Priznam da..#17
^^Očitno res ne veš kaj veliko. Če trije ne zapravite toliko, to pomeni nič šopinga, elektrika na minimum, bajto ste očitno kar dobili, ker če bi bil kredit bi bili v riti, bencin-očitno ste vsi eko s kolesi, aja, pa internet raje izklopi, za vsak slučaj. Tudi meni gredo na živce ljudje, ki pametujejo- pa smo bile v konkretnem zosu svoje čase in zato še vedno cenim vsak cent-ker kot da si folk res raje kupuje škornje kot da bi si plačal položnice in kot da bomo vsi hodili po cote na Karitas ali brskali po smeteh in zraven kleli prekleto potrošno družbo.
Priznam, da:
-se bom šla raje dalje učit, čeprav ni težka snov, niti obsežna. In da grem zdaj zatežit mentorici na mail, da se končno zgane.
Priznam, da:
-se bom šla raje dalje učit, čeprav ni težka snov, niti obsežna. In da grem zdaj zatežit mentorici na mail, da se končno zgane.
The world is as you are.
-
- Cosmopsiho
slovenc79 napisal/-a:če se mal znajdeš, ti vsaj neki ostane. pri nas trije ne zapravimo 675 eur na mesec. in še cenej bi lahko. se pač nekaterim stvarem odpoveš. tudi brez šopingov, kofetkov lahko preživiš. če pa še ni dosti, pa bolj šparaš z elektriko, gretjem, vodo, kupiš cenejšo hrano, stvari ki se dajo popraviš in ne kupuješ novih.
če še nisem sexal, nisem mel punce ne pomeni da zdaj tud o denarju popolnoma nič ne vem.
ampak predvidevam, da ne najemate sobe oz. stanovanja v centru ljubljane.
sicer pa nikoli nisem razumela zakaj je životarjenje zdej po novem kul standard. ne ni. bit reven v te času ko je vsega preveč je napačna prerazporeditev keša. in meni se to ne zdi pravično.
preživiš lahko tudi s skledico riža na dan pa meditiraš zraven. preživi tudi večina otrok v afriki.
ampak sprijaznjenje z dejstvom, da nam standard pač pada in da je vedno več ljudi na pragu revščine, je tisto, ki nas bo pripeljelo v pogubo.
ista pašta kot folk, ki je pripravljen delat za pol kurca nič keša, ker je kao kriza. za 3€ na uro se mi niti od doma ne splača hodit. to je žaljivo do mene in mojih sposobnosti. ampak folk je pač pripravljen delat. in dokler bomo ljudje pripravljeni živet in delat pod takimi nemogočimi pogoji si bo elita pač mela roke na račun naše pokornosti.
sicer pa ...700€. s čim pa kurite pozimi? z ljubeznijo?
-
- Kofetarica
*Priznam da,
ko to berem, sem več kot presrečna, da čeprav sem na koncu svojega študija, še lahko živim pri starših in mi no potrebno ničesar prispevat; še več, dajejo mi štipendijo in še drug denar kadar potebujem. Da ne omenim, da mi poleg šripendije, ki sem jo dobila za izmenjavo, plačujeta še stanovanje tukaj...
*Da vem, da si moram, ko pridem domov poiskati delo in tudi jaz začeti nekaj prispevati.
ko to berem, sem več kot presrečna, da čeprav sem na koncu svojega študija, še lahko živim pri starših in mi no potrebno ničesar prispevat; še več, dajejo mi štipendijo in še drug denar kadar potebujem. Da ne omenim, da mi poleg šripendije, ki sem jo dobila za izmenjavo, plačujeta še stanovanje tukaj...
*Da vem, da si moram, ko pridem domov poiskati delo in tudi jaz začeti nekaj prispevati.
I like to see my money ... hanging in my closet.
I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
* Priznam da cele dneve prebijam v nakupovalnih centrih, kjer kupujem oblačila, ki jih naslednji dan nujno oblečem za novi dan šopinga.
* Priznam da obleke, ko jih enkrat že oblečem, vržem v smeti.
* Priznam, da vsak dan naročam hrano iz najdražjih restavracij, če kuham doma, mora biti notri nujno vsaj premuim kvaliteta mladega zajčka, tartufi in jastog, ker drugega doma ne jem pod nobenim pogojem, čeprav sem vegeterijanka.
* Priznam, da kadar slučajno ne nakupujem sedim s kolegicami na kavi, kar pomeni kokteljlu za minimalno 15€ in manj mastnih torticah za okoli 5€ na kos.
* Priznam, da hodim vsak vikend v tujino v terme in masažo, zvečer pa v opero.
* Proznam, da bo odslej slovenec moj življenski guru, ker šele zdaj, ko sem tole zapisala vem, kam gre moj denar.
Pod črto:
