Sestavine kozmetičnih izdelkov
Alverde ima v vseh izdelkih skorajda alkohol takoj na začetku kot konzervans, ok, v tem primeru je verjetno tudi zaradi tega, ker je namenjena nečisti koži, kar je po mojem mnenju sicer sfaljeno. Vse kreme so postale manj mastne ali pa lažje mazljive zaradi tega alkohola, samo meni to ne ustreza, ker imam občutljivo kožo im me peče.
Edino, kar mi je še sprejemljivo je čistilno mleko - ima alkohol, ampak me ne moti in ne peče, ker itak gre za čistilo, ki gre hitro dol.
Povohaj njihove tuš gele - ista fora. Semo nekje se bolj občuti, nekje manj.
Edino, kar mi je še sprejemljivo je čistilno mleko - ima alkohol, ampak me ne moti in ne peče, ker itak gre za čistilo, ki gre hitro dol.
Povohaj njihove tuš gele - ista fora. Semo nekje se bolj občuti, nekje manj.
- positive vibration
- Cosmofrik
Se spomnim, da sem imela jojoba kremo za obraz od alverde, na 3. al 4.mestu alkohol...jaz sicer z alkoholom nimam nekih težav (
), ampak tam pa se je tak vohal, ne...prav po alkoholu za rane je krema smrdela. Da sem najprej 5minut s kremo na rokah po zraku mahala, da je po tavečjem izhlapelo, šele potem na obraz. Mah, mislim, da sem jo potem za roke uporabla do konca, ker mi je blo to preveč neprijetno.
In to krema za extra suho kožo!!! Pa alkohol tok kmalu!

In to krema za extra suho kožo!!! Pa alkohol tok kmalu!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
tmis_ napisal/-a:Lahko prosim še za mnenje za tole:
Water (Aqua), Cyclopentasiloxane, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Cetyl PEF/PPG-10/1 Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Zinc Oxide, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, PEG-10 Dimethicone, Arbutin, Magnesium Aluminium Silicate, Stearalkonium Hectorite, Hydrolysed Collagen, Rosa Rubiginosa Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Caviar Extract, Adenosine, Algae Extract, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Fagus Sylvatica Bud Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Sodium Hyaluronate, Ceramide 3, Chamomila Recutita (Matricaria) Flower Extract, Fragrance (Parfum), Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol. MAY CONTAIN [ /-; Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)]
Na prvi pogled vem, da ni najbolj fajn, zanima pa me, kolk slabo dejansko je?Gre pa se za eno obarvano kremo, ki naj bi delovala kot tekoči puder.
Če odmislimo silikone, PEG-e, sintetične konservanse in parfume, ter dejstvo je sta notri vsaj dve sestavini, ki sta po vsej verjetnosti (sicer bi pisalo nasprotno) živalskega izvora (ena iz olja kitovih jeter in druga iz ribjih iker) ostane izvleček jojobe, makadamije, nekaj antioksidantov, kamilice. Slab konec sestavin, pa tudi začetek. Vmes pa kar nekaj dobrih stvari. Ni tako slabo, je pa tudi potencialno komedogeno.
Spet bom tudi jaz prosila za eno oceno. Gre za izdelke iz Body Shopa, se mi zdi, da so precej poslabsali sestavine. Ali je kateri izmed spodnjih sploh OK za obcutljivo / suho kozo? Hvala UG84
Body butter:
Shower gel:
Piling:
Lotion:

Body butter:

Shower gel:

Piling:

Lotion:

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
BB ima nekaj sestavin za katere sicer razumem za kaj so notri (silikoni na primer), ampak bi šlo bp brez njih. Sicer ok za suho, definitivno. Preveč parfumirano, če si zelo občutljiva zna motit.
Gel za tuširanje ima polno kemije notri, celo parabenov polno, parfum. Za občutljivo to ni. Vsebuje sicer olivno olje na primer, še prej pa slab alkohol. Drugi je malce boljši, ampak še vedno sama kemija skoraj. Ne morem verjet, da je to TBS?!
Piling nič posebnega, sem videla že dosti boljše. Alkohol, parfumi,parabeni, ni za občutljivo kožo.
Losjon ima nekaj dobrih, hranljivih sestavin, pa tudi nekaj brezvezne kemije, silikone za mazljivost in konsistenco. Pa parfumirano je ful.
Razočarana. Res. Zdej vem, zakaj v TBS vse tako diši. SPloh ni zato, ker je tako naraven (kar NI), ampak zato, ker je tok parfumiran.
Gel za tuširanje ima polno kemije notri, celo parabenov polno, parfum. Za občutljivo to ni. Vsebuje sicer olivno olje na primer, še prej pa slab alkohol. Drugi je malce boljši, ampak še vedno sama kemija skoraj. Ne morem verjet, da je to TBS?!
Piling nič posebnega, sem videla že dosti boljše. Alkohol, parfumi,parabeni, ni za občutljivo kožo.
Losjon ima nekaj dobrih, hranljivih sestavin, pa tudi nekaj brezvezne kemije, silikone za mazljivost in konsistenco. Pa parfumirano je ful.
Razočarana. Res. Zdej vem, zakaj v TBS vse tako diši. SPloh ni zato, ker je tako naraven (kar NI), ampak zato, ker je tok parfumiran.
A lahko komentirate sestavine za tole kremico prosim (Natuderm Botanics Augenpflegecreme):
Sestavine: aqua (water), glycerin, butyrospermum parkii butter (sheabutter), simmondsia chinensis seed (jojba) oil, cera alba, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, cetearyl glucoside, tocopheryl acetate, benzyl alcohol, xanthan gum, sodium cetearyl sulfate, helianthus annuus seed (sunflower) oil, tocopherol, ginkgo biloba leaf (ginkgo biloba leaf) extract, hamamelis virginiana (witch hazel) extract, benzoic acid, sorbic acid, sodium hydroxide.
* from natural essential Oils
hvala
Sestavine: aqua (water), glycerin, butyrospermum parkii butter (sheabutter), simmondsia chinensis seed (jojba) oil, cera alba, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, cetearyl glucoside, tocopheryl acetate, benzyl alcohol, xanthan gum, sodium cetearyl sulfate, helianthus annuus seed (sunflower) oil, tocopherol, ginkgo biloba leaf (ginkgo biloba leaf) extract, hamamelis virginiana (witch hazel) extract, benzoic acid, sorbic acid, sodium hydroxide.
* from natural essential Oils
hvala

