LARIKA napisal/-a:Beseda JEHOVEC je kletvica!!!
In sram vas je lahko, da tako udrihate po ljudeh, ki jih niti malo ne poznate. Ne poznate njihovih meril, načina življenja, njihovih pogledov na svet in podobnih stvari!! Tko da ne mi zdej s takimi primitivnimi izjavami srat! Ker je moja mami Jehovova priča in sem ponosna na to! In se samo to. Tudi sama sem bila nekaj časa, vendar ker nisem mogla živeti po njihovih merilih, sem jih zapustila.
In to so drugače tako čudoviti ljudje,da se vam niti ne sanja! Jehova, družina, prijatelji,... vse to jim je apriori v življenju! Če kdo ljubi življenje, potem ga definitivno oni. Vendar v drugačni luči kot ostali ljudje! Če ste kdaj pogledali njihove družine, otroke, odnose,..in če ste si vzeli 5 minut časa,da vam kaj povedo o svoji veri, potem veste zakaj tako ljubijo vse okoli sebe!
Se popolnoma strinjam!
Vsakič ko preberem besedo jehovci se tako razjezim...
ko sem videla to temo sem mislila da bo kdo imel namen kaj pametnega povedati in ne že začeti kritizirati.
In če že kritizirate se vsaj naučite pravilno izgovarjati ime!
J E H O V O V E priče in ne jehove.
jaz redno obiskujem predavanja Jehovovih prič in lahko rečem da tako poštenih in prijaznih ljudi ne boste nikjer več srečali.
Jaz razmišljam o tem da bi se nekoč krstila ampak mislim da je še prezgodaj,saj obiskujem predavanja šele 2leti.vse kar učijo je popolnoma pravilno: ne kradi,ne prešuštvuj,spoštuj svojega očeta in mater,imej rad svojo ženo kot svoje telo,ne laži...za sosede imam veliko jehovovih prič in vsi so zelo prijazni z nami.Zelo se trudijo nam pomagati.In moram reči da otroci ki so rasli in rastejo v teh družinah nikoli ne odgovarjajo,ne kričijo,ne lažejo staršem,se razumejo z njimi.Vsakič ko se kdo poroči iz te vere se ima tako rad.In ja,nimajo spolnih odnosov pred poroko ampak kljub temu so srečno poročeni že veliko let.Dvomim da so se sploh kdaj prepirali.Zadnjič ko smo bili na obisku pri mladem poročenem paru smo lahko videli kako se imata rada,pokazala sta nam poročne slike Barbara nam je celo pokazala obleko ki je sama jo dala sešiti.
In nimam besed za tiste ki nenehno kritizirate te ljudi in jih enačite s katoliki.In vse kar oni učijo prihaja iz bibljije.Vse tiste revije ki vam jih vsiljujejo z stražnim stolpom in prebudite se so iz biblije.Edino kar je spremenjeno je to da napišejo tako da ljudje razumejo kaj hoče biblija povedati-kar pa samo po sebi je težko ker je napisana s starinskimi besedami