Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

love.<3 napisal/-a:sam če boš ti piu fruc (dajem primer ker majo tavelke odprtine) tut neboš na cesto gledou. a boš meu skos slamce v avtu?..

Itak da piješ in gledaš na cesto. :D

Pač ne piješ tako da maš glavo naravnost, ampak jo zasučeš malo v desno in z desno roko držiš flašo na usta. Z očmi pa gledaš na levo, pod takim kotom da vidiš naravnost na cesto. :D Neven, jst čist kamot pijem med vožnjo iz kakršnekol flaše.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

a je se kera tukaj delala v mbju na relaxu?! instruktorji so...? :D
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love.<3 »

renatka_ napisal/-a:
love.<3 napisal/-a:sam če boš ti piu fruc (dajem primer ker majo tavelke odprtine) tut neboš na cesto gledou. a boš meu skos slamce v avtu?..

Pač ne piješ tako da maš glavo naravnost, ampak jo zasučeš malo v desno in z desno roko držiš flašo na usta. Z očmi pa gledaš na levo, pod takim kotom da vidiš naravnost na cesto. :D Neven, jst čist kamot pijem med vožnjo iz kakršnekol flaše.

ja no sj pr telefonu tut gledaš na cesto pa uporablaš eno roko za telefoniranje. tko kokr pr pitju, če ješ, kajenju, itd. ne štekam zakaj ne smeš telefonart.
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

ker ko se pogovarjaš si z mislimi pri pogovoru in ne na cesti?
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sarchika09 »

love.<3 napisal/-a:noja ok prou.. sam si porabla 2-3 ure da si se vozila. sicer pa ja če začneš v maju delat pa to ja kuko boš ponoč vozila? sj ok sj sm js tut inštruktorju rekla če bi vozila zvečer. pa mi je reku če sm nora da bo on od 7 zjutri pa do 10-11 zvečer delou. noja sj če bom še doug mela ga bom prštimala. sam da te je ponoč strah vozt :? sj je isto k podneu

Takrat sem vozla 2 uri, pa tud sicer sem dostikrat vozla po dve uri (sploh takrat, ko sva obdelala recimo Šentjur, Vojnik, Zreče, Sl. Konjice, Laško, Žalec...in mi ni bil problem. Se mi pa zdi (in mogoče je res tak), da je precej od inštruktorja odvisn al te bo dal na večerno vožnjo al ne (sej je njegova odločitev, da bo delal recimo do 9h zvečer, oz. se zjutri mal prej vstaneš, pa greš zjutri). In js sem ful vesela, da me je moj inštruktor dal na večerno vožnjo in, da me bo še dal; je bolš, da se zdaj navadim, kot pa da potem paničarim (pa ponoči se meni ne zdi ravno isto vozit kot podnevi, že zaradi tega, ker je vidljivost dosti manjša-podnevi recimo določene stvari opaziš že na daleč, ponoči niti ne, oz. se moraš dosti bolj zanašat na to, kaj ti osvetli luč in ne na to, kaj boš ti videl že nevem koliko km prej)
dandy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dandy »

pokapika napisal/-a:dandy zakaj bi pa raabila sploh menjavanje iz ZUNANJEGA na notranji pas?

:lol: tiskarski škrat ...ma ne sm misnla tko pač k grem u krožišče grem skos skrajno desno skor do unga robnika tut če greva treti izvoz vn ...nikol mi ne reče da grem na notranji pas pa pol spet na zuanji da se lahk vmes še drugi uklučjo noter in to se mi ne zdi prov ker pol zaustavlamo pretok na krožišču...
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

love.<3 napisal/-a:
renatka_ napisal/-a:

ja no sj pr telefonu tut gledaš na cesto pa uporablaš eno roko za telefoniranje. tko kokr pr pitju, če ješ, kajenju, itd. ne štekam zakaj ne smeš telefonart.

OK, če delaš izpit al ga že celo maš bi ti moglo bit skorajda logično, da pri pitju ne rabiš razmišljat in si vseeno lahko osredotočen na dogajanje. Pri telefonskem pogovoru pa ne.

Jst ful opazim ko se vozim in se pogovarjam, pol ko odložim slušalko se sploh ne morem spomnit kaj vse sem se pogovarjala. Ker ne poslušam tako pozorno, ker sem bolj skoncentrirana na cestišče. No, bolje to kot da bi bila bolj pozorna na glas v telefonu. :D (Meni se to pozna že če po netu kaj gledam, al pa klepetam po MSN-ju. In če se usput še pogovarjam po telefonu, se mi je že zgodilo da sem kolegici napisala na MSN tisto kar sem pravzaprav hotla rečt tipu v telefon. Al pa ga pol ne poslušam in ne odgovarjam, da pol skoz govori: Alo??? :D)
Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Smeška. »

ja to se pa tudi meni zgodi, ker sem fokusirana na vožnjo in potem govorim po telefonu : "varnostna razdalja, menjalnik ne se spet zaštekat, joj luknja" v glavnem res nisem pri stvari.. zato le redko redko kdaj to počnem, zdaj pa nikoli...
kadiš, ješ in piješ pa v avtu itak podzavestno.. sicer res nekateri naj bi zmogli delat več stvari naenkrat, ampak na srečo to ni legalno...
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love.<3 »

ko men zapaše kadit se bom posvetla cigaretu nepa vsem ostalim okol. ti lahk povem da k kadim sm zamišlena in ne gledam okol :). sicer pa sj k maš sovoznike si tut neskoncentriran na vožno in se pogovarjaš in gledaš.
pa telefon ni edin tak moteč dejavnik. so tut drugi. smo že oplazl kkšn drevo/robnik zarad kkšnga plakata. pač moteč dejavnik. in ja men je isto kot če pijem alpa govorim po telefonu. zakaj pa lahk z blutooth slušalko govoriš in vozš? sj je isto sam da v roki ne držiš telefona. če pa telefon držiš v roki pač ni moteč dejavnik.

