Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Kaj pa če se najde še en par primeren za akcijo? Pomoje je to bolj pogosta praksa :wink: Ugibam, dejansko bo seveda Alwaleed povedal kako je s tem :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

amark31 napisal/-a:Bi te pa nekaj vprašal, za odprto zvezo je treba verjetno veliko delat na sebi, je tvoja partnerka starejša od tebe?

Hmm... nisem prepričan, če razumem, kam tukaj pes taco moli. :)

Ne, ni starejša.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

barbie_girl_85 napisal/-a:Mene pa sam neki pri tej odprti zvezi zanima.......glede na to, da smo ženske bolj čustvena bitja, težje nas je dobit v posteljo kot moške, predvidevam, da ima tvoja žena več sreče in manj problemov pri iskanju nekoga, ki jo bo pof.... in ga ne bo motilo, da je v zvezi. Tebi je verjetno težje.....najti žensko, ki bo šla v posteljo s tabo in hkrati vedela, da je vse, kar ji lahko ponudiš, ura seksa.

Hmm... po svoje ja, po svoje ne. Če nimaš nobenih kriterijev, bi se potrebnih tipov valda dosti našlo. Ampak če nimaš kriterijev, se najde tudi dosti potrebnih žensk.

Na koncu je sicer track record še vedno njej v prid, ampak ne toliko, da bi me to motilo. Fora je v tem, da mene njen užitek rajca. Torej nič ne izgubljam, če ima kakšnega partnerja več. Saj to ni tekma. :)

barbie_girl_85 napisal/-a:Torej.....kako kompenzirata? Žena seksa več od tebe ali počaka, da ti najdeš gospodično za poseksat in si nato privošči še ona? V kolikor je to prvo, te ne bo moti da je naprimer januarja tvoja žena zamenjala 15 ljubimcev, ti pa samo eno?

Ni tako ekstremno. Njene številke so bistveno manjše - mogoče par partnerjev na leto - in moje tudi toliko ne zaostajajo.

Po drugi strani sva pa midva samo en primer. Bolj splošno bi bil odgovor na tvoje vprašanje, da obstajajo vse variante na spektru. Najbolj nežna oblika izvenzakonske spolnosti je trojček z žensko. Naslednja najpogostejša oblika je "soft swap" z drugim parom (samo dotikanje in oralno). Naslednja oblika za tem je seks v isti sobi, z ali brez poljubljanja. Nato seks v ločenih sobah. Ena od naslednjih oblik bi bila odprta zveza.

Obstajajo ljudje na vseh stopnjah. In ni nujno, da je ženska tista, ki ima več partnerjev. Od para do para je različno.

barbie_girl_85 napisal/-a:In kako je to doma pošlihtan.....ona bi rada seksala z nekom, ura je 18 in gledata Svet na Kanalu A.
Ona: Dragi, jst grem z tistim od predvčerajšnjim na enga.....greš tud ti?
On: Ne, jaz danes ne bom. Nimam primerne kandidatke. Ti kar pojdi, jst bom zdrkal zvečer.
Ona: Adijo. Fajd drkaj!
On: Adijo, pa vzam kondome. Upam da ti čimvečkrat pride!

Oh, tako pa že ne.

Jaz nikoli ne bi gledal oddaje Svet na Kanalu A. ;)

In ne bi si ga drkal. Ko pride domov, jo čaka bit še enkrat fajn poseksana. To je vrhunec tako njenega kot mojega pričakovanja. :)
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

*mala* napisal/-a:Kaj pa če se najde še en par primeren za akcijo? Pomoje je to bolj pogosta praksa :wink:

To je najpogosteje, ja. Quid pro quo. Največ parov dela tako - po mojem zato, ker sta potem oba bila v situaciji in potem to laže doživljata kot skupno aktivnost in ne kot nekaj, kar bi jih razdeljevalo. Manj se je treba spoprijemati s čustvi prikrajšanosti in ljubosumja. Ni treba priti do tega, da privoščiš partnerju užitek, in uživaš z njim - kar zahteva dobro mero samozavesti in zaupanja v odnos.

