Matura [Združena tema]
-
- Kofetarica
Jajks. Zamocila sem. Mislila sem, da sprasujes po tockah za vpis na psihologijo. Sorry.
Zadnjič spremenil FemmeFatal, dne 17. Jul. 2007 11:26, skupaj popravljeno 1 krat.
¤MiSsY¤ napisal/-a:nekaj jih je tuki http://www.s-gng.ng.edus.si/gimnazija/m ... etocke.htm
a je tole sigurn use prou napisan...
I Just Like Being Imperfect!!
Lizzyka* napisal/-a:¤MiSsY¤ napisal/-a:nekaj jih je tuki http://www.s-gng.ng.edus.si/gimnazija/m ... etocke.htm
a je tole sigurn use prou napisan...
Pri sociologiji nekaj ne štima, kolko sem jaz vidla.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
Pa od kje dobijo te procente? Za vsak predmet drugače
A mora biti vsako leto isti procent odličnjakov? Torej matura sploh ni primerljiva, ampak je odvisno, kdaj si jo delal.
Kako smo bili mi bogi, ko smo morali imeti v vsakem primeru 60% za 2 in 90% za 5 ...

Kako smo bili mi bogi, ko smo morali imeti v vsakem primeru 60% za 2 in 90% za 5 ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Rezultati mature grejo glede na gaussovo krivuljo, kjer mora biti nekaj petic, nekaj več štiric, največ trojk, spet malo manj dvojk in še manj enic..... Po tem pač priredijo za določen predmet npr, da mora biti 10% petk in vzamejo zgornjih 10% ljudi in vsi, ki so v tej meji imajo potem 5. Seveda pa je pri vsakem predmetu drugače zato ima tudi vsak svoj kriterij. Gre se za to, da mora biti selekcija, ki je točno določena, ker če je ne bi bilo in bi bil kriterij konstanten ne bi predvidevali kvalitete generacije in bi bili npr. lahko teoretično vsi odlični oz. bi lahko vsi slabo pisali, tako pa so si rezultati ne glede na zahtevnost mature iz leta v leto podobni......
Jz sem popolnoma razočarana. Sicer sem slovo za neo oceno popravila in imam sedaj 6, matematiko mi pa manjka 3% do 8 in grem na vpogled ... samo še vedno ne vem, če bo dovolj
Ima mogoče kdo kakšno prošnjo za vpogled napisano, da bi jo mi poslal?

Ima mogoče kdo kakšno prošnjo za vpogled napisano, da bi jo mi poslal?
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
jemina, tole sem jaz našla na internetu.....
Janez Maturant
Gimnazijska ulica 11 A
5000 Nova Gorica
Telefon: (05) 33-33-333
E-Mail: janez.maturant@gmail.com
Državni izpitni center
Ob železnici 16
1000 Ljubljana
Telefon: (01) 548-46-00
Telefaks: (01) 548-46-01
Nova Gorica, 20.7.200X
Zadeva: prošnja za vpogled v izpitno dokumentacijo
Podpisani Janez Maturant, rojen 01.01.1980 v Šempetru pri Gorici, (EMŠO:0101980505XXX) sem v šolskem letu 200X/200X – spomladanski rok (A) opravljal splošno maturo. Splošno maturo sem opravljal na Šolskem centru Nova Gorica – gimnazija, Delpinova 9, šifra šole: 400509.
Vljudno prosim Državno komisijo za splošno maturo – DKSM, da mi na osnovi 50. člena Zakona o maturi omogoči vpogled v izpitno dokumentacijo.
Na gimnaziji v Novi Gorici sem v ponedeljek, dne 17.7.200X prejel obvestilo o uspehu in maturitetno spričevalo. Pri primerjavi točkovnih ocen z mejnimi vrednostmi spomladanskega roka splošne mature sem pri posameznih predmetih splošne mature ugotovil, da mi pri predmetih skupnega dela mature manjkajo do 3% za višjo oceno, pri predmetih izbirnega dela mature pa samo 1,5%.
Vpogled bi želel opraviti za naslednje predmete splošne mature:
• slovenščina (SLO)
• matematika – višja raven zahtevnosti (MAT+)
• angleščina – osnovna raven zahtevnosti (ANG)
• italijanščina – višja raven zahtevnosti (ITA+) in
• zgodovina (ZGO)
V upanju, da boste prošnji ugodili, Vas lepo pozdravljam in želim veliko uspehov.
Janez Maturant
Janez Maturant
Gimnazijska ulica 11 A
5000 Nova Gorica
Telefon: (05) 33-33-333
E-Mail: janez.maturant@gmail.com
Državni izpitni center
Ob železnici 16
1000 Ljubljana
Telefon: (01) 548-46-00
Telefaks: (01) 548-46-01
Nova Gorica, 20.7.200X
Zadeva: prošnja za vpogled v izpitno dokumentacijo
Podpisani Janez Maturant, rojen 01.01.1980 v Šempetru pri Gorici, (EMŠO:0101980505XXX) sem v šolskem letu 200X/200X – spomladanski rok (A) opravljal splošno maturo. Splošno maturo sem opravljal na Šolskem centru Nova Gorica – gimnazija, Delpinova 9, šifra šole: 400509.
Vljudno prosim Državno komisijo za splošno maturo – DKSM, da mi na osnovi 50. člena Zakona o maturi omogoči vpogled v izpitno dokumentacijo.
Na gimnaziji v Novi Gorici sem v ponedeljek, dne 17.7.200X prejel obvestilo o uspehu in maturitetno spričevalo. Pri primerjavi točkovnih ocen z mejnimi vrednostmi spomladanskega roka splošne mature sem pri posameznih predmetih splošne mature ugotovil, da mi pri predmetih skupnega dela mature manjkajo do 3% za višjo oceno, pri predmetih izbirnega dela mature pa samo 1,5%.
Vpogled bi želel opraviti za naslednje predmete splošne mature:
• slovenščina (SLO)
• matematika – višja raven zahtevnosti (MAT+)
• angleščina – osnovna raven zahtevnosti (ANG)
• italijanščina – višja raven zahtevnosti (ITA+) in
• zgodovina (ZGO)
V upanju, da boste prošnji ugodili, Vas lepo pozdravljam in želim veliko uspehov.
Janez Maturant