Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

MilkyWay napisal/-a:^^zakaj to? a maš probleme u šoli, da se ti tko zdi??

Ohh matematka, predraga matematka mi dela težave ja. :D

ampak punce, bomo zvozle, a ne?! in to v prvo ... popravle vse in šle delat maturo v spomladanskem roku, je tako?! polno optimizma!

Oh da da, seveda. :cool: :P
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Od matematike je odvisno al bom šla na maturo al ne :roll:
zaenkrat mam same negativne ocene, v četrtek popravljam čez celo leto.. bomo vidli :?
mene me za vsak predmet skrbi k se nism še začela ukvarjat z maturo (intenzivno se bom neki dni prej like always :roll: )
zgodovina ma fuul preveč snovi in na maturi sprašujejo za najmanjše možne podrobnosti.. da ne govorimo od tega kko mamo slovenci neumno zgodovino :?
angleščina mi nikoli ni šla dobro, edino pr italjanščini mi bo šlo malo boljše na maturi..
polomija bo pa itak slovenščina, ker ne znam pisat esejev, slovenice tudi nism nikoli znala, književnosti pa še manj (to pa zto ker se nismo dosti ubadali s tem (poudarek je bil na pisanju esejev), zapiskov pa nima nobedn kr je tak sistem od naše profesorce)
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Lejo no..pa ne bit tok pesimistična, da nič ne znaš. Neki sigurno znaš, sej si 4 leta zdej hodila v gimnazijo. :) Boš vidla, da bo, sam potrudt se je treba.

Drgač tud mene skrbi kr velik, in se bom zdj res začela prpravlat na maturo ker drgač ne bo nč.

Zdej usak dan rešm 2 pole za anglo, za esej sm se kr dost že prpravla (sam morm dons it še enkat čez knjigo esej na maturi), pa učeri sem celo ponavljala en del obče geografije :D Sploh ne vem od kje sem dobila voljo.

Sej bomo nardle boste vidle :) Sam ne vem zakaj usi k so že naredl pravjo, da je matura čist v izi..mi pa tako paniko zganjamo.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

ŽuŽa napisal/-a: Sam ne vem zakaj usi k so že naredl pravjo, da je matura čist v izi..mi pa tako paniko zganjamo.

Zato, ker je res. Glej, 4 leta se učiš in v bistvu prpravlaš na maturo. Učiš se, kokr da bi vse delu na višjem nivoju in bl v podrobnosti, kokr je na maturi. To vela predvsem za osnovne 3 predmete, pr zgodovini, sociologiji in podobnih se pa pač moreš naučit.

Tisti, k vas skrbi za matematko pa angleščino-v našem razredu je blo ene par takih, k so z velikimi težavami zdelal 4 leta (en sošolc pr matematki v 3. letniku sploh ni mel pozitivne ocene, popravca mu je šenkala), pa so vsi maturo naredl. Eni od tistih, k so se prej boril, da ne bi mel še v 4. letniku popravca, so naredl s 3.
Pr ns samo edn od tistih, k smo šli na spomladanski rok mature, ni naredu mature, ker mu je pr sociologiji mal zmankal (ker se ni nč učil-je mislu, da bo že neki skup spravu, pa mu ni ratal).

Tko da js svetujem, da ne razmišlat o tem, da ne boste naredl, ampak rajš ta čs porabte za učenje. :wink:
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

ja vem ja,....mi vsi govorijo da matura ni taki bav-bav....hm ....samo te pa skrbi če maš določene pogoje kako moraš nareti maturo(kaki uspeh)...in to te še bolj muči...in ko si greš reševat bilo kake naloge.....ne rešiš skoraj nič prav...in se potem zamisliš...hehe....in te žre....vsaj pri meni je tako...sicer pa je še dobre 3 tedne do pisnih...tak da se bom te 3 tedne maksimalno učila...samo za maturo ker v šoli sem že rešena vsega...no en test še mam ta teden.. :?
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Pa lahko tut pogledaš na http://www.dijaski.net/, kjer maš pole od prejšnjih let za vse predmete. Pomoje najbl glih to pomaga, če se učiš iz prejšnjih pol, da vidiš, kako točn zgleda na maturi.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ŽuŽa napisal/-a:Lejo no..pa ne bit tok pesimistična, da nič ne znaš. Neki sigurno znaš, sej si 4 leta zdej hodila v gimnazijo. :) Boš vidla, da bo, sam potrudt se je treba.
Jah, prou maš da smo se ubistvu 4 leta učili samo za maturo samo nekako pozabiš pa eni sploh nismo meli čez ta 4 leta dobre ocene :D js sm dobesedno prlezla (tko da so mi gledli skozi prste) iz enega letnika v drugega.
Zdej se gre tudi zares in mene me zgrabi panika in pols e samo še sekiram in ne mislim na neč.. Vse delam narobe, tudi tisto kar se mi zdi preprosto!Vidim, da se že na veliko prpravljaš.. :wink: js za to še nimam časa kr mam za popravit 4 predmete.. pa za esej sm šele učiri prebrala knjige, dns bom tisti esej na maturi in to bo to.
In se FUUL bojim da bojo dali Kralja & Fizike na maturo kr NE RAZUMEM NEČ.. :roll: že tko mi ne gre dobro pisanje esejev..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ann* »

ja čez dva dni se začne matura ja :?
jz sm šla zdej še enkrat brt knige ..dons mam še fizike to bo pa že bl use kar bom nardila za esej

me pa mal skrbi k tuki berem pa vidm da se ene kr bl prpraulale ..pa da ste že mato pa to za nazaj začel ponaulat :? no ja mau me rata strah ja kk se bo končal vseskupi ..sam okej sej čez en mesc bo že konc heh
Uporabniški avatar
kocka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kocka »

Js dons predelujem Kralja na Betajnovi. V bistvu ponavljam mal, še enkrat ga berem, ker mi je dost mimo. hehe :)

ampak Vladimir pa že takooo preseda... :roll:
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

kocka napisal/-a:ampak Vladimir pa že takooo preseda... :roll:

Preseda ja, samo ga je blo že najlažje brat..
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Js sploh nevem kak se nej pripravljam na esej, razn tega da pač prebereš knjige in predelaš zapiske oz. neki takega no. Ker js grem te eseje itak vedno tko na ''blef'' pisat, ker pač nevem kak se nej prej pripravljam, no za tega bi pa blo fajn, če ne bi šla kr tko. :D No ja sej bomo vidl.
Drugač pa Vladimir je zakon ja, men je Tartuffe tko kr neki. Fiziki pa Kralj sta uredu, sam pri Fizikih majo ti tipi miljon imen in se jih moreš dejansko naučit na pamet. :D
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Mi nevem, če smo to kej omenjal, omenjal smo sam vzhod pa zahod.
Drugač sm pa js esej na poskusni pisala 39 pik.
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Ja če bi blo na tapravi tko se ne bi nič pritoževala. :wink:
Einstein je vzhodne, Newton zahodne.
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ann* »

ok mi to nismo tok podrobno da bi pršli do tega kdo je iz vzhoda pa kdo iz zahoda sploh
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Ni za kej buubbika. :wink:

Mnja mi smo šli full podrobno, se mi zdi da smo obdelal določene stvari, ki valda da nikol ne bodo. Nevem no. Se mi zdi to čist brezveze.
Zaklenjeno