Vnetje nožnice
ja, po menstri se mi skor vedno ponovijo, edino enkrat se mi ni ponovilo, ko sem se zmenla za vagisan, pa to pol uporabljala. bom jutri vprašala če mi lahko napiše 2 paketka teh kapsul + še kaj dodatnega.
sem mislila, da se ponavljajo zarad kt, samo zdaj sem jih pustla pa je isto naprej..
sporočim izide
sem mislila, da se ponavljajo zarad kt, samo zdaj sem jih pustla pa je isto naprej..
sporočim izide

vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
amital...očitno imaš ti te glivice že kronično. tvoja osebna ginekologinja bi morala reagirati v takem primeru in te ustrezno zdraviti. Glivice se ti lahko po menstruaciji pojavijo iz večih razlogov. Tako je med menstruacijo kopanje odsvetovano, umivanje z močnimi mili prav tako,... Med menstruacijo se namreč možnost za okužbe veliko večja. Ko nimaš menstruacije ti tako priporočam uporabo spodnjic iz naravnih materialov ter umivanje z mili, ki imajo ph od 3,5 do 4,5.
Če si že jemala kake svečke in so glivice potem izginile in se čez čas spet vrnile to pomeni, da te svečke niso dovolj učinkovite. Posvetuj se s svojo ginekologinjo o močnejših svečkah ter o podaljšanju zdravljenja (npr. svečke so za 3 dni...zdravljenje lahko podaljšaš še za 3 dni, če so glivice še prisotne).
LP
Če si že jemala kake svečke in so glivice potem izginile in se čez čas spet vrnile to pomeni, da te svečke niso dovolj učinkovite. Posvetuj se s svojo ginekologinjo o močnejših svečkah ter o podaljšanju zdravljenja (npr. svečke so za 3 dni...zdravljenje lahko podaljšaš še za 3 dni, če so glivice še prisotne).
LP
Amital če se ti tako ponavlja je po vsej verjetnosti okužen tudi tvoj partner in te vedno znova nazaj okuži. Tako je bilo pri nama in mi je ginekolog dal še tablete za njega, potem pa je bilo dobro. Pa če je okužen sploh ni nujno da čuti kakšne simptome ali karkoli. Tudi moj ni imel nobenih problemov, pa je očitno res bilo to krivo.
hvala za vse odgovore
se že ful bolš počutim oz. sem bolj prepričana, da se jih je treba znebit za vedno.
mily, tud on jih je dobil od mene, samo sma poštimala, dala sem mu diflucan pa mazala sma s canestenom, porabla zanj 2 tubi, kazal pa je vse simptome, od srbenja do pordelosti.. od tedaj naprej sma pol vedno s kondomom za vsak slučaj, tudi ko so se že pozdravle. samo je smotano, ker se ful malo čuti s kondomom..
leilla, vseh teh pogojev se tudi držim, zato res pojma nimam zakaj se ponavljajo.. je pa res da ginekologi premalo resno jemljejo te primere, zato sem se tudi odločla, da jim bom sitnarla, dokler se ne pozdravi za vedno

mily, tud on jih je dobil od mene, samo sma poštimala, dala sem mu diflucan pa mazala sma s canestenom, porabla zanj 2 tubi, kazal pa je vse simptome, od srbenja do pordelosti.. od tedaj naprej sma pol vedno s kondomom za vsak slučaj, tudi ko so se že pozdravle. samo je smotano, ker se ful malo čuti s kondomom..
leilla, vseh teh pogojev se tudi držim, zato res pojma nimam zakaj se ponavljajo.. je pa res da ginekologi premalo resno jemljejo te primere, zato sem se tudi odločla, da jim bom sitnarla, dokler se ne pozdravi za vedno

jz sm pa klicala ginekologinjo pa ji razložila situacijo...pač da z mano očitno neki ni uredu k me use srbi pa mam bolj gost izcedek...in mi je rekla da oni pred 21 letom ne delajo pregledov razn če je kej resnga
da pa mi lahko napiše recept za KT...

da pa mi lahko napiše recept za KT...

