na začetku sva sla na kavo in sva oba podjebavala (pardon izrazu) drug druzga, jaz njega bolj. potem sem sla v egipt in ko sem se v nedeljo vrnila ga sploh nočem videt, slišat. sem pa mu poslala mejl z vsemi mojimi občutki...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

o boga miškica :/
a ti je saj odpisu mejl?
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja mi je odpisu na mejl, iste besede skoraj kot mi jih je povedal v živo, da že je nekaj časa čutil da to ni to, pa sem mu napisala da zakaj ni prej pol to naredu pa je reku da je mislu da bo boljš....pa da ne bo mel nobene več tolk rad kot mene...da ni bilo načrtovano da spozna oz. začne z drugo in pa da mu ni žal... vglavnem ko konca mi je nasolil rano....

boli ko ti nekdo pove resnico, katero že nekaj časa sam pri sebi veš pa upaš da bo bolje... sploh k ugotoviš , potem ko je že dejansko konec da je dejansko bil prava oseba s katereo bi delil prihodnost. prej tega recimo nisem vedela oz. do tega spoznanja nisem prišla.

po eni strani bi ga rada vidla po drugi ne, ker mi bi še hujše. najbolj bedno pa mi je to k se sprašujem kako se ima z njo, kakšna je, in ostale intimne zadeve me zanimajo, ampak jaz sem pač firbec, res mene zanima vse o vsem. čeprav ko pa pomislim da bi to zvedela pa tega ne bi mogla pozabit.

:(
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

sploh si ne predstavljam tvoje situacije..
nekoč sm mislna da se men podira svet ko me je nekdo pustu po 2h mescih..
ampak po 8 letih? :cry:
božca.. sej boš prebolela.. upaj na to da si premisli :bussi:
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

Po eni strani na to upam. kar pa resnično upam in upam da se mi želja izpolne pa je da ugotovi da z njo to ni to ali pa da ga ona pusti in da ubčuti to trplenje in bolečino katero čutim sedaj jaz !!! resnično upam da to tega pride !

ko pomislim ali bi ga vzela nazaj....trenutno ne ker je vpletena 3 oseba...kasneje kaj pa vem....odvisno od situacije...

bomo videli kaj bo prinesel čas, seveda se mi bo vleklo te dni, mogoče mesece...pogrešala ga bom, bom ga tud sovražla...najbrž ga že zdaj. sej pravijo da je tanka meja med ljubeznijo in sovraštvom...pri meni se je meja totalno zabrisala...ne vem ali naj ga sovražim ali naj ga imam rada, seveda iz dneva v dan manj...upam
čbela
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a čbela »

Miškica, res si v hudo nezavidljivi situaciji in sočustvujem s tabo, da je prišlo do tega. Vendar punca, ni vse izgubljeno, čeprav se sedaj zdi kot da je. Vse kar rabiš je čas. Sliši se klišejsko, vendar drži. Čas je tisti, ki ti bo zacelil rane. Boš pa morala tudi sama narediti nekaj za to. In sicer, jaz ti svetujem, da omejiš stike z njim, kakršne koli (telefonske pogovore, meil, videvanje), najbolje je seveda, da se vsem stikom z njim popolnoma odpoveš. Pospravi vse stvari, ki te spominjajo nanj v škatlo, jo zapri in odnesi daleč stran od tvojih oči.

In sedaj, kar je najbolj pomembno – začni delati na sebi. Na tem, da se naučiš živeti brez njega, brez njegovih dotikov, poljubov, objemov, … verjemi, da bo prekleto težko, vendar če boš imela voljo bo šlo. Vem, da trenutno nimaš nobene želje po kakršnem koli dejanju. Vendar to je tisto, kat te bo spravilo pokonci. Dejanja. Torej bodi ves čas aktivna, začni se ukvarjati z aerobiko, plesom, beri knjige, pojdi v hribe … čimbolj se zaposli in zamoti, da bo čim manj časa, ko boš lahko mislila nanj. Čim več časa preživi tudi s prijateljicami, jokaj, izpovej se, skritiziraj ga, … samo ven iz sebe spravi žalost, jezo, obup.

Na list papirja si napiši njegove negativne stvari. Vse kar se spomniš. Lahko vsak beden prepirček, ki sta ga imela, vsako malenkost, ki te je kdaj koli zmotila na njem, in predvsem to, da te je zapustil zaradi druge (on seveda tega ne bo priznal). In kadar koli te prime, da bi ga poklicala, mu poslala meil, si preberi ta seznam. Mogoče bo potem želja manjša.

Da si mu poslala meil s svojimi občutki, se mi zdi popolnoma prav. Naj ve, da si ga imela prekleto rada. Tako si ne boš mogla nikoli očitati, da mu nisi tega (še zadnjič) povedala. In ko ga bo minila vsa ta začetna strast, ki jo čuti do nove punce, šele takrat bo lahko spoznal kaj je imel. Ker trenutno je ona bolšja od tebe, ni sitna, nima slabih dnevov, ves čas se smeji, mu ne teži za kakšne neumnosti, … bo pa tudi ona še pokazala svoje slabe plati. Verjemi, da bo. Ne morem ti obljubiti, da jo bo potem zapustil. Mogoče je ne bo. Vendar verjemi, da pozabil te še ni. Sem prepričana. Trenutno se ima bolje, ker ima nekoga s katerim se lahko zamoti. Torej njo, ki mu nudi tolažbo in vse kar si mu, še ne dolgo nazaj, nudila ti. Še zdaleč pa do nje ne čuti to, kar je čutil do tebe.

Najbolje boš naredila, če ga boš pustila pri miru. Res ti na srce polagam, da ga ne kliči. Tako boš najbolje naredila zase. Če te pokliče on, mu ničesar ne meči naprej, predvsem pa ga ne sprašujem intimnih stvari v zvezi z novo punco. Zakaj bi sama sebe dodatno mučila? Vse kritike in obtožbe, ki letijo nanj, prihrani za takrat, ko boš s prijateljico. Delaj se, da si vesela in, da se imaš tudi brez njega lepo. Izgovori se, da nimaš časa klepetati. Ne sme vedeti, da v sebi trpiš. Če mu ves čas jokaš, ga prosiš naj se vrne, je on tisti, ki ima moč in lahko dela s tabo kar hoče. In takrat se ne bo vrnil. Ne bo pa mu vseeno, če bo dobil občutek, da si ga prebolela. Zato… daj mu ta občutek, pa čeprav je to še daleč, ko ga v resnici boš. Šele takrat boš ti dobila moč. In šele takrat obstaja možnost, da se vrne nazaj.

Čeprav … mislim, da si zaslužiš veliko boljšega kot je on. Kajti če te zapusti zaradi druge, te ni vreden. Res ne! In boš videla, tudi zate bo spet kmalu posijalo sonce!
Želim ti čim bolj prespano noč.
Zaklenjeno