Ginekologija [Združene teme]

Za dušo in telo.
Odgovori
me_myself_and_I
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a me_myself_and_I »

živjo..
nisem vedla, kam bi to dala, pa sem se odločla da sem...
PROSILA bi vas za čimveč nasvetov, res jih rabim in bi mi zlo prov prišli..
od zadnjega spolnega odnosa imam rahle bolečine v nožnici, ko grem na wc, malo peče... ampak vse lepo in prav, bolečina ponavadi izgine... včeraj pa sem zbolela - imam vročino, prebavne motnje in še večje bolečine imam v nožnici... klicala sem ginekologinjo, se ne javi... prosim za pomoč... kaj ste ve naredile v takem primeru za zmanjšanje bolečine...

hvala za vsak nasvet..
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a Vermilion »

me_myself_and_I napisal/-a:živjo..
nisem vedla, kam bi to dala, pa sem se odločla da sem...
PROSILA bi vas za čimveč nasvetov, res jih rabim in bi mi zlo prov prišli..
od zadnjega spolnega odnosa imam rahle bolečine v nožnici, ko grem na wc, malo peče... ampak vse lepo in prav, bolečina ponavadi izgine... včeraj pa sem zbolela - imam vročino, prebavne motnje in še večje bolečine imam v nožnici... klicala sem ginekologinjo, se ne javi... prosim za pomoč... kaj ste ve naredile v takem primeru za zmanjšanje bolečine...

hvala za vsak nasvet..

probi it k splošni zdravnici, al pa jo probi po telefonu dobit...sj če je kj ginekološkega te bo itaq napotila k ginekologinji, če ne ti bo pa tud pomagala... i think

ginekologinja je pa verjetno na dopustu... ker sem ravno danes klicala v zdravstveni dom in je večina zdravnikov danes na dopustu, glede na to, da je prvi dan po 1.novembru...
me_myself_and_I
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a me_myself_and_I »

Vermilion hvala za nasvet..sem šla k splošni in so mi pomagal..je že mal bolš.. :)
Uporabniški avatar
electra*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a electra* »

js ko sm prvič šla h ginekologu sem bla še nedovžna...pa sm pač povedla da mam zlo močno menstro pa tk...pa mi je rek da me bo pregledu...pa me je...in me je ful bolelo celo reku mi je da sem zlo občutljiva :oops: :razz: :lol: mogoče res,samo men je ginekolog kr en bav bav...zdj me pa zanima...če me je takrat ko sem bla nedovžna tak bolelo me bo isto bolelo tud zdaj ko nisem več nedovžna(s tem da nedovžnih in nenedovžnih punc ne pregleda z istim instrumentom al kk bi temu rekli) :?: :oops:
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

Za zdravstveni dom na Aškerčevi so urniki objavljeni na internetu. Pokličeš in poveš, kaj bi rada, pa ti bo sestra povedala. Tablete lahko dobiš takoj oz. počakaš max. en teden. Obstaja verjetnost, da tam naletiš na neskončno tečno medicinsko sestro :evil: , ampak ne se sekirat.
Jaz hodim k dr. Jasni Kuhej Recer in sem ful zadovoljna z njo, ker je res ful prijazna :)
Ko ti vzame bris pa res NIČ ne boli, čeprav mi je zdravnica najprej rekla, da bo mogoče malo bolelo, ampak ni čist nič, sploh nisem vedla, da je že konec.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
L°AbeiLLe
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a L°AbeiLLe »

Peterca vidim, da imava isto ginekologijo. Me zanima, če mi lahko odgovoriš (če imaš mogoče podobne izkušnje) - ginekologinja mi je rekla, da lahko Yarino zamenjam za Yasminelle (če mi Yarina ne bodo odgovarjale). A se moram nujno zdej naročit pri njej, a lahko to pri sestri uredim (glede na to, da gre za precej podobne tabletke)?
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

Jaz sem bila lani na prvem pregledu in mi je tedaj tudi vzela bris in me naročila ponovno za letos. Včeraj so mi spet vzeli bris -redno pač, sedaj pa sem doma ugotovila, da mi je na kartonček napisala, da imam redni 3. bris šele leta 2010. Zdaj pa ne vem ali se je ginekologinja zmotila ali se doba jemanja brisa iz leta v leto veča?

:?
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica

L°AbeiLLe napisal/-a:Peterca vidim, da imava isto ginekologijo. Me zanima, če mi lahko odgovoriš (če imaš mogoče podobne izkušnje) - ginekologinja mi je rekla, da lahko Yarino zamenjam za Yasminelle (če mi Yarina ne bodo odgovarjale). A se moram nujno zdej naročit pri njej, a lahko to pri sestri uredim (glede na to, da gre za precej podobne tabletke)?

Ne vem, nisem še menjala tabletk, ker mi trenutne ogdovarjajo. Jaz bi na tvojem mestu prej poklicala in vprašala, da ne boš hodila bez veze tja.
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a čivava »

Peterca18 napisal/-a:Za zdravstveni dom na Aškerčevi so urniki objavljeni na internetu. Pokličeš in poveš, kaj bi rada, pa ti bo sestra povedala. Tablete lahko dobiš takoj oz. počakaš max. en teden. Obstaja verjetnost, da tam naletiš na neskončno tečno medicinsko sestro :evil: , ampak ne se sekirat.
Jaz hodim k dr. Jasni Kuhej Recer in sem ful zadovoljna z njo, ker je res ful prijazna :)
Ko ti vzame bris pa res NIČ ne boli, čeprav mi je zdravnica najprej rekla, da bo mogoče malo bolelo, ampak ni čist nič, sploh nisem vedla, da je že konec.

Jaz bi se rada prjavla na pregled... recimo: pridem tja. Čakam v vrsti da bi se prijavila na pregled... sestra te pokliče notr te vpraša kaj, kako zakaj... bla bla bla... a je možno da ti predpiše KT žže takoj... ????
oz v roku 1 t3edna da jih dobiš??? al je treba počakat na prvi pregled ki pa zihr traja vsaj 2 mesca al kolk da prideš prvič na vrsto????
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Peony napisal/-a:Jaz sem bila lani na prvem pregledu in mi je tedaj tudi vzela bris in me naročila ponovno za letos. Včeraj so mi spet vzeli bris -redno pač, sedaj pa sem doma ugotovila, da mi je na kartonček napisala, da imam redni 3. bris šele leta 2010. Zdaj pa ne vem ali se je ginekologinja zmotila ali se doba jemanja brisa iz leta v leto veča?

:?

Že nekaj časa velja, da se jemlje bris vsaka 3 leta, če sta bila zadnja dva izvida v razmaku 1 leta negativna.
Lahko si pa plačaš pregled tudi prej, če te skrbi ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica

čivava napisal/-a:
Peterca18 napisal/-a:Za zdravstveni dom na Aškerčevi so urniki objavljeni na internetu. Pokličeš in poveš, kaj bi rada, pa ti bo sestra povedala. Tablete lahko dobiš takoj oz. počakaš max. en teden. Obstaja verjetnost, da tam naletiš na neskončno tečno medicinsko sestro :evil: , ampak ne se sekirat.

Jaz bi se rada prjavla na pregled... recimo: pridem tja. Čakam v vrsti da bi se prijavila na pregled... sestra te pokliče notr te vpraša kaj, kako zakaj... bla bla bla... a je možno da ti predpiše KT žže takoj... ????
oz v roku 1 t3edna da jih dobiš??? al je treba počakat na prvi pregled ki pa zihr traja vsaj 2 mesca al kolk da prideš prvič na vrsto????

Ne ne, ni treba čakat na prvi pregled. Prideš tja, poveš sestri, da si prišla ker bi mela tablete. Ne more ti jih dat kar sestra, bo ti pa povedala kdaj lahko prideš, ker ima zdravnica enkrat na teden termin za take (ponavadi pride enih par punc, skupaj pogledate en film, potem pa gre vsaka posebej se pogovorit z zdravnico). Torej boš počakala max. en teden.
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka

Imaš slučajn link do te strani, kjer bi lahko vidla termine...
Al pa če slučajno veš... Ker na netu sploh ne najdem teh terminov kdaj lahka pridem sploh do ginekologinje oz sestre...
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica

čivava napisal/-a:Imaš slučajn link do te strani, kjer bi lahko vidla termine...
Al pa če slučajno veš... Ker na netu sploh ne najdem teh terminov kdaj lahka pridem sploh do ginekologinje oz sestre...

http://med.over.net/zdzs/urniki1/izpis.php?p=1&pdr=3
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka

ej, ful ful ti hvala... se vid da sm ena izmed začetnic... :? :?

Hvala!!!

čao :D
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica

čivava napisal/-a:ej, ful ful ti hvala... se vid da sm ena izmed začetnic... :? :?

Hvala!!!

čao :D

:D vsi smo enkrat bili začetniki :D
Odgovori