ok sicer je pa res use odvisn kako vozš pa česa te je strah od različnih dejavnkov.
Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Smeška. »

sej glede cigaretov te popolnoma razumem, meni je kajenje navadno neka vrsta meditacije :D

veš težje pa je upravljat tudi avto če imaš skozi mobitel v roki in moraš obračat volan, menjavat in z eno roko imet mobitel na ušesu.. čik vsaj lahko držiš hkrati ko počneš to dvoje..

za blutooth slušalke ajde nekako, vsaj maš proste roke.. čeprav to niti pri meni ne bi šlo skozi..

sem pa rekla, da vem da obstajajo ljudje ki lahko "multitask"-ajo, samo pač ne morem govorit po telefonu in počet nekaj drugega.. moja sestra takoj pošteka da počnem neki drugega in mi začne pol neumnosti zanalašč govorit ker ve da je ne morem poslušat :D

sovozniki pa so mi neki čisto drugega.. če te neki vpraša odgovoriš, obadva lahko gledasta tudi kaj se dogaja med vožnjo tko da utihne ko izvajaš bolj komplicirane akrobacije.. :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

mene je tkrt inštruktor dal na nočno ob 9h, tko da sm bla konc ob pol 11 :) kr mau pozn ja, sam glede na to da on vozi LPP pa nima tok cajta, spi po par ur dnevno pa ma ob 3h zjutri že nočno..ga štekam.
dandy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dandy »

chiqqa napisal/-a:mene je tkrt inštruktor dal na nočno ob 9h, tko da sm bla konc ob pol 11 :) kr mau pozn ja, sam glede na to da on vozi LPP pa nima tok cajta, spi po par ur dnevno pa ma ob 3h zjutri že nočno..ga štekam.

moj tut voz lpp :D sam me vseen ni hotu dt na nočno...sm se že sprjaznla s tem :)

če vam rata med vožnjo pit pa kadit pa jest pol ste res profesionalke :respekt:
ker jst že če se začnem pogovarjat z inštruktorjem se čist zmedem in pozabm na cesto in se komi skoncentriram pol ga pa neham poslušat pa mu rečem čaki sam da prestavm al pa spelem pol pa govor naprej :lol:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

hehe moj me non stop kej dreza oz. skos se pogovarjava pa kej hecava, pa jz kej razlagam kje sm kej bla,pa on, pa tko tekoče stvari lol pa sm rekla, da bi bla 100x bl skoncentirana na vožno če neb nč govorila, ker učas kr pozabm tko in gledam na cesto ne da bi vedla da gledam..če štekate? :D k se tokz atopim v pogovor..in je reku, d akomot neha govort sam da je to dobr zame, da s enaučim te dinamične vožnje pa da s eufuram ker mi bo za pol laži (se zmer pogovarjaš k si v avtu pa vozš, nisi lih tih ane)...no in pol je res nehu govort in mi je blo ful neprijetn, k nemorm jz sedet z neim človekom zravn pa nč komunicirat, sva hitr prešaltala nazaj. K vidm kkšne kandidate z inšturktorji, na semaforju, pa so tih, men bi blo mučno..še bl bi bla žiučna pa neskoncentrirana.
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

dandy napisal/-a:če vam rata med vožnjo pit pa kadit pa jest pol ste res profesionalke :respekt:
ker jst že če se začnem pogovarjat z inštruktorjem se čist zmedem in pozabm na cesto in se komi skoncentriram pol ga pa neham poslušat pa mu rečem čaki sam da prestavm al pa spelem pol pa govor naprej :lol:

Ehh, čez leto al pa dve boš že kr podzavestno vozla, ne rabiš bit več tolk pozorn... sploh pa ne razmišljat kako spelješ in podobno - je tako kot da med hojo nebi mogla jest, ker ne bi znala/zmogla več hodit.

Jst se med vožnjo slačim, oblačim, jem, pijem, včasih še celo kaj v cajtnge pogledam (če mi sopotnik da za pogledat), pišem in berem SMSe... :D Ni da ni.
creative PERSON**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Rateče - Planica:vikend ; Lj :med tednom

Neprebrana objava Napisal/-a creative PERSON** »

lih uzadno je biu na 24 ur posnetk ko so ble 4 punce u avtu
( prbližn 20 let ) in je voznica pisala sms in je po nesreč mal na nasprotn pas zapelala in so trčle u en avto od odzadi se je pa zard prevelike hitrosti še en avto zaletu u njih. ta posnetk so poj predvajal po srednjih šolah.

vrjamem da si sposobna tt cajtnge brt umes, js sicr še nimam ispita, da bi loh vedla kakšn je občutk k vozš sam ankol nwš kdj se ti lahko zgodi kkšna nesreča če pa počneš še druge stvari umes se ti pa še hitrej loh kej ponesreč.
ENJOY our lives ---> That's the only way to make us HAPPY
Zaklenjeno