Jah nekaj dni se je obnašala zelo čudno res, pa smo misnli da je kej zmatrana al karkoli, potem smo jo končno peljali k veterinarju, takoj so ji vzeli kri, čeprov je že prej rekel kaj je narobe. Imela je vneto maternico, kar naj bi bilo zaradi gonje. Ampak to se vse dogaja na znotraj, čeprov je krvavela, ampak smo mislili da gre za menstrualno krvavitev. Uglavnem takoj so ji dali infuzijo in potem smo se že pogovarjali o operaciji itd. Skratka vse skupaj je bilo še slabše zaradi tistega tumorja, ki ga je imela že od poletja, ker je metastaziral v pljuča, kar pomeni da bi lahko že med narokozo umrla. Šli smo domov, vsi čist fertik res nismo dojemal, da je šlo vse skup tako zelo narobe v enem dnevu. Čez kaki 2 uri je postajal vedno slabše, tako se je tresla, bila je čist fertik. S sestro sva jokali k zmešani, nisva morali gledati tistega trpljenja. Odpeljali smo jo nazaj in jo odpeljali v večni spanec. To je bla ena najtežjih stvari, ko se spomnim tistega prizora me vse zaboli...res težko, vendar tako je moralo biti.
Ne bi presnesla občutka, da ona trpi in da jo imamo tukaj samo zato ker mi tako hočemo. Treba bo preboleti...čas celi rane ni kej. Je pa doživele lepo starost in z njo smo si vsi imeli zares najlepše. Mi je pa jasno sedaj kako zelo pomembna je sterilizacija.

Jst bi umrla zravn. No vsaj ni dolg trpela, revca. Mejte jo v srčku za zmer...

Stvar je takšna - če kužki nimajo rodovnika, to pomeni da njihova mama nima vzrejnega dovoljenja. In če njihova mama nima vzrejnega dovoljenja, to pomeni, da je z njo nekaj narobe. Lahko se gre za manjše zadeve, kot je napisala Yazmeen - da ima njena psička malce krajšo dlako in je plašna, kar ne igra ravno velike vloge, če želiš kužka samo kot ljubljenčka. Lahko se gre pa za večje probleme, kot so recimo displazija kolkov, težave s srcem, ledvicami, itd. To so pa že kar resne zadeve, ki so seveda tudi dedne. Tako da če se že kupuje "čistokrvnega nerodovniškega", se je dobro vsaj pozanimat zakaj nimajo vzrejnega dovoljenja (pa ne pri "vzreditelju", pač pa pri kakšnih društvih in pasjih zvezah