Priznam da..#17

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a angel99 »

tyašii napisal/-a:* da se že veselim predbožična izleta na dunaj, awwww :love:

tudi jaz. ;D
darcy firth
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a darcy firth »

+da priznam, da me je strah....ju3 se bo zgodil ta faking kolokvij in občutek je direkt tak kot, da veš da greš pred strelski vod in da bi se mogel zgoditi čudež, da bi se izteklo pozitivno
+me bratranc pozna in je imel prav, da po glasu čuti kot, da sem se vdala v usodo, čeprav mu zatrjujem da sem nekje tudi malo optimista, sva mela dolgo debato preko fona na to temo....kasneje sem mela še debato z prijatljico s katero se nekaj časa nisva slišali o vseh novostih in me prav veseli, da grejo fajn kavice z novim osebkom...upam pa kar sem ji tudi povedala, da ne bo se šla nekaj in delala proti sebi
+ful cenim ko me je danes pozitivno motivirala ena družinska prijateljica, ki je do mene zmeraj materinsko nastrojena in mi je ženska tak cool....sploh je bilo ganljivo ko me je objela pa rekla, da bo ju3 mislila na mene, da se izteče fajn in naj ne obupam
+se mi danes cel dan poje it's all coming back to me now...in itak da ko dajem hrano živalim v hlevu si zraven pojem in je ful hecno za slišat
kako jaz cvilim to pesem v ozadju pa onjka pujs in se oglaša trop kokoši
+ da je imel danes nesrečo dečko od sestre praktično na istem mestu kot moja sestra pred pol leta....groza, samo hvala bogu je z njim vse ok...smo bile ženske doma kar malo v paniki kako uro ko smo izvedle za nesrečo
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

sirova štručka napisal/-a:Čak, če ti sploh ne živiš doma in jim daješ svoj denar, oni so pa usmerjeni k temu, da moraš vse sama, se pa še ti preusmeri k temu, da naj oni vse sami. To je eno, drugo me čudi tak odnos z domačimi, kolk vem si ju opisovala kot neka zaljubljenca po ne vem kolkih letih zakona, s hčerjo pa takole ravnata. Tretje je to, da me čudi, da si par dni nazaj še imela 100€ za škornje, danes pa ne veš kako boš čez mesec prišla. Četrto kar me čudi je pa to, kako si prekalkulirate in zakaj ne predvidite oziroma upoštevate, da bodo odhodki kdaj večji od prihodkov, ker to si znajo pa še živali.
Sicer pa še vedno lahko internet odjaviš.

*Škornje je kupila mama, ki je v soboto še trdila, da mi bo seveda dala denar. Potem pri izvedbi se je zataknilo. Če bi vedela, bi vzela škornje za 30 in ostalo porabila za hrano.

Drugo je, da jaz ''prispevam'' domačim v smislu, da me kot *študentko oni praktično nič ne financirajo.

*Internet rabim pri delu. ;)

*Smo se pogovorili in prišli do kompromisa.

*Me je prej potrlo dejstvo, da smo se grdo sprli, da so mi povedali, da honorarjev ta mesec ne bo in ugotovitev, da mi je mama že dala manj denarja kot je napovedala.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

^^ no samo, da ste uredili in da boš imela za jest :D
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

abby, nimaš nič našparanega? sej ni nujno da moraš vsak euro zapravit do konca mesca.. naredi si neko rezervo in če je sila vzameš iz tam :)

priznam da mi grejo grozno na živce ljudje ki tarnajo kako se danes težko živi (ne mislim tebe abby), medtem pa si privoščijo vse živo in popolnoma uporabne stvari vržejo stran ker jim nvm, niso več všeč ali nimajo več prostora. ravno danes sem videl v polnem smetnjaku kup še zloženih oblačil. a je tok težko teh par stvari nekam oddat in vprašat če bi komu prav prišle?
na srečo je vedno več ljudi ki vejo za to prekleto retardirano razvajenost folka in enostavno prebrskajo in vzamejo kar rabijo. pametno. v tistem smetnjaku že ni več oblačil, so jih že vzeli ven.
hej norci :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

ahahahahahah. prišparat. s cojsovo. hahahahahhahahahah.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

-* meni pa gredo na živce ljudje ki pametujejo kako se ravna z denarjem.

Krepko dvomim da so vsi ljudje na temu svetu debili ki ne znajo ravnati z kešom, in da raje izbirajo čevlje kot hrano.

Včasih se zakalkuliraš, včasih ne dobiš nakazila pravi čas, včasih kupiš stvar ki jo imaš nagledano že dlje časa in si jo zaželiš.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
browneyes
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a browneyes »

arianna87 napisal/-a:- mi je zadnjič en frend na kavi povedal, da že par mesecev vara svojo punco.

kaj pa je kej povedal o tej punci, s katero jo vara?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Exit »

Če smo že pri Zoisovi - a kdo ve kdaj bo nakazana??? tudi jaz jo nestrpno pričakujem :(
Plus puncee s kakimi projekti se to ukvarjate???

- Pijem Earl Grey čaj
- razmišljam, da danes NE bi šla na faks in si raje privoščila day off (prejšni teden je bil naporeen) - fajn šla na čaaj, si sposodila svojo najljubšo knjigo in jo SPET prebrala.... hmm??
- nujno rabim nove hlače. Ampak če si jih kupim bom morala do konca meseca še bolj paziti na denar. hjoo
- presenečena sem nad številom študentov, ki se morajo popolnoma sami preživljati... tudi jaz sem med njimi in mi gre to pošteno na živcee. Starši se pol kr fajn navadijo, niti vprašajo te ne, če mogoče rabiš še kaj denarja - meni se to ne zdi normalno. Ne rečem - do določene mere že sam poskrbiš za to, da zaslužiš denar, ampak starši bi lahko tudi pomagali! "Vsaj" 50e na mesec bi lahko dali... vsak drug mesec?
- zdej jem jogurt in bom nehala pisat, ker sem zgrožena nad svojim tvorjenjem povedi -.-''
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

^^ Jaz sem klicala na Javni sklad pred parimi dnevi: je še prezgodaj, da bi govorili o tem, kdaj bodo štipendije za študente, ker še onih za dijake nimajo vseh poštimanih. (V prevodu: srečni bomo če bo decembra in zadovoljni če ne bo šele februarja.)

