Jaz poznam nekega fanta, 25 mislim, da je star, ki še nikoli v življenju ni spil kapljice alkohola (pravi, da noče bit tak kot svoj pokojni oče ali pa brat). Na festivalih ga tudi nihče ne sili piti, vsi vedo, da ga bodo po navadi srečali z MUlti solo v rokah.
Moj fant pa drugače tudi ne pije veliko oz. zelo malo. Npr. enkrat na mesec pivo s prijatelji in ob sobotah kakšno, ko je na vajah. Ampak še nikoli ni prišel domov pijan (iz vaj, pirčkanja s prijatelji). Če že pijeva, ponavadi spijeva kakšno pivo ob filmu, ali pa se ga NApijeva skupaj
Za vikende sva sicer skupaj doma, kar mi je zelo všeč. Sploh po tem, ko sem od dobre prijateljice izvedela, da ji je tip z nožem grozil in ji govoril da jo bo ubil ter da naj spizdi iz njegovega življenja, po tem, ko jo je z lisicami privezal na posteljo.(po tem, ko se ga je nagonil s kolegi; kot vsak vikend, pogosto pa tudi med tednom).
Res žalostno ja, kakšen odstotek alkoholikov je v Sloveniji, a kaj drugega se sploh lahko pričakuje od nas, glede na to, da je naša državna himna pivska pesem?