Je pa v resnici na tak način težje najti situacijo, kjer se vsi štirje ujamejo, tako da na koncu ali nekdo seksa z nekom, ki mu ni prva izbira, ali pa se tako kombinacijo zelo dolgo išče.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Alwaleed, hvala za odgovore :)
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

:)
Ja zanimiva je tale odprta zveza, nimaš kej. Očitno nisem tako grozno starokopitna, kot me je ena izmed uporabnic foruma označila :wink: Vbistvu vidim, da je ogormno spoštovanja prisotno v tej zadevi, v odptih zvazah, jz si to bolj tko predstavljala, češ vsak gre z tistim , ki mu je všeč, nekih kriterijev niti ni...Ampak, vidim da ni tak, zelo pohvalno :)
Drugač mene še neki zanima, kako je z zaščito pri takoh zadevah, se pravi sex z partnerji, ki jih ne poznaš dovolj dobro? Se uporablja kondom ali se gre enostavno bolj pogosto test delat za SPB?
To me res zanima :P
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

Alwaleed napisal/-a:Jaz nikoli ne bi gledal oddaje Svet na Kanalu A. ;)

Haha :D
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
amark31
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a amark31 »

Alwaleed napisal/-a:
amark31 napisal/-a:Bi te pa nekaj vprašal, za odprto zvezo je treba verjetno veliko delat na sebi, je tvoja partnerka starejša od tebe?

Hmm... nisem prepričan, če razumem, kam tukaj pes taco moli. :)

Ne, ni starejša.

O, seveda veš, zato si se obranil z odgovorom, ki je lahko, ali pa tudi ne, resničen.
Cela zadeva bi bila precej bolj logična, če bi blia tvoja partnerka starejša... dominantna v zvezi in bi te v to prepričala... spotoma pa še to, da si ga obrežeš (pri 26 ih), kao na lastno pobudo, kar mi tudi ne gre popolnoma v račun.
Seveda se lahko motim, vendar bi si upal tudi kaj stavit...

Tudi o vrhuncu tvojih in njenih pričakovanj močno dvomim... mislim, da če slečeš filozofijo in okraske prideš do tega, da vama je bolj pomembno seksat z drugimi s plusi in minusi, kot pa bit v stalni zvezi s plusi in minusi, obenem pa nimata dovolj jajc, da bi bila sama s plusi in minusi seveda.

Kaj je pa s Sekret na kanalu A narobe? :rofl:
Isto je debilen kot preverjeno, Šopar pa Bobovnik, pricless, če se hočeš rolat al pa patetiko uganjat, občinstvo nagovarjata pa tako kot učiteljice v prvem razredu osnovne šole.

Alwaleed...
Smeješ se, a nihče ne vidi tvojega nasmeha,
jočeš, a nihče ne vidi tvojih solza.
Probi prdnt.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

čuftika napisal/-a:Vbistvu vidim, da je ogormno spoštovanja prisotno v tej zadevi, v odptih zvazah, jz si to bolj tko predstavljala, češ vsak gre z tistim , ki mu je všeč, nekih kriterijev niti ni...Ampak, vidim da ni tak, zelo pohvalno :)

Me veseli. :)

čuftika napisal/-a:Drugač mene še neki zanima, kako je z zaščito pri takoh zadevah, se pravi sex z partnerji, ki jih ne poznaš dovolj dobro? Se uporablja kondom ali se gre enostavno bolj pogosto test delat za SPB?
To me res zanima :P

To je pa od človeka do človeka odvisno. Nekateri zelo striktno vztrajajo pri kondomih, ne glede na vse. Drugi bi pa sicer raje brez, ampak to zaupajo samo redkim, rednim partnerjem.

Midva se redno testirava in imava najraje brez, če je partner(ka) tudi testiran(a). Drugače pa s kondomi. Da bi kar na golo, kar z nekom, bi bilo pa v popolnem svetu sicer rajcig, ampak - ne.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

amark31 napisal/-a:O, seveda veš, zato si se obranil z odgovorom, ki je lahko, ali pa tudi ne, resničen.

Umm... Ne, iskreno nisem vedel. Mogoče se tega ne zavedaš, ampak ti včasih razmišljaš na ene posebno pritlehne in sumničave načine, ki so meni tuji in celo ogabni.

amark31 napisal/-a:Cela zadeva bi bila precej bolj logična, če bi blia tvoja partnerka starejša... dominantna v zvezi in bi te v to prepričala...

Tu poskušaš informacije, ki ti jih posredujem, integrirati v svoj obstoječi model sveta na tak način, da bi se ta model kar čim manj spremenil. Da bi to dosegel, moraš za stvari, ki jih pišem, iskati cinične razlage, ki popačijo tisto, kar napišem, da to spraviš v svoj model.