Kaj pa tale krema za predel okoli oči? Je zadosti vlažilna in hranljiva?
Gre za kremo Yes to carrots: Eye Contour Cream.
Ingredients:
Water (aqua), cucumis sativa (cucumber) water, daucus carota (carrot) juice, daucus carota (carrot) seed oil, aloe barbadensis leaf juice, dead sea water (maris aqua), isopropyl myristate, propylene glycol, glyceryl stearate, beeswax (cera alba), cetyl alcohol, peg-40 stearate, chamomila recutita (chamomile) extract, sorbitan tristearate, tocopheryl acetate, fragrance (parfum), magnesium ascorbyl phosphate (vitamin c), retinyl palmitate (vitamin a), camellia sinensis (green tea) extract, silt (maris limus), niacinamide, imidazolidinyl urea, punica granatum (pomegranate) peel extract
Gre za kremo Yes to carrots: Eye Contour Cream.
Ingredients:
Water (aqua), cucumis sativa (cucumber) water, daucus carota (carrot) juice, daucus carota (carrot) seed oil, aloe barbadensis leaf juice, dead sea water (maris aqua), isopropyl myristate, propylene glycol, glyceryl stearate, beeswax (cera alba), cetyl alcohol, peg-40 stearate, chamomila recutita (chamomile) extract, sorbitan tristearate, tocopheryl acetate, fragrance (parfum), magnesium ascorbyl phosphate (vitamin c), retinyl palmitate (vitamin a), camellia sinensis (green tea) extract, silt (maris limus), niacinamide, imidazolidinyl urea, punica granatum (pomegranate) peel extract
LuvDancin napisal/-a:Yes to carrots: Eye Contour Cream.
Ingredients:
LuvDancing, jaz ne bi tega dajala okrog oči. Označila sem setavine, ki me najbolj motijo. Že zarad propylene glycola in dejstva, da vsebuje parfum te bo verjetno koža al pekla al te bo kako drugače dražilo. To sploh ne sodi v očesne kreme. Sej ne rečem, vsebuje vitamine, antioksidante tudi, vlaćilna je ziher, ampak ni primerna za občutljivo kožo okrog oči.
UG84, mene pa zanima kakšna se ti zdi spodnja kremica. Je primerna za kožo, ki se hitro masti? Uporabljala bi jo čez zimo, ko rabim nekaj malo močnejšega.
The Body Shop: Vitamin E Moisture Cream
Indigrents: Aqua (Solvent/Diluent), Isopropyl Palmitate (Emollient), Sorbitol (Humectant), Lanolin (Emollient), Glyceryl Stearate (Emulsifier), Cetyl Esters (Emollient), Steareth-2 (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Ceresin (Stabiliser), Triethanolamine (pH Adjuster), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Steareth-20 (Emulsifier), Carbomer (Viscosity Modifier), Methylparaben (Preservative), Parfum (Fragrance), Benzyl Benzoate (Solvent), Butylparaben (Preservative), Ethylparaben (Preservative), Hydroxycitronellal (Fragrance Ingredient), Isobutylparaben (Preservative), Propylparaben (Preservative), Limonene (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Cinnamyl Alcohol (Fragrance Ingredient), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), CI 14700 (Colour).
The Body Shop: Vitamin E Moisture Cream
Indigrents: Aqua (Solvent/Diluent), Isopropyl Palmitate (Emollient), Sorbitol (Humectant), Lanolin (Emollient), Glyceryl Stearate (Emulsifier), Cetyl Esters (Emollient), Steareth-2 (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Ceresin (Stabiliser), Triethanolamine (pH Adjuster), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Steareth-20 (Emulsifier), Carbomer (Viscosity Modifier), Methylparaben (Preservative), Parfum (Fragrance), Benzyl Benzoate (Solvent), Butylparaben (Preservative), Ethylparaben (Preservative), Hydroxycitronellal (Fragrance Ingredient), Isobutylparaben (Preservative), Propylparaben (Preservative), Limonene (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Cinnamyl Alcohol (Fragrance Ingredient), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), CI 14700 (Colour).