Čaj
-
- Kofetarica
la_estrella napisal/-a:^^če hočeš da te zeleni čaj poživi morš vrečko pustit ~2min (kok vroča je voda nima veze),če pa dlje časa pustiš ma pa grenak okus in posledično tud drugačne učinke-nič poživljajočega uglavnem...
To glede učinka je res, ja

No sej, primerna temperatura vode se itak razlikuje od sorte do sorte čaja, v specializiranih čajnicah imaš ponekod do stopinje natančno navedene cifre zraven

-
- Sramežljivka
Jaz pa sem bivša ljubiteljica (odvisnica) zelenega čaja. Tu pa tam se še pregrešim z zelenim čajem z okusom jasmina.
Drugače sem pa zaradi bolj zdravega življenskega sloga preklopila na rdeči rooibos čaj. Razlog je predvsem v kofeinu, ki ga rooibos ne vsebuje, zato je primeren tudi za pitje pred spanjem.
Pijem čisti rooibos, brez dodanih arom in seveda brez sladkorja. Okus je odličen!
Občasno pa se mi prileže tudi domača meta.
Drugače sem pa zaradi bolj zdravega življenskega sloga preklopila na rdeči rooibos čaj. Razlog je predvsem v kofeinu, ki ga rooibos ne vsebuje, zato je primeren tudi za pitje pred spanjem.
Pijem čisti rooibos, brez dodanih arom in seveda brez sladkorja. Okus je odličen!
Občasno pa se mi prileže tudi domača meta.
Ufff čaaaaaaaaji. Naj naj pijača in pri meni na spiski skozi celo leto. Pravkar pijem zelenega z dodatkom vanilije. To je kot štart dneva, kot nekaj kar pogreje želodec da pol lažje prebavi zajtrk.
Pri meni je vedno okoli 6 različnih čajev v shrambi in se pijejo po trenutnem navdihu in občutku.
Moja 2 TOP ČAJA sta ČRNI ČAJ (na prvem mestu!!) ter ZELENI ČAJ.
Pri črnih pa ni važno ali BREAKFAST TEA ali EARL GRAY, ali afternoon. V bistvu imam rajši BREAKFAST saj je najbolj močen in obožujem tale težki okus.
Trenutno pa v shrambi 2 črna čaja en od 1001 cvet (ZELO DOBER) ter eden od TEEKANE z dodatkom ruma, nato 3 različni zeleni čaji, 2 sadna en multivitamin, planinski od patra Bernardina...
Pri meni je vedno okoli 6 različnih čajev v shrambi in se pijejo po trenutnem navdihu in občutku.
Moja 2 TOP ČAJA sta ČRNI ČAJ (na prvem mestu!!) ter ZELENI ČAJ.
Pri črnih pa ni važno ali BREAKFAST TEA ali EARL GRAY, ali afternoon. V bistvu imam rajši BREAKFAST saj je najbolj močen in obožujem tale težki okus.
Trenutno pa v shrambi 2 črna čaja en od 1001 cvet (ZELO DOBER) ter eden od TEEKANE z dodatkom ruma, nato 3 različni zeleni čaji, 2 sadna en multivitamin, planinski od patra Bernardina...