Spletne trgovine

Novosti, trendi...
Odgovori
•pikica•
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a •pikica• »

shiva* napisal/-a:Malo pomoči prosim.

Naročam naj oblačil iz ZDA. Vrednost oblačil je 60 evrov. Skupaj s poštnino je to 80 evrov.
Poleg pa piše tudi: This order total is 100% guaranteed. There will never be any additional charges due upon delivery.
Kaj to pomeni? Da mi ne bodo zaračunali nič več zraven? Nobene carine?

Ni nujno, da ti bodo zaračunali carino. Jaz je do sedaj še nisem. Ne vem kako oni to gledajo. Glede na to, da sem sama naročala knjige, moj paket ni bil ravno lahek. Slišala pa sem že, da če si pošlješ kot darilo, ne bo carine. Ne vem pa kolko je to dejansko res.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

^Ko sem jaz nazadnje naročala iz ZDA, je na prodajalec na paket napisal ''gift'', ampak so naši cariniki paket vseeno odprli in prečekirali ter tako zahtevali original račun, da so lahko zaračunali carino.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Če je nad 22€ naj bi praviloma prišteli +20% :wink:

Če kdaj to ne upoštevajo je le dobra volja na carini ali pa lenoba.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

•pikica• napisal/-a:Slišala pa sem že, da če si pošlješ kot darilo, ne bo carine. Ne vem pa kolko je to dejansko res.
Načeloma carinki tega ne j*, ker vejo, kolk jih je že mislilo tkole se ogniti carini..
shiva*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a shiva* »

Čisto sem zmedena glede te carine.
Naročila sem 2 majci iz Amerike (cena 26evrov) in ni bilo NIČ carine. Paket so mi danes dostavili na dom, podpisala in to je bilo to. Poštnine je pa bilo za 7evrov.
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

To je le dobra volja carinikov :D Eni so pač leni na carini ali imajo pa dober dan. Bot vesela :)

Meni so parfum, ki je bil skupaj s poštnino par centov čez 22€ ocarinili :) okol 4 evre.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
.ironic.
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a .ironic. »

Parfumi se vedno carinijo (vsaj tako je bilo včasih v pravilih).
Hair and shoes say it all. Everything in between is forgivable as long as you keep it simple.
manekenka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a manekenka »

Jaz sem pred kratkim kupila nočno srajco v spletni trgovini spletnamoda.com.
Zelo sem zadovoljna.
IceIce
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a IceIce »

.ironic. napisal/-a:Parfumi se vedno carinijo (vsaj tako je bilo včasih v pravilih).

30ml se ne, kakor jaz vem, ce je vrednost manj kot 22 evrov. Ce pa so 50ml ali vec, pa se v vsakem primeru, ne glede na vrednost.
Uporabniški avatar
messfox
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Nebesa

Neprebrana objava Napisal/-a messfox »

Upam, da nisem sfalila teme. Mene zanima kakšna je to spletna stran ebay? A to prodajo rabljena oblačila in nova? Vidla sem, da se da obleke spremenit.. npr. naredijo ti isto v drugi barvi. Ima katera izkušnje s tem?
Love is for sharing
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^obstaja tema o eBayu že, mal tam pobrskaj glede izkušenj. Načeloma so pozitivne.

Deluje oz. začetni namen je bil kot "spletna dražba", način, ki se še vedno pogosto uporablja; vedno več je pa tudi kakšnih trgovin (ali pa posameznikov), ki uporabljajo storitve eBay-a kot "oglasni prostor" - se pravi pač tudi prek eBayeve strani ponujajo svoje izdelke.
(joj, upam, da ne kompliciram preveč)
Prodaja se pa gor svašta, od rabljenih do novih stvari. Največja prednost je, da je dosti stvari velik ceneje (razen poštnina zna včasih prit dražje kot kakšen izdelek).

Na Wikipedii pravijo tole o eBayu.
ursek123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ursek123 »

veliko na ebay.co.uk, Victoria's secret se sem že naveličala :-))))
Za otroka pa kak kidscouture in mika.si
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 23:41, skupaj popravljeno 1 krat.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a spice girl »

Živjo,

jaz imam majhen problem. Naročila sem par stvari od Akamutija iz Anglije. Danes sem dobila obvestilo o prispeti pošiljki na katerem piše, da je paket poškodovan. Glede na to, da sem naročala kozmetiko domnevam, da se je kaj razbilo oz. polilo. Paket je že plačan (Mastercard). Zanima me, če ima katera podobno izkušnjo in kaj v takem primeru narediti?
Odgovori