Na tak način ne boš nikoli razumel sveta zunaj sebe, temveč boš realnost dojemal čedalje bolj popačeno, kolikor bolj boš star in kolikor manj boš pripravljen svojo predstavo o svetu prilagajati novemu znanju.

amark31 napisal/-a:spotoma pa še to, da si ga obrežeš (pri 26 ih), kao na lastno pobudo, kar mi tudi ne gre popolnoma v račun.

Vidiš, spet nekaj, kar ti mora "iti v račun". Tukaj ni nič takega, kar bi moralo tebi iti v račun. Jaz in moj odnos z ženo nisva nekaj, kar obstaja pogojno glede na tvojo interpretacijo sveta. Midva obstajava neodvisno od tebe. Funkcionirava po principih, ki so neodvisni od tebe in ki jih ti mogoče niti ne razumeš. To boš lahko razumel, ko boš enkrat dojel, da mogoče še nisi pojedel vse modrosti tega sveta, in da mogoče še nisi razvil dokončne in univerzalne teorije, s katero bi si lahko cel svet in vse odnose med ljudmi razlagal.

Iz tvojega pisanja veje odnos, da veš že vse, kar je na tem svetu vedeti - in vendar je razvidno, da veš tako malo. To je tisto, kar mi je na tvojem pisanju - posebej v tem primeru - ogabno.

Na preostanek tvojega sporočila ti, iskreno rečeno, nimam kaj odgovarjati, ker enostavno ni na nivoju.
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Trdonja »

Alwaleed kaj misliš, da je odprte zveze vsak sposoben (z dosegom določene stopnje zrelosti, informacijami itd.) al je to bolj stvar osebnega prepričanja oz. osebnostne pogojenosti?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

alwaleed-hvala za odgovor :)
ko me je res zanimal, kak mate to poštiman :wink:
Sej ni švoh ideja odprte, sam ni to za vsak par, da bi mojemu kaj omenila v tej smeri, mi me sam gledu v stilu :eek: -ženska kaj ti ni jasno...
Jz bi pa tut se živa požrla da vem da on spi z drugimi in da je to zmenjeno tak...
Uporabniški avatar
amark31
Debatorica
Debatorica

Alwaleed napisal/-a:
amark31 napisal/-a:O, seveda veš, zato si se obranil z odgovorom, ki je lahko, ali pa tudi ne, resničen.

Umm... Ne, iskreno nisem vedel. Mogoče se tega ne zavedaš, ampak ti včasih razmišljaš na ene posebno pritlehne in sumničave načine, ki so meni tuji in celo ogabni.

amark31 napisal/-a:Cela zadeva bi bila precej bolj logična, če bi blia tvoja partnerka starejša... dominantna v zvezi in bi te v to prepričala...

Tu poskušaš informacije, ki ti jih posredujem, integrirati v svoj obstoječi model sveta na tak način, da bi se ta model kar čim manj spremenil. Da bi to dosegel, moraš za stvari, ki jih pišem, iskati cinične razlage, ki popačijo tisto, kar napišem, da to spraviš v svoj model.

Na tak način ne boš nikoli razumel sveta zunaj sebe, temveč boš realnost dojemal čedalje bolj popačeno, kolikor bolj boš star in kolikor manj boš pripravljen svojo predstavo o svetu prilagajati novemu znanju.

amark31 napisal/-a:spotoma pa še to, da si ga obrežeš (pri 26 ih), kao na lastno pobudo, kar mi tudi ne gre popolnoma v račun.

Vidiš, spet nekaj, kar ti mora "iti v račun". Tukaj ni nič takega, kar bi moralo tebi iti v račun. Jaz in moj odnos z ženo nisva nekaj, kar obstaja pogojno glede na tvojo interpretacijo sveta. Midva obstajava neodvisno od tebe. Funkcionirava po principih, ki so neodvisni od tebe in ki jih ti mogoče niti ne razumeš. To boš lahko razumel, ko boš enkrat dojel, da mogoče še nisi pojedel vse modrosti tega sveta, in da mogoče še nisi razvil dokončne in univerzalne teorije, s katero bi si lahko cel svet in vse odnose med ljudmi razlagal.

Iz tvojega pisanja veje odnos, da veš že vse, kar je na tem svetu vedeti - in vendar je razvidno, da veš tako malo. To je tisto, kar mi je na tvojem pisanju - posebej v tem primeru - ogabno.

Na preostanek tvojega sporočila ti, iskreno rečeno, nimam kaj odgovarjati, ker enostavno ni na nivoju.

