Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
žblj
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a žblj »

*PrInCeSsKa* napisal/-a:Jst bi pa sam neki uprašala kar se izpita za avto tiče.Kaj je bolš...da ga grem delat v ljubljani al v novem mestu? :)

Spet moja priljubljena tema :D

Uff, jst ti lahko odgovorim iz prve roke, ker sem ga najprej delala v Ljubljani, pol sem pa z izpitom nadaljevala v Novem mestu. Lej, vožnja in zahteve komisije so v teh dveh mestih čist drugačne. V Ljubljani komisija od tebe pričakuje natančno vožnjo, obesjo se tud na malenkosti, v Novem mestu pa je njihova najljubša besedna zveza "dinamična vožnja", tko da so mene kar parkrat obtožl uni podgurci v komisiji, da s svojo počasnostjo oviram promet. :roll: :x Sam jst ti vseen svetujem, da greš delat izpit v Mestu, ker se boš več naučila glede same vožnje in tehnike - od ene ure vožnje absolutno odneseš več kot pa v Ljubljani. V Mestu mamo glih pravi promet - vse vrste prometa, ki rabiš obvladat za dobro vožnjo, obenem pa ni take gužve, da 1/3 ure preživiš pred semaforjem tko kot v Ljubljani. Tud hitrej boš nardila izpit v Novem mestu, v Ljubljani se boš pa ful uizi navadla vozit, sploh ni težko ...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

pa se en nasvet: ce imate moznost, pojdite v avto solo, ki ima velike avtomobile (nekoc sem videl audije, mercedese (ne A klasa)). ce znas vozit velik avto, bos znala tudi majhnega, ponavadi se pa pri zacetnikih zalomi, ko presedlajo iz majhnega na velik avto...

vofka sicer govori iz svojih izkusenj, primerjava med nm in lj, je za verjeti. v bistvu bo odlocitev na strani princesske, kje bo delala, veliko je pa odvisno predvsem od nje same oz njenih karakternih lastnosti, kako se bo znasla za volanom. lahko se zgodi, da bo delala v LJ izpit in vozila kot po maslu, ko pa bo sama za volanom v NM, se bo pa "vsrala".
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

Jochie napisal/-a:pa se en nasvet: ce imate moznost, pojdite v avto solo, ki ima velike avtomobile (nekoc sem videl audije, mercedese (ne A klasa)). ce znas vozit velik avto, bos znala tudi majhnega, ponavadi se pa pri zacetnikih zalomi, ko presedlajo iz majhnega na velik avto...

Ja, se popolnoma strinjam. Jaz sem vozila v AŠ z malim avtekom, pol pa so mi bli naenkrat vsi avti preveliki, ko bi mogla doma pelat kakšnega večjega... :?
padalo
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a padalo »

allessya napisal/-a:
Jochie napisal/-a:pa se en nasvet: ce imate moznost, pojdite v avto solo, ki ima velike avtomobile (nekoc sem videl audije, mercedese (ne A klasa)). ce znas vozit velik avto, bos znala tudi majhnega, ponavadi se pa pri zacetnikih zalomi, ko presedlajo iz majhnega na velik avto...

Ja, se popolnoma strinjam. Jaz sem vozila v AŠ z malim avtekom, pol pa so mi bli naenkrat vsi avti preveliki, ko bi mogla doma pelat kakšnega večjega... :?

Ja,pri meni je bilo tudi tako.V aš sem vozila malo manjši avto pol so mi pa moji dali zelo velik avto.In sem imela rahle težave.Sem rabila,kar neki časa,da sem se navadla.Pol sem pa imela tudi probleme z izpeljevanjem,ker sem preklopla iz dizla v bencinca, :?
Pri dizlu gre vse samo.Pri bencincu pa moraš skozi nogo imet na gasu,ker drugače ne gre.
Samo zdaj sem se na vse navadila.In na dizel in na bencinca.Samo tako jaz osebno bolj uživam,če vozim dizel :D :D :D
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *FaLLeN*AnGeL* »

Sofia83 in Jochie hvala vama za pomoč :bussi: Bom use še enkrat premisnla drugač me pa u Novo mesto vleče predvsem to da bom lažje nardila pa tud mela bi enga inštruktorja k je res ful uredu.Res pa je da bi se v Ljubljani naučila bolš vozt...na srečo mam še neki časa za premislek :)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Zadnjič spremenil Tiavanna, dne 22. Mar. 2010 19:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

ja jst sem delala v Puntotu je mali avto. Ampak sem tak tip da mi vlki avti ne delajo problemov. lepo sem se usedla v karavana in peljala.

