Za dirkanje po cestah pa sam takrt ne ko nas ne dobijo policaji

Tk, da se sploh ne sekiram in uživam lepo naprej...

*purple bitch* napisal/-a:Pri zgoraj navedenih možnostih za smrt,se temu ne moremo izogniti.Al se bomo vozili v kočiji v lj?
Za enkrat pač ni alternative.Kar se pa tiče dodatkov,jaz se strogo izogibam hrani,ki ima dodatke,tako da se da temu izogniti.
Glede deodorantov,industrije,izpušnih pilinov,....je pa brezveze debatirati,ker ko bo boljša alternativa prišla,bomo vsi za.
Lej logično,da lahko umreš od česarkoli,ampak če ti umreš od čikov pomeni,da si se sama ubila,ker si kadila,kljub omenjenim posledicam.
LP
zakaj pa ne v kočiji?navsezadnej obstajajo avtomobili a hibridni pogon, ki so veliko bolj prijazni okolju in ljudem..človeštv bo prej izumo zaradi takih stvari+deodoranti in razne šprice za v luft...samo poglej kaj se danes dogaja z naravo??in tlele je tist kjer se vse ustavi...kadilci še najmanj onesnažujemo zrak in ljudi naokoli...ko bi ti vedela kaj vse poješ-pa ne mo zdej rečt da ješ izključno samo zdravo hrano in samo zelenjavo (mimo grede tudi nanjo se prime največ izpušnih plinov), bi te bilo bolj strah za svoje življenje kot pa če se vsedeš v lokal kjer ljudje kadijo...
na tak način škodljivosti se ne more izpostavljat samo kajenja in d avas samo to lahko ubije, ker te lahko ubije še 233436 razlničnih svari, katerih sploh pričakuješ ne! in boljše alternative ne bo...že zdaj je povsod enih kemikaljih ki škodujejo in ki pomagajo da nevem, švic ne smrdi, in si predstavljaj kako potem tudi te kemikalije vplivajo na samo človeško telo, ali pa na ozonski plašč....da se nebi spotaknila še ob vse domače kurjače ki kurijo palete z žeblji, gume, plastiko, kar pač pride pod roke in je zakurljivo...potem pa ne upam tri dni okna odpret da me ne zaduši...pa je veliko huje to kot pa zakajen lokal...
sej ne rečem, da kajenje ne škoduje, seveda škoduje...meni, tebi, vsem...ampak škodujejo tudi druge stvari...in ko bo vse škodljivo prepovedano se bom pa tudi jaz popolnoma strinjala z zakonom...dokler pa nabijajo ene prazne besede, da je zakon povečini zaradi natakarjev, je pa zame zakon neresen...kot smo že omenili je treba začet pri korenu problema, nepa zdraviti problem..škode je že veliko storjene, zdaj res ne pomaga več prepoved kajenja v lokalih...treba je začet z vzgojo mlajših kontra kajenju, treba je omejit prodajo cigaret, in poponaoma prepovedat in nadzirat da se cigareti ne prodajo mlajšim od 18 let!!ampa država ima od tega zaslužek in tega ne bo storila....
neki mi pa ni jasno še vedno...kajenje v vseh javnih prostorih (zdravstveni domovi, šole, parlament) je že nekaj časa prepovedano...ampak v parlamentu se še vedno kadi in že razmišljajo kakšno komoro si bodo kupili.......uglanem, kršijo zakon...prav tako šole...na frizerski šoli so prfokse imele kadilnico, prav tako je tajnica v svoji pisarni kadila...spet kršenje prepovedi za katere se itak noben ne briga....
slovenci smo trmast in samosvoj anrod...me zanima kolko časa se bo zakon obdržal, če ga že ne bodo zlo malu preklicali..
bejbika napisal/-a:ravno tako, da se bo promet zmanjšal ... promet se bo zmanjšal, če bo kava 3€ (promet gledano količinsko) in ne, če bodo prepovedali kadilcem notri ...
to je spet neko nabijanje, da bodo prostori za nekadilce prazni ... sedaj govorite tako kot, da v SLO kadi več kot 80% vsega prebivalstva med 15im in 60im letom ... take stvari je brezveze govorit ... ravno tako so prostori za nekadilce polni kot tisti za kadilce ... če še ne veste, že sedaj obstajajo kafiči, kjer je to ločeno, pa sta oba prostora popolnjena ...
jullia napisal/-a:jst si sploh ne predstavljam tega pihanja v obraz. itak ne sedim 3 cm stran od človeka ponavadi in če normalno kadim, sploh ni šans, da bi do njega pihnila
pa ne strinjam se s tem, da je dolžnost šole vcepljat ena načela in vbijat v glavo otrokom, kako so ene stvari škodljive. na splošno se mi zdi, da se preveč poudarja vzgojna komponenta šol, to, kaj otroci dejansko z izobrazbo povezanega odnesejo, se pa totalno zanemarja.
starši naj vzgajajo otroke, ker je to pač njihova naloga, vcepljajo naj jim točno take moralne vrednote, kot jih sami hočejo. v šoli naj jih pa poštevanko pa spreganje glagolov učijo. kaj je zdaj en prfoks, ki otroka vidi par uric na teden kriv, če mulc zraste v mladoletnega prestopnika, ki okoli leta z litro in še na skretu ne ugasne cigareta.
kdor bi hotu nehat, bi lh že zdj in ne šele s tem zakonom.