mi smo mel pač psa zunej, in tud če kdaj koli dobimo psa spet bo zunej...že tko mormo skos sesat za mački in vse skupej, res nebi utegnil sesat še pasjih dlak po stanovanju...če ne gre ne gre in jst to čist razumem...
pravilna nega, pravilna nega...ne pomaga ti če greš na sprehod pa se skopa v ljubljanskih rekah...po tistem zihr ne diši kej prijetno...zdej da mu bom pa to preprečvala, pa ne hvala...zame je pes pač zunanja žival, kar se tiče velkih psov..tiste male maš pa lahko v stanovanju, kukr ti pač paše...
drga pa je naša psica bla cele dneve spuščena pred hišo..tko je bla aučena da ni nikol nikamor šla....cel dan izven pesjaka, samo ponoč v pesjaku...pa tud cel dan je bla aktivna ker jo je še od fotra kolega ki je v penziji okol vozu, pa fotr, pa jst...
o mladičih letno jst nism nč rekla..st sm sam rekla da je pomojem boljš da ima pred sterilizacijo enkrat mladie, da pol ni tok zavaljena...poznam primere ko je pač bla pes/mačka sterilizirana brez da je kdaj kotila in je pol zavaljena ratala...zarad tega baje ima tud moja maka devet kil

parili nismo ker nam bi blo všeč..ne rečem pa da e se enkrat nebi zgodilo da nebi parili ker nam bi blo všeč...seveda v kolikor bi vdeli da imamo pse kam za oddat....in nevem, če majo lahko vsi rodovniški psi tok in tok mladičev zakaj jih mi nebi smel bit....to je nekako tko kot da bogati ljudje lahko rojevajo, revni pa ne...
azil je pa spet svoj pojem...veliko ljudi bi rado rešilo pse in vse, ampak če ti nek mešanec (tist tazaresn mešanec) ni vše in ga nebi imel doma, potem čakaš na kakšnega psa brez rodovnika tiste pasme ki jo želiš...predvsem pa več ali manj ljudi bi imelo mladie...tko da če azil nima mladičev, pa spet določenih "pasem" pol folk spet noče a ne....
jst sm bla kakšno leto in pol tok zagreta za enga dve leti starga rotvailerja v gmajnicah, da sem bla že tam in skor podpisala papirje...me ni motila starost ne to da je rotvailer, katerih se večinsko bojim, ampak me je tko pritegnil njegov karakter in njegova prijanost dasem ga res že skor nesla...potem pa itak fotr da ni šans...ampak so ga pol tud hitro odali....
težko po psav celje...ja nevem a naj grem na bus pa vlačim tistga psa povsod...če bi zares hotl met psa doma in če nebi bil fotr tolk proti bi šli tud marsikam dlje po psa...tko pa pač ne....
in ne kritiziram rodovniških vzrediteljev, že stotič ponavljam..kritiziram posploševanje in vse ostalo....