At this moment, there are 6,470,818,671 people in the world. 6 billion people in the world. 6 billion souls. And sometimes, all you need is one
To mi je zanimiu, da ne dobite recepta, če že same veste za kaj gre oz. če se zadeva ponaula... Ne vem, zakaj bi blo usakič treba na pregled. Js sam pokličm al pa kr uletim, sestra mi napiše in to je to. Nč kompliceranja.
Nincha, tole mi je pa kr mau čudn. Kako pa ona kr tko po telefonu ve, da ni nč resnga? In ja, če želiš na pregled, te pač more uzet, ne vem kaj majo leta tle veze. Sploh če maš težave. Kašno vezo majo pa KT tle, pa tut ne vem. Menjaj dohtarco
Nincha, tole mi je pa kr mau čudn. Kako pa ona kr tko po telefonu ve, da ni nč resnga? In ja, če želiš na pregled, te pač more uzet, ne vem kaj majo leta tle veze. Sploh če maš težave. Kašno vezo majo pa KT tle, pa tut ne vem. Menjaj dohtarco

Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Jaz tud tega ne razumem, k sem že večkrat prebrala tukaj, da je kateri ginekolog rekel, da naj se glivice kar same pozdravijo. Potem sem pa doskrat tud videla oz. prebrala, da se glivice kar same ne bodo pozdravile. Kaj je zdaj res ne vem. Ampak jaz sem poskušala, da bi se mi same pozdravile oz. sem uporabljala samo un Multi Gyn gel. Pa sem misla, da sem se jih znebila, oz. je blo vse v redu. Pri spolnih odnosih se je pa potem nehalo. Ker me je spet začelo peči, pa sploh nisem bila dovolj vlažna oz. se je vse kar sproti sušilo, čeprav sem bila vzburjena. Se pravi so še vedno bile prisotne.
Me prav zanima, ali so se glivice že kateri same pozdravle al tukaj lahko res samo dohtar pomaga?
Me prav zanima, ali so se glivice že kateri same pozdravle al tukaj lahko res samo dohtar pomaga?
Anona, ne verjamem da se lahko same pozdravijo, no vsaj meni se še ni zgodlo. bil bi pa čudež:) razen edino, kot je bilo omenjeno na prejšnjih straneh, da pri zdravljenju pomaga morska voda oz. plavanje..
nincha, kako lahko ginekolog sploh reče da ne dela pregledov do 21 leta?!
ne vem, malo čudno se mi zdi, za vse te probleme bi mogli izključno oni poskrbet, saj za to pa so. me same itak skrbimo, da bi bile čimbolj zdrave, ne pa da mamoi sitnosti zdaj še zaradi njih oz. njihove neresnosti.
hm.. js sm tud dans bla v bolnici, ambulanti, samo konec tedna ne delajo. sej vse lepo in prav, samo še k dežurnemu nisem mogla, zaradi vseh zdravniških komplikacij
sem pa kasnej še poklicala, dobla ginekologinjo na telefon, pa je samo rekla da naj namažem z jogurtom (pol ji pojasnjevat da sem že 1000x + neštetokrat že naredla, pa da ni učinka..), potem sma se pa nekot le zmenle za ponedeljek, da se oglasim.
samo če me odpravi brez pregleda ji vrat zavijem
oz. če ne bo napisala ustreznih zdravil.
ko da ni že dovolj, da se bojim bolnic pa še posebno ginekološkega stola
bo treba res menjat zdravnico, jap
nincha, kako lahko ginekolog sploh reče da ne dela pregledov do 21 leta?!

hm.. js sm tud dans bla v bolnici, ambulanti, samo konec tedna ne delajo. sej vse lepo in prav, samo še k dežurnemu nisem mogla, zaradi vseh zdravniških komplikacij

sem pa kasnej še poklicala, dobla ginekologinjo na telefon, pa je samo rekla da naj namažem z jogurtom (pol ji pojasnjevat da sem že 1000x + neštetokrat že naredla, pa da ni učinka..), potem sma se pa nekot le zmenle za ponedeljek, da se oglasim.

samo če me odpravi brez pregleda ji vrat zavijem

ko da ni že dovolj, da se bojim bolnic pa še posebno ginekološkega stola

jz res ne vem kako lahko taki ljudje sploh delajo v zdravstvu
me je sestra prou prepričvala da pred 21 letom pa res ne delajo pregledov in ne samo pr njih ampak da je taka zakonodaja, da če ni ful resno ni potrebe! svašta
evo zdj u pondelk bom poklicala drugo dohtarco k je baje ful uredu

evo zdj u pondelk bom poklicala drugo dohtarco k je baje ful uredu
At this moment, there are 6,470,818,671 people in the world. 6 billion people in the world. 6 billion souls. And sometimes, all you need is one
Se mi zdi da je fajn da ženska začne hodt k ginekologu takrat k začne s spolnimi odnosi oziroma že prej...nvem zakaj eni kr postavljajo omejitve, k sm bla jest prvič me je tapru prašala če sm mela spolne odnose, in ker sm jih, me je pregledala drgač me pa ne bi..tko da men se to zdi en kriterij..
Sam itak maš pa probleme lahko tut če jih nimaš ane...
Sam itak maš pa probleme lahko tut če jih nimaš ane...
Za dežjem vedno posije sonce!!