Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
super_shine
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a super_shine »

smotkica_ napisal/-a:^^ Se strinjam s tistim, ko je ena napisala, da si posredujemo razna vprašanja oz. pole, ki jih mormo reševati v šoli. Lahko tudi na zs. :)

no če bo kera mela kšn material, se priporočam tut js za zs :)

drgač pa se mi zaenkrat še ne da pretirano ubadat s temi zadevami .. po pravic povedan se mi niti razmišlat ne da o tem ... sam prej ko slej bo treba začet :?
Uporabniški avatar
super_shine
Komunikatorka
Komunikatorka

dons smo pisal anglo poskusno pa sploh nismo eseja, ker ga bomo baje pr pouku :D
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

in ku ti je šlo? a si na osnovnem nivoju?
Uporabniški avatar
super_shine
Komunikatorka
Komunikatorka

še kr .. morm reč da sm mislna da je lažji tale osnovni, k sm najprej hotla višjega sam mam zdej dojčo na višjem. sam nism merilo, ker je naša anglarca čis zanč :P slušno je blo dost razumljivo, gap filli so mi pa bli mal čudni, k sm pač vedla da mora bit kej simpl (predlogi, the ...), sam sm do zdej use rešvala za višji tko da sm hotla ful kšne bl spešl besede not tlačt :)
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

Aaa tako.. mi pa pišemo poskusno maturo za tuje jezike v ponedeljek, 10. marca. Tisti, ki mamo pa še en jezik na maturi (jst francoščino), pa naknadno.

A lahko prašam (vem, da sm mogoče mal zastarela), a sta res na poskusni maturi za slovenščino samo Vladimir & Tartuffe? Hvala :D
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ¤[MaRiBoR]¤

Neprebrana objava Napisal/-a LiL*PrinceSS »

jp, na poskusni sta samo Tartuffe in Vladimir, tak je blo objavleno na ricu, pa nam ne profesorca dala kopije ki so jih šole doble že lani, kere knjige bodo na maturi in to, pa gor piše da sta samo ti dve na poskusni :) tak da je ziher
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
Uporabniški avatar
Pink Panterka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Logatec
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Pink Panterka »

Naša šola je pa organizirala pisanje poskusnih matur kr lepo eno za drugo, v četrtek mato, v petek anglo in gefo, v soboto pa slovo. Manjka mi samo še soca :lol:
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Kaj to že vsi veste kdaj boste pisali poskusne mature? Mi to še nič ne vemo. :roll:
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

Mi vemo samo za ta uradni predmaturitetni preizkus iz slovenščine, pa za angleščino, ki jo bomo pisali en teden kasnej (15.3.. Pa določli so nam še datum za interno maturo iz zgodovine, za sociologijo in matematiko pa bomo še zvedli ...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

pr nas se ve samo za slovenščino, drugače pa se itk menimo s profesorcami usak razred (skupina) posebi...npr. določla nam je že poskusno od KE (nekje bolj proti koncu aprila), za ostalo pa še nč ne vemo...MAT nimamo cel mesc, ker je profesorca mela raka in zdej se zdravi, tko da nevem niti če bomo use predelali...bo malo kriza ja... :?
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Hm...a pa boste predmaturitetne preizkuse pisali na soboto? Ena je namreč zgoraj napisala, da pišejo 15.3.? A ni tko, da naj bi se to pri pouku pisalo?
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

mi vsemo za predmaturitetnega za slo... pri ang nam je določla drugi teden tretja pola, še pol naslednji teden pa prva in druga pola... pa pri mat nam je že določla datum... ostalo pa še nimamo pojma...

najbolj me skrbi nemščina... pri pouku se absolutno premalo pripravljamo na maturo... enkrat nam je v razred prinelsa nekaj skopirano iz neke stare mature in smo smao zijali v tiste liste... nič nam ni blo jasno :eek:

aja od knjig pri slovenščini pa je vladimir zakon, tartuffe je prebavljiv, fiziki mi niso preveč.. oz. je konec ful bedn če mene vprašaš... kralj na betajnovi... no ja... bom rekla tudi prebavljiv...

in zaključek: ful me je strah mature in ful ful upam, da na mojem faksu ne bo omejitve :!:
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

smotkica_ napisal/-a:Hm...a pa boste predmaturitetne preizkuse pisali na soboto? Ena je namreč zgoraj napisala, da pišejo 15.3.? A ni tko, da naj bi se to pri pouku pisalo?

Angleščino bomo, ostalo pa ne.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

smotkica_ napisal/-a:Hm...a pa boste predmaturitetne preizkuse pisali na soboto? Ena je namreč zgoraj napisala, da pišejo 15.3.? A ni tko, da naj bi se to pri pouku pisalo?

mi pa pišemo samo slovenščino na soboto, ostalo use med poukom...
-rožca-
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a -rožca- »

pozdrav usem k majo letos maturo!

jz sm to že dala čez,sicer poklicno... ampk mi je blu enaku slabu kukr vm :wink:
mam pa eno prošnjo... moj bratc gre letos delat maturo-tapravo.in ma itak rahle probleme... jz pa kukr ful fajn sestrca mu pomagam.trenutni problem je esej za slovo:vladimir pa tartuffe.ona nima pojma kaku in kaj... tko d vs mal prosm za pomoč,kr vem d bom mogla zravn mal pomagat.morjo dečki napisat razpravljalni al pa interpretivni esej do pondelka.baje nima nč vprašanj al kaku.jim je proksa rekla d jih morjo primerjat al kaj->tartuffa pa vladimirja.če mi kera kj pove glede kašnih razlik al pa karkoli.... vsega sm vesela--->na ZS :)

hvalaaaaaaaaaa
Zaklenjeno