Cryselle, ce ti pa tisti prizor iz drugega al tretjega dela Breaking Bad s plasticno kadjo ni dost brutalen, potem pa res ne vem, kaj isces
Sem zadnjic enkrat videla opico se sprehajati po glavni ulici v nasem naselju. Sicer imamo okoli vecjo druzino opic, ampak ponavadi ostanejo na drugi strani ceste, ki obvozi naselje oziroma pridejo do ograje naselja, cez pa ne grejo, ