Modna svetovalnica
*Lani* napisal/-a:Ko se je že pričela debata o ASOS številkah, mi mogoče lahko katera pove, če je kakšna razlika med ASOS in ASOS PETITE številkami?
Petite je za nizje zenske - pod 1.60m, tako da so stvari krajse, kot pri obicajnih velikostih.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Lol pa mam neke hlače Asos Petite pa se mi ni zdelo niti čudno da so mi čist prav
Lani, po moje bo ravno za noge boljši asos petite. Asos pa magari za oboje

Lani, po moje bo ravno za noge boljši asos petite. Asos pa magari za oboje

Zadnjič spremenil dayđremer, dne 19. Jul. 2013 20:52, skupaj popravljeno 1 krat.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Pomoje ti bo vseeno petite bolj prav, ce si 1.60. Na njihovi strani pise, da imajo petite hlace dolzino 29 (74cm), tako da se izmeri, pa bos videla, koliko imas (meris od razkoraka navzdol, se pravi notranja stran hlacnice). To je povprecna dolzina seveda; potem je odvisno tudi od modela hlac.
Drugace pa - oznaka petite se uporablja mednarodno, ne samo pri Asosu. V anglescini izraz petite pomeni majhna, drobna (zenska postava).
Drugace pa - oznaka petite se uporablja mednarodno, ne samo pri Asosu. V anglescini izraz petite pomeni majhna, drobna (zenska postava).
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Sej to pa pomoje vejo, podobno kot v francoščini, ja...
Sem pa opazila, da se med znamkami kar razlikujejo velikosti, pri Juicyju recimo 'petite' oznako uporabljajo kar namesto XS (vsaj pri zgornjih delih), ponekod so pa dejansko tudi same dolžine rokavov in/ali hlačnic krajše itd. Verjetno res najbolje prebrat zraven razlago / mere pred naročilom, da si zihr glede ustreznosti.

Izmeriti se vsekakor nameravam, in sem se tudi že izmerila prek prsi, pasu in bokov, a vseeno tudi vprašam, ker sem prebrala kar nekaj mnenj tu in drugod, da naj bi bilo bolje se orientirati po vsem drugem kot po ASOSovih merah, ker naj te ne bi bile natančne. Mi je jasen pomen petite v večini kontekstov, v kontekstu velikosti oblačil na ASOSu pa se mi zdi varneje še vprašati.

- Tearjerker
- Cosmopsiho
-
- Cosmofrik