Horus napisal/-a:mi ni jasno, kako lahko ne uvidis, da bi pogodba, kot sem jo predlagal, resila vse probleme iz preprostega razloga, ker te NIHCE NE BI MOGEL PRISILITI, DA JO PODPISES. Ce ne bi hotela tvegati, da bi otroka morala vzgajati sama, je pac ne podpises, in ce moski kljub temu uspe zaploditi malega hudicka, si je sam kriv in mora to tudi placati. Ta pogodba bi zenske pravzaprav se bolj zascitila, saj bi moskemu ob nepodpisu odvzela vse moznosti spodbijanja upravicenosti do prezivnine in podobna jajca.
Meni pa ni jasno, kako ne uvidiš, da bi taka pogodba diskriminirala nezaželjene otroke. PRavico do preživnine naj bi imel vsak otrok, katerega starša sta poznana. V primeru takih pogodb pa bi se lahko zgodilo sledeče:
1. moj otrok, katerega oče in mati nista podpisala pogodbe, ima pravico zahtevati od očeta, da izpolnjuje z zakonom določene dolžnosti.
2. tvoj otrok, katerega oče in mati sta podpisala sporazum, mati ga je pa kljub temu rodila, bi bil prikrajšan za te pravice. Zaradi ravnanja matere in očeta. Otroci pa nismo odgovorni za dejanja svojih staršev, in ni fer, da se jih tako diskriminira.
Včasih nezakonski otroci niso imeli istih pravic, kot zakonski. Hvala bogu, so ljudje uvideli, da tako ne gre. In ti bi nas s svojo "idelano pogodbo" spet spravil na isto raven

Za napačno citiranje pa se globoko opravičujem. Kot sem že dejala, tvoji posti so tako obširni, da sem jih prebrala in potem iz glave komentirala. Nisem imela časa za natančno citiranje. Moj spomin za besede očitno ni tako dober, kot sem mislila. Se bom potrudila, da takih napak ne bom pogosto delala