*Priznam, da me zanima, kakšne projekte to misli Exit. :D

slovenc79 napisal/-a:abby, nimaš nič našparanega? sej ni nujno da moraš vsak euro zapravit do konca mesca.. naredi si neko rezervo in če je sila vzameš iz tam :)

*Priznam, da mi gredo (kot LZ) na živce ljudje, ki pametujejo okoli denarja. Slovenec - življenje stane. In na mesec stane več kot Zoisova štipendija (225€) in honorarji, ki skupno bore malo nanesejo (nikakor ne za še eno štipendijo! ;)) Pa da sploh ne bi o tem, kako je žal res treba na koncu porabit vsak evro.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

^^ ce je Zoisova stipendija 225€, lahko z njo pokrijes racune, pa mogoce ti malenkost ostane (v zimskih mesecih tezko). Kje je se najemnina (ce zivis kot podnajemnik) in hrana. Jaz v tem primeru nakup oblek vidim ze kot luksuz, da o pocitnicah in drugih zadevah ne govorim...Ja, zivljenje stane :?
- tudi mene ze posteno stiska to zivljenje... :?
- upam, da se uresnicijo nasi plani
- je trenutno moje zivljenje ena velika zmesnjava, polno ocitkov in pomembnih vprasanj na katera nimam odgovorov
- naj gre vse nekam :mad:
Veerle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Veerle »

* mi je full žal, da se zaradi odhoda na potovanje zgrešim z enim tipom, ki sem ga pred dvema letoma spoznala v Aziji (Sandy nama je mal posegla v plane :D)
* sem full radovedna, kakšno presenečenje/darilo mi fant pripravlja
* sem pričakovala, da bova veliko težje usklajevala urnike in sem vesela, da temu ni tako
* mi je prijatelj, ki mi je iz Indonezije prinesel novo pošiljko začimb, danes polepšal dan :hearts:
As your lover describes you, so you are.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

- Me ful žalosti, kako se ljudje vedno bolj in v vedno večjem številu pritožujejo nad finančnim stanjem. Vedno več je teh zgodb :(
- Da mene še sedaj mami vpraša občasno, če rabim kaj denarja, kljub temu, da ji ne bi bilo več treba. No, jaz imam srečo, da mi gre zaenkrat dobro, precej bolje kot mnogim, očitno. Je pa res, da si flet delim s še dvema osebkoma (od tega ni noben moj fant ali kaj podobnega), dokler nisem našla te, dokaj ugodne sobe, sem pač spala v sobi s še z eno cimro, da je bilo ceneje. In so tako vsi stroški z najemnino vred nižji ali tam tam od te famozne cojzove štipendije. Ampak jest je tud treba. Pa se oblečt. Itd.
- Da ne vem, zakaj slovenc sklepa, da isti ljudje, ki nimajo za položnice, mečejo stran stvari...
- Da gre tudi meni neverjetno na živce, da moraš delodajalce prosit za svoj denar. Čisto razumem jezo in nemoč...
- Sovražim birokracijo!!!!! :mad:
- Da upam, da se moj dragi konec tedna uspe v Lj ustavit na poti v Italijo, tud če sam za minuto, da skupaj en burek pojema.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Exit »

* meni so isto napisali glede prejmanja Zoisove.... JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ prasciiiiiii (ne morem druga rečit)... prejšno leto sem norela, ker sem šele januarja dobila štipendije.... kaj mi bo januarja 700evrov, če si pa moram vmes sposojati? zanalašč zavlačujejo.
* meni sama Zoisova niti prb. ni dosti - dobivam še od očeta preživnino (s tem si pokrijem študenta), tistih 200 evrov pa imam še za položnico za mobitel, za "življenje"... s samo Zoisovo si težko privoščiš kaj drugega. zato še delam preko servisa, da se lahko malo razvajam... tako sem si plačala 6 dnevni "izlet" v London, Tunizijo.... je pa res, da imam zaradi "šihta" dosti manj časa. dostikrat sem zaradi tega v dilemi... ali bi raje imela več prostega časa ali več denarja???
* jezna sem, ker še vedno ni sporeda za zadnji del Twilighta-a.... s sošokami smo si organizirale tak babji večer.... sporeda ni, rezervirat pa zato tudi ne morem. eh :(
* zbolela sem! :(
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

*Abby** napisal/-a:Slovenec - življenje stane. In na mesec stane več kot Zoisova štipendija (225€) in honorarji, ki skupno bore malo nanesejo (nikakor ne za še eno štipendijo! ;)) Pa da sploh ne bi o tem, kako je žal res treba na koncu porabit vsak evro.

če se mal znajdeš, ti vsaj neki ostane. pri nas trije ne zapravimo 675 eur na mesec. in še cenej bi lahko. se pač nekaterim stvarem odpoveš. tudi brez šopingov, kofetkov lahko preživiš. če pa še ni dosti, pa bolj šparaš z elektriko, gretjem, vodo, kupiš cenejšo hrano, stvari ki se dajo popraviš in ne kupuješ novih.

če še nisem sexal, nisem mel punce ne pomeni da zdaj tud o denarju popolnoma nič ne vem.
hej norci :)
Zaklenjeno