* Priznam, da se strinjam s čisto vsem, kar je napisala floribunda, ampak zdajle ne bom tega še v svoje besede pretvorila, ker bom šla rajši na nočno kopanje in steklenico šampanjčka nekam.
* Priznam da obleke, ko jih enkrat že oblečem, vržem v smeti.
* Priznam, da vsak dan naročam hrano iz najdražjih restavracij, če kuham doma, mora biti notri nujno vsaj premuim kvaliteta mladega zajčka, tartufi in jastog, ker drugega doma ne jem pod nobenim pogojem, čeprav sem vegeterijanka.
* Priznam, da kadar slučajno ne nakupujem sedim s kolegicami na kavi, kar pomeni kokteljlu za minimalno 15€ in manj mastnih torticah za okoli 5€ na kos.
* Priznam, da hodim vsak vikend v tujino v terme in masažo, zvečer pa v opero.
* Proznam, da bo odslej slovenec moj življenski guru, ker šele zdaj, ko sem tole zapisala vem, kam gre moj denar.
Pod črto:
* Priznam, da se strinjam s čisto vsem, kar je napisala floribunda, ampak zdajle ne bom tega še v svoje besede pretvorila, ker bom šla rajši na nočno kopanje in steklenico šampanjčka nekam.
-
- Cosmopsiho
- čist verjamem slovencu, da se da s tko malo denarja sfurat lajf, podobno situacijo mamo tudi mi, državna štipendija rešuje, ta mesec pa kr občutim ko ni nič od nikoder..seveda to ne pomeni, da se moramo sprijaznit s takšnim življenjem in "it s tokom" kot pravi flori..
-mam čudne dneve za sabo, konstantni glavoboli, samo spala bi, nobene motivacije za nič ama nič..
-komaj čakam prakso v vrtcu <3 upam, da bo fino..
-sem zadnje čase vse bolj razočarana sama nad sabo..
-mam čudne dneve za sabo, konstantni glavoboli, samo spala bi, nobene motivacije za nič ama nič..
-komaj čakam prakso v vrtcu <3 upam, da bo fino..
-sem zadnje čase vse bolj razočarana sama nad sabo..
It was forever..but it didnt last long..
slovenc79 napisal/-a:^^ zelo odraslo. prišla si se pritožit da se ne da živet, jaz sem ti dal par idej kako kaj prišparat in to je to. če tega nočeš in obtožuješ da se enga pametnjakoviča tuki špilam pol pa nevem kako ti še lahko pomagam.
Moj point je bil, da počnem kar ti praviš naj počnem, oz. ne počnem kar praviš naj ne počnem. Ampak ja: najemnina plus stroški so 250€, hrana 150€, za bencin gre nekje 30-40€. To je skupaj, če kaj vem 430-440€. Toliko rabim. Toliko nimam. In zdaj?
Plus tega sem jamrala samo za tale dva meseca, ko ni štipendije. Ki sem si jo sama prigarala. Posebej pa za tale mesec, ko nisem dobila izplačanih honorarjev. Ki sem si jih sama pridelala. Ni moja krivda, da bodo šele drug mesec.
Tako da nimam kaj računat in varčevat, je stanje pač tako kot je in se bo popravilo enkrat januarja, ampak zdaj trenutno je pa bolj slabo.
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
-* upam da se vam vsem popravi finančno stanje, ker ni lahko biti brez denarja.
-* Našel te bom, ni važno kam se skriješ, ni važno za čim se skrivaš, bil bom potrpežljiv in nekoč bo prišla tvoja napaka in jaz te bom imel.
Plačal boš.
Noben ne škoduje nekomu, ki je pod mojo zaščito!
-* Našel te bom, ni važno kam se skriješ, ni važno za čim se skrivaš, bil bom potrpežljiv in nekoč bo prišla tvoja napaka in jaz te bom imel.
Plačal boš.
Noben ne škoduje nekomu, ki je pod mojo zaščito!
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
- Sramežljivka
- naughtgelic
- Sramežljivka
darcy firth & arianna87 - hvala!
Priznam da.. se ne mislim pritoževati nad svojim finančnim stanjem. Nimam štipendije in prav lepo mi znese študentsko delo, da poskrbim zase. Glede na to, da sem se še 2 leti nazaj morala preživljati z 150€ mesečno, ko sem še živela in delala v Srbiji, je zdajšnja situacija več kot zadovoljiva - vsaj zame
* že cel dan poslušam Everlast - white trash beautiful
* sem izgubila polnilec od telefona
* me je pozitivno presenetil njen sms
Priznam da.. se ne mislim pritoževati nad svojim finančnim stanjem. Nimam štipendije in prav lepo mi znese študentsko delo, da poskrbim zase. Glede na to, da sem se še 2 leti nazaj morala preživljati z 150€ mesečno, ko sem še živela in delala v Srbiji, je zdajšnja situacija več kot zadovoljiva - vsaj zame

* že cel dan poslušam Everlast - white trash beautiful
* sem izgubila polnilec od telefona

* me je pozitivno presenetil njen sms
Глаза боятся, а руки делают.
browneyes napisal/-a:arianna87 napisal/-a:- mi je zadnjič en frend na kavi povedal, da že par mesecev vara svojo punco.
kaj pa je kej povedal o tej punci, s katero jo vara?
^ Ne, nič posebnega. Sicer ga nisem niti spraševala....sam, če malo prevrtim nazaj najine pogovore, je čist možno, da to ni samo ena punca, s katero jo vara, ampak par različnih (sicer najverjetneje ne spi z vsemi, ampak so v akciji skype chati in raznorazne fešte in bluzenja).

- grem jutri na krvodajalsko in potem na kavo s svojim najboljšim bivšim sodelavcem.
- naslednji vikend bova v Bohinju! Komaj čakam, sploh me zanima kako bo to, ko bova dva dni (več ali manj sama) neprestano skupaj.

-
- Sramežljivka
* zmačkanaaaa! s cimri mel spoznavni večer - sam mal bom spila pa grem pol spat... aha. ob petih zjutri ja
* JEZNAAAAAAAAA! fant mi tako teži, ker sem šla učeri ven, pa celo s pripadniki moškega spola, da bom POPIZ*. tresem se od jeze. v takih momentih bi mu najraj rekla ko te j*, ne nucam enga, da mi težiii.*
* sploh nočem vedet kaj bo, ko mu bom rekla, da razmišljam o erasmusu naslednje leto -.-''
* včasih sem v takem precepu glede tega, da sem v razmerju. ZELOOO ga imam rada, super se imava, ko sva skupaj, ampak jaz mam še take cilje v življenju in vem, da mi bo on doseganje le-teh oviral, oz oteževal.
* eh

* JEZNAAAAAAAAA! fant mi tako teži, ker sem šla učeri ven, pa celo s pripadniki moškega spola, da bom POPIZ*. tresem se od jeze. v takih momentih bi mu najraj rekla ko te j*, ne nucam enga, da mi težiii.*
* sploh nočem vedet kaj bo, ko mu bom rekla, da razmišljam o erasmusu naslednje leto -.-''
* včasih sem v takem precepu glede tega, da sem v razmerju. ZELOOO ga imam rada, super se imava, ko sva skupaj, ampak jaz mam še take cilje v življenju in vem, da mi bo on doseganje le-teh oviral, oz oteževal.
* eh