Sladice
-
purple_rain
- Cosmopsiho

- Prispevkov: 7639
- Pridružen: 13. Feb. 2006 13:45
- Kraj: Lj
-
purple_rain
- Cosmopsiho

- Prispevkov: 7639
- Pridružen: 13. Feb. 2006 13:45
- Kraj: Lj
Ahja, še vedno tičim v knjigi "Saved by cake", tokrat naredila "chocolate cheesecake cupcakes", recept tuki (ubistvu je to čokoladni nadev za skutno torto...brez torte) - božansko! Najtežji del je čakanje
(morajo bit v hladilniku čez noč/dlje časa pač).
(morajo bit v hladilniku čez noč/dlje časa pač).-
purple_rain
- Cosmopsiho

- Prispevkov: 7639
- Pridružen: 13. Feb. 2006 13:45
- Kraj: Lj
se mi je zdelo da bo odgovor Leclerc, ampak meni je to zelo od rok...bom probala najprej v tavečjih Mercatorjih, če ne pa Leclerc, ker me tole pecivo res zelo zanima. Sem pa razmišljala, da bi biskvit malo navalžila z mešanico mleka in ruma, a misliš da bi bilo to ok?
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
purple_rain
- Cosmopsiho

- Prispevkov: 7639
- Pridružen: 13. Feb. 2006 13:45
- Kraj: Lj
Na kulinarika.net pravijo, da se dobi tudi v Intersparu in Lidlu
(mislim, da se je tud na tem forumu to že omenjalo)
Mogoče bi lahko probala kako drugače pripravt karamelno kremo, zihr gre? Nisem še tolk raziskala tega. Me pa mika probat doma delat tole mleko (sam to pa baje ful dolg traja).
Hm, jz se tolk rada držim receptov
, hehe, ful se še učim, tko da žal ne znam povedat kako je z "dodatki" (mogoče samo rum dodaj?). Če te mogoče skrbi, da je biskvit "suh" - nikar; resda je svež precej drobljiv (tace stran takrat!
- osebne izkušnje), pol ko je pa že premazan in mal postoji na hladnem, je pa kul.
(mislim, da se je tud na tem forumu to že omenjalo)
Mogoče bi lahko probala kako drugače pripravt karamelno kremo, zihr gre? Nisem še tolk raziskala tega. Me pa mika probat doma delat tole mleko (sam to pa baje ful dolg traja).
Hm, jz se tolk rada držim receptov
, hehe, ful se še učim, tko da žal ne znam povedat kako je z "dodatki" (mogoče samo rum dodaj?). Če te mogoče skrbi, da je biskvit "suh" - nikar; resda je svež precej drobljiv (tace stran takrat!
- osebne izkušnje), pol ko je pa že premazan in mal postoji na hladnem, je pa kul.-
purple_rain
- Cosmopsiho

- Prispevkov: 7639
- Pridružen: 13. Feb. 2006 13:45
- Kraj: Lj
^^krneki
..premal čokolade
(zame je vedno premal čokolade..no, v spodnjem receptu mogoče lih ne, hehe)
http://allrecipes.co.uk/recipe/24542/br ... eets-.aspx
Luštn, preprost recept, za eno od n oblik čokoladnih bonbončkov. Trenutno je v fazi hlajenja (grrr, ne maram receptov s tolk čakanja vmes!), povaljani bodo v kokos, čokolado v prahu, mlete mandlje, pisane mrvice
mmm.
..premal čokolade
(zame je vedno premal čokolade..no, v spodnjem receptu mogoče lih ne, hehe)
http://allrecipes.co.uk/recipe/24542/br ... eets-.aspx
Luštn, preprost recept, za eno od n oblik čokoladnih bonbončkov. Trenutno je v fazi hlajenja (grrr, ne maram receptov s tolk čakanja vmes!), povaljani bodo v kokos, čokolado v prahu, mlete mandlje, pisane mrvice
mmm.-
purple_rain
- Cosmopsiho

- Prispevkov: 7639
- Pridružen: 13. Feb. 2006 13:45
- Kraj: Lj
Jaaaa, itak! Vsako od naštetih reči sem že večkrat naredila (mafine smo vsi že nehali štet, ane?).kikyca napisal/-a:Je vse blo okusno?
(najbolj zabavno mi je, da odkar se tolk ukvarjam s temi sladkarijami, se je zgodilo dvoje: 1.)nehala sem kavo sladkat
, če pa tolk cukra itak pojem, 2.)dejansko sem mal shujšala? Tega še nisem uspela zgruntat).
Najbolj bi verjetno priporočala tisti "millionaire's shortbread".

- _patchouli_
- Cosmopsiho

- Prispevkov: 2597
- Pridružen: 25. Apr. 2008 17:57
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Jaz sem se zadnje čase v muffine vrgla. Nazadnje so bili arašidovi.
V običajno maso za muffine (ta se sicer nekoliko razlikuje od recepta do recepta, ampak se mi ne da iskat mojega) sem dala še ogroooomno količino kikirikijevega masla (like, skoraj polovico lončka), zmanjšala sem količino sladkorja in se usmilila zdravja svojih jedcev in nisem dodala stopljenega masla, ker je že kikirikijevega dosti
V maso sem vmešala še pol vrečke neslanih oluščenih arašidov. Ko sem nalila maso v pekač za muffine, sem na vrh dodala še košček temne čokolade.
Edina napake je bila, da jih nisem prav čas slikala in so sedaj dokazi že zginili
Naslednjič bom naredila z ananasom in belo čokolado. Poročam...
V običajno maso za muffine (ta se sicer nekoliko razlikuje od recepta do recepta, ampak se mi ne da iskat mojega) sem dala še ogroooomno količino kikirikijevega masla (like, skoraj polovico lončka), zmanjšala sem količino sladkorja in se usmilila zdravja svojih jedcev in nisem dodala stopljenega masla, ker je že kikirikijevega dosti
V maso sem vmešala še pol vrečke neslanih oluščenih arašidov. Ko sem nalila maso v pekač za muffine, sem na vrh dodala še košček temne čokolade.
Edina napake je bila, da jih nisem prav čas slikala in so sedaj dokazi že zginili
Naslednjič bom naredila z ananasom in belo čokolado. Poročam...
-
purple_rain
- Cosmopsiho

- Prispevkov: 7639
- Pridružen: 13. Feb. 2006 13:45
- Kraj: Lj
-
legally blonde
- Kofetarica

- Prispevkov: 956
- Pridružen: 02. Jan. 2005 21:14
- Kraj: Ljubljana


ful dobr zgleda!