Delčke stavkov jemlješ iz konteksta in jih komentiraš. WTF?
Odgovori še tole, koliko naj bi bila tvoja žena mlajša od tebe?
Tvoje žaljitve so... smešne... v celi temi, ne samo v tem postu. Kaj je ogabno, pa bi se dalo na dolgo in široko debatirat. Tako razmišljam, ker sem na lastne oči videl, kako starejše ženske in moški manipulirajo in gnetejo, vkalupijo mlajše partnerje po svojih željah. Iz tvojega pisanja
in nezrelih odzivov na provokacije sklepam, da si eden takih nerealiziranih ljudi, ki potrebujejo partnerja, da jim pove kako in kaj. Tak način življenja ne zahteva kakšnega posebnega truda, ostaneš pa daleč od svojega potenciala, takorekoč rastlina.

Odprto zvezo prodajaš kot sveti gral... kot da si boga za jajca zgrabil, če hočeš. Popolnoma nekritično, kot, da je to rešitev primerna za vse ljudi in vse odnose. Zraven dodajaš, da so tega sposobni le ljudje na neki višji stopnji zavesti. :D
Višji ali nižji? Nesposobnost zvestobe in/ali nesposobnost živeti sam zaradi strahu je pač nižja, ne višja stopnja zavesti. Nadalje ta tvoj delusion, da je Alwaleed osebno na neki višji stopnji zavesti v primerjavi z vsemi ostalimi, sama po sebi veliko pove.

Na ostanek pa sem pričakoval, da ne boš odgovarjal, ker pač nimaš argumentov in takrat po stari navadi (grej prejšnje poste v tej temi)... rep med noge in glavo v pesek.

Kaj bi rekel, če bi ti povedal, da sem ženska in imam doktorat iz psihologije? Verjetno bi nadaljeval z smešnimi žalitvami, tvojo obrambo brez argumentov.

In, na koncu... odprta zveza je novo znanje? GTFO
Probi prdnt.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

smešen si ti, ker ti ni jasno da ne razmišljamo vsi enako in ne dojameš, da nekdo lahko fura odprto zvezo in ima hkrati razpucano v glavi.
jst tud NIKOLI ne bi bila za odprto zvezo, ni šans da svojega moža delim s katero, pa nisem niti malo užaljena, če sta se Alwaleed in njegova zmenila drugače. sej sta odrasla in vesta kaj delata, očitno jima tako tudi odgovarja.

kakšna propaganda neki - tisti, ki nismo za odprto zvezo, si po nekaj Alwaleedovih postih ne bomo premislili in začel swingat (pa ne da je s tem kej narobe). ne bom rekla da se z vsem kar napiše strinjam, je pa zanimivo brat :)
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
amark31
Debatorica
Debatorica

rinca napisal/-a:smešen si ti, ker ti ni jasno da ne razmišljamo vsi enako in ne dojameš, da nekdo lahko fura odprto zvezo in ima hkrati razpucano v glavi.
jst tud NIKOLI ne bi bila za odprto zvezo, ni šans da svojega moža delim s katero, pa nisem niti malo užaljena, če sta se Alwaleed in njegova zmenila drugače. sej sta odrasla in vesta kaj delata, očitno jima tako tudi odgovarja.

kakšna propaganda neki - tisti, ki nismo za odprto zvezo, si po nekaj Alwaleedovih postih ne bomo premislili in začel swingat (pa ne da je s tem kej narobe). ne bom rekla da se z vsem kar napiše strinjam, je pa zanimivo brat :)

Če si šenkrat prebereš prejšnji post, boš videla,da nisem rekel, da je smešen Alvaleed ampak, da so smešne njegove žalitve.
Ti pa se obračaš na mene, kot osebo (Smešen si ti..)... Smešno. :D

Ne trdim, da nekdo, ki ima odprto zvezo ne more imeti razpucano v glavi, kot praviš ti, trdim pa, da nima nič bolj razpucano v glavi, kot nekdo, ki je v "normalni" zvezi ali pa gay ali kaj tretjega. Trdim tudi, da nekdo, ki ima odprto zvezo ni na višji stopnji zavesti, kot večkrat ponovi Alvaleed.

Gre za to, da se Alwaleed cel čas trudi druge prepričevat, da je rešil vse težave odnosov moški ženska. Le zakaj, če ima vse razpucano v glavi in mu je vse super. I wonder.

Stvari pač niso tako preproste.

Nadalje govori o tem, da ga rajca, ko vidi partnerko z drugim. To pač ni višja stopnja zavesti, je pa jasen znak, da Alwaleeda rajca submisivnost. Fant se rad podreja.
And that's that.
Probi prdnt.
Odgovori