Ampak nekateri ljudje pa niso taki tipi in bi jih kr fajn zdelal, če bi mogl peljat vlki avto.

Jochie ima prav...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

jaz sem vozila cliota...zdaj pa vozim same velike avte..no..v večini mojo astro, ki je kar dolga in široka...pa mi ni problem..tudi prehod iz dizla na bencinca mi ni predstavljal večjih težav( al pa se ne spomnim :D )vsaj zdaj vozim res vse brez težav...je pa res, da sem že ogromno prevozila...pa tud izpit sem takrat naredila v pičlem enem mesecu... :D pa je sedaj že skoraj 4 leta od tega....

aja jochie...a klasa sploh ni tako mali kot se ti zdi... moj ima sedaj large-podaljšanega(svetovno lep, dober in hiter avto)pa je zelo prostoren, širok..dolg pa skoraj toliko kot moja astra....če ne kje toliko...le da ima moja astra večjo prostornino prtljažnika....

meni se zdi super avto tudi za avto šolo...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
cotkica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cotkica »

Evo js sem tut novo pridružena voznica :) v ponedeljek sem opravila s prve ;) Jah moram se pohvalit. Vozila sem cliota, sedaj mam pa roverja (jaja ati mal posoja) :P
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Ah izpit za avto je bila moja najhujša mora. :eek:
Imela sem okol 5oh - ja vem, velik ja. Nardila sem pa v 2. Delala sem v Kranju.
Prvič sem vozila ful malo česa, ker me je vrgel, ker sem malo zapelala na pločnik. Čist v eni ulici, kjer ni bilo žive duše, tko da ogrožala nisem nobenga. Sam dobr, vem, da po pločnikih ne smemo vozt. :D
V drugo sem pa naredila - strah me je blo pa čist preveč. Tko da potem, ko mi je rekla, da sem uspešno opravila izpit, sem mi je odvalil kamen ( oh kaj kamen, skala) od srca.
Ampak zdej pa vozim res z užitkom in je najboljš, da imaš svoj izpit. :)
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

Smejkica napisal/-a:Imela sem okol 5oh - ja vem, velik ja. Nardila sem pa v 2.

Jest sem mela tudi 50 ur pa se mi to sploh ne zdi preveč, če prej nisi imel nikakeršnih izkušenj in vem, da prej nisem bila pripravljena tko, da nebi melo smisla, da grem na glavno z 20-imi urami. Nardila sem pa potem kuj v prvo :)

Ena moja kolegica je pa npr. mela 60 ur pa je nardila v tretje in to sam zato, ker jo je že nevem kdaj tišal na glavno...
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

jst sem ga delala v domžalah, je bil prvi inštruktor mal psiho, me je hotel že po 27ih urah poslat na glavno vožnjo in sem seveda padla, totalno nepripravljena...pol sem pa dobila novega inštruktorja, mi je vlil ful samozavesti in sem v drugo pri 35ih urah nardila.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

saj 27 ur je neko normalno število ur....lahko greš že prej na izpit...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

ja lahko greš, če si pripravljen, jst pa pač nisem bla. inštruktor naj bi tud ocenu kakšen feeling maš za vožnjo, ne pa da samo obkljuka vse vaje, ki jih mora dat z mano skoz in to je to. ta je točno to naredu, sploh se ni ukvarjal z mano. in sej bi rekla da sem bolj počasna, ampak glede na število ur ki so jih imel takrat moji sošolci in sošolke, nisem.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
padalo
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a padalo »

Nevem,jaz pri 30 urah nisem bila še zrela za izpit.Takrat mi je točno povedal moj inštruktor,da obvladam že avto ampak še vedno se čuti,da me je strah,tista nesigurnost in to je bilo res, :wink:
V istem času je delala tudi ena punca izpit,ki jo poznam.Ona je skozi rinla na izpit in pol je 2 ali 3-krat padla,škoda, :(
Zaklenjeno