Naughty grl napisal/-a:jemina napisal/-a:Kaj pa maš ti še poleg slovenščine

Geografijo.
Še eno tiny vprašanje: Kako je z vajami na FF-ju? Se začnejo takoj, so vsak teden, al je to spet odvisno od predmeta samega? Men kaže namreč, da bom imela čist vsak dan kake vaje, v sredo celo dvakrat. V pondelk se mi že ob 8h zjutri začnejo vaje iz Geografije poselitve in se mi tud sanja ne al naj pridem že ob 8h, al šele ob pol 12h na naslednje predavanje. Gledam po forumu, brskam po spletni strani, pa nobenih obvestil, ničesar. Indeksa še nism šla iskat, ga nameravam v pondelk dvignt, a je to kej narobe, če uletim na vaje brez indeksa?
Se zahvaljujem že vnaprej (again).
P.s.: Tiasha, do zadnjega nism vrjela da je tko hudo. Danes
verjamem.

lubica oddelek za geografijo je najbolj organiziran oddelek na filo faksu in to o vajah bi ti moralo bit jasno predno si se sem vpisala. skozi celoten študij bojo več ali manj vsi predmeti imeli vaje, so pa te vaje po skupinah, tako da jih nimaš vsak teden ali pa so npr. na urniku 3 ure, pa bojo 3 skupine in vsaka skupina eno uro. je pa res, da je to še zmeraj filo faks in začnejo delovati en teden za vsemi ostalimi faksi, torej v ponedeljek. veliko obvestil sem videla že na oddelku, predvsem so tam seznami (na hodniku na omarah), kjer se lahko vpišeš v posamezno skupino za vaje. pa če sem jst to opazila, ki sem absolvent in me to sploh ne zanima, bi se lahko tudi ti potrudila, odmigala rit do faksa in to videla. bo pa sigurno še zdaj prvi teden čas, da se vpišeš v skupine.
kar se tiče urnika...sigurno je v prvem letniku full zafilan, ampak verjemi da se bo kmalu pokazalo kaj se ti zdi zanimivo poslušat in kaj ne in sigurno ne boš hodila na vsa predavanja, vaje so pa obvezne (vsaj 80% prisotnost na večini vaj), na terenskih vajah moraš pa itak bit 100%! npr. samo za primer, ko sem bila jaz v prvem letniku se je tudi zgodilo, da je bilo na predavanjih iz geologije 8 študentov! pa jih je v prvem letniku 100!
drugače je pa tole stran od oddelka:
http://www.ff.uni-lj.si/oddelki/geo/index.html in tukaj lahko na forumu prebereš vsa aktualna obvestila, vključno s tem katere stvari že imaš v prvem tednu in katere ne.
res je filo faks organizacijska štala in so full za časom, ampak tako pač je, prej se sprijazniš, boljše je. se pa na geografiji res ne dogaja da bi obstajal profesor, ki bi se zapičil vate, te zafrkaval kakorkoli in te ne bi spustil na izpitu. tudi vsi so zmeraj na govorilnih urah takrat kot morajo biti in izpiti so zmeraj točno na objavljen datum in uro. in vsako stvar pravočasno izveš! s profesorji so načeloma zelo dobri in korektni odnosi, se tudi najde kakšen asistent, ki žura skupaj s študenti, na terenskih vajah je zmeraj zabavno, oddelek pred novim letom organizira srečanje za vse študente in zaposlene, organizirajo se pikniki, fuzbal tekme, v glavnem marsikaj se dogaja in je lahko zelo zabavno