hayley napisal/-a:Ja pri meni je bilo točno tako, da se z nekom dobivaš in nimaš statusa zveze + da to dobivanje pri meni ni trajalo nikol več kot par mesecev in da nisi zaljubljen in si ne želiš bit resno skupi.. (sex je bil pri meni tudi posledično ful slabši kot v zvezah..) Drugače je skoraj vse isto dobivanje, sex, plus skupaj na žure, kakšne druge dogodke.. ni samo druženje v postelji
Aha, potem je to vbistvu nekaj po principu ''bi imel/a resno zvezo, samo ne s tabo, ker mi vseeno nisi tolk všeč, ampak vseeno boš ok, dokler se ne najde kaj boljšega.''
Oz. po navadi je to zapakirano v stavek ''nisem pripravljen/a na resno zvezo''.

Jaz mam recimo samo eno kolegico (bolj znanko no, ker se večinoma dobimo na kavi, ko je zraven še ena moja boljša prijateljica), ki to prakticira, ampak bolj na tist drug način, pač da se dobi s tipom takrat, ko obema zapaše sex in potem sta mogoč še kako urco skupaj in se pogovarjata random stvari (komunikacije in druženja na vsakdanjem nivoju ni). Samo ona mi je rekla, da to počne iz dolgčasa, ne ker bi ji blo tok do sexa. Pač nekaj v smislu, da se ji kaj dogaja zvečer. Pomoje bolj za ego boost, kao da kljub statusu samskosti sexa in se počuti bolj sexy. Moraš bit taka oseba, da ti to kaj pomeni oz. da to vpliva na tvojo samozavest, ker pri meni ne bi to nič delovalo.

The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)