BaBeBi napisal/-a:Ok jullia, ti enih stvari pač ne razumeš...prvo: mene NE MOTIJO takšni apri, ampak za razliko od tebe, me pa mene zanima kaj bo z drugimi; oz. kam vodijo take stvari...mene zanima zakaj je toliko nesrečnih ljudi...in nisem rekla, da te monogamija zaščiti pred samoto, ampak še vedno mislim, da se za ''vsak pisker najde pokrovka'' in da če si monogamist prej ali slej najdeš nekoga, ki ti ustreza in ti njemu.
Mene pa ne zanima, kaj bo z drugimi (prijatelji in družina izvzeti), ker imam sama s seboj čisto dovolj opravka.
Sicer je pa to, da se za vsakogar vedno nekdo najde, pomoje precej idealistično razmišljanje. Poznam kar par ljudi, ki niso nikoli našli partnerja in še več takšnih, ki so jih iz najrazličnejših vzrokov izgubili.
BaBeBi napisal/-a:poligamisti tega ne iščejo, ampak vprašanje je zakaj. zakaj se ne morejo vezati/trdijo, da se nočejo, če vemo da je potreb apo ljubezni primarna človeška potreba? ker jih je strah? ker se ne čutijo dovolj samozavestne?
Tukaj imaš odgovor na vprašanje, kje te vidim kot razsodnika. Ti trdiš, da je za ljubezen potrebna vezanost na eno samo osebo in ne dopuščaš možnosti, da nekdo drug misli in čuti drugače.
In že samo navajanje primerov, da poznaš dva para, en se ljubi, drugi ne... kako hudiča pa ti to veš? Če pogledam pare v svoji okolici, niti dva nimata enakega odnosa in jaz kot zunanji opazovalec pri najboljši volji ne morem vedet, kateri od njih se ima v resnici najraje.
Že zato, ker smo ljudje različni karakterji. Eni se stalno obešajo en po drugem, si pišejo zaljubljena sporočila, javno kažejo svoja čustva,... moja stara starša pa tega recimo ne počneta, a zato med njima ni velike ljubezni? Eni ljudje so strašni koleriki in mečejo krožnike ob steno ob prepirih, a to pomeni, da ne čutijo velike ljubezni? Spet drugi so molčeči in introvertirani, iz njihovih ust ne bodo nikoli letele ljubezenske izjave. Res me zanima, kakšna so ta tvoja merila, po katerih se velika ali majhna ljubezen na zunaj opazi.
BaBeBi napisal/-a:kje si pa našla, da se postavljam za razsodnika o tem kaj je velika ljuvezen?

in kaj bi v tem tako hipotetično bilo egocentričnega? če bi izrazila svoje menjej? bi se pa mogoče lahko potrudila in prav prebrala kar sem napisala, pa bi ugotovila, da edino kar piše o tem je to, da ''velika ljubezen'' obstaja.

Beri zgoraj.