Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a PlayLejdi »

BIBI se strinjam s tabo, šele ko nekoga preboliš, vidiš kaj je v resnici, da ni bil vreden...še najbolj pa ko spoznaš drugega.

Jaz moram povedat, da sva bla na kavi, je bilo vse kot prej, sva se razumela, pogovarjala...in sem vesela, da je tako...ker sem to priajteljstvo nekako pogrešala...občutkon ni blo kaj posebnih...saj bi ga takoj objela itd...ampak da bi jokala pa to, tega pa ni blo. tako da sem zaenkrat zadovoljna s prebolevanjem...ampak kako dolgo... :D
Uporabniški avatar
cReAmY
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cReAmY »

BIBI21 ja ful lepooo...sej ti ni treba še en meter pred sabo vidt :))) hehe..sam uživi!
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jozica1 »

grrrr dans je mene moj bivši prašu čej normalno da me po 4h mescih pogreša skos bol :cry: ?! Pa drugo ma :(
*Laura*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Pariz

Neprebrana objava Napisal/-a *Laura* »

jozica1, če ima drugo... pardon, ampak to ti govori samo zato, da bi ga bolj pogrešala in da ti bi bilo bolj težko! Ne pusti se mu!
Glavo gor in glej naprej, ne nazaj!

Držim pesti zate!
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BIBI21 »

cReAmY napisal/-a:BIBI21 ja ful lepooo...sej ti ni treba še en meter pred sabo vidt :))) hehe..sam uživi!

vem ja, srečna in zaljubljena sem ... kako pa ti?

OT : piši ZS, pa upam, da se v živo spoznamo
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

moram priznati, da mi je lepo in sem srečna, da je tako.
sva se menila glede bivšega tudi in meni, da je normalno, če ga kaj pogrešam in da razume, ni nč ljubosumen, ker vidi kaki kreten je bil in kaj je izgubu ...

sm pa sama pri sebi sklenila, da ko bom z njim niti pod razno ne bom razmišljala o bivšem in bom samo njegova, niti omenim ga ne ...
Uporabniški avatar
obliterator
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a obliterator »

Mogoče bo to malo pojasnilo to pogrešanje.
Vedno več znanstvenikov enači fizikalen pojem zaljubljenosti z odvisnostjo.
Ko si z nekom začel se v tvoj organizem izloča povečana količina hormonov sreče(katerih točno ne vem). Je res da se ta količina s časom torej z daljšo vezo malo zmanjša, vendar se tudi telo navadi na to še vedno veliko količino hormonov. Ko se zveza konča (pustimo psihološke posledice) upade tudi koncentracija teh hormonov in ker je bilo telo navajeno na večjo količino pride do neke oblike abstinenčne krize. Podobno kot z nekom ki je odvisen od andrenalina. In iz tega lahko sledi depresija, apatičnost, otopelost in cel kup fizičnih problemov.
To obdobje celjenja je u bistvu postopek odvajanja.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

^^ zanimivo tole ...

sicer pa če bo tako nadaljeval, se mu bom zelo kmalu in po hitrem postopku prepustila :D :oops:
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

obliterator napisal/-a:Ko si z nekom začel se v tvoj organizem izloča povečana količina hormonov sreče(katerih točno ne vem).
Dopamin in oksitocin.

Sploh pri zenskah se po seksu sprosca velika kolicina oksitocina, od katerega je edn izmed efektov, tako imenovan "pair bonding".

Zato se zenske tako custveno navezejo na svoje spolne partnerje(ne glede na to kaj se je zavestn del mozganov zmenil, naprimer da imata samo obcasen seks).
Bonding. In the Prairie Vole, oxytocin released into the brain of the female during sexual activity is important for forming a monogamous pair bond with her sexual partner. Vasopressin appears to have a similar effect in males [8]. In people, plasma concentrations of oxytocin have been reported to be higher amongst people who claim to be falling in love. Oxytocin has a role in social behaviors in many species, and so it seems likely that it has similar roles in humans.

Tko da naslednjic, ko vas keri tip obtozi, da sta se zmenila, da se samo obcasno dol data, ve pa hocete kaj vec, imate izgovor: "nism jst kriva...hormoni so". :wink:
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

^^ Mater, Mahagonij, ti si pa ceu ekspert :D
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

More like a parrot. :(
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Tako. Pred nekaj dnevi sem ga seznanila s tem, da sem začela z drugo zvezo. Mislim, da ga je kar presenetilo. Pravi, da mi privošči, ampak ne morem se znebiti občutka, da je mogoče poskušal priti nazaj ...
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

Mahagonij napisal/-a:
Zato se zenske tako custveno navezejo na svoje spolne partnerje(ne glede na to kaj se je zavestn del mozganov zmenil, naprimer da imata samo obcasen seks).

Čustveno navežeš na fukpartnerja??? Ouch, meni manjka telega hormona :D . Pri meni je vse strogo ločeno.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Js pa ne vem več, kak nej si pomagam. Ne morm ga pozabit, ne glede na to kar počnem, ne morm. Sej skoz neki delam pa dost hodim ven, ampak men je to sam še slabš, ko grem npr. zvečer kam, pa je polno tipov okol mene, ampak se pol še tok bolj zavedam, da se noben ne more niti približno primerjat z njim. Neumno se mi zdi da zdej tečejo mesci od kterih nimam nič in mi bo nekoč še prekleto žal za vsem zapravljenim časom, ampak bolj kot se trudim, sam slabš je. :?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

no angel napisal/-a:Neumno se mi zdi da zdej tečejo mesci od kterih nimam nič in mi bo nekoč še prekleto žal za vsem zapravljenim časom, ampak bolj kot se trudim, sam slabš je. :?
Torej od mesecev, ko nimas tipa, nimas nic?
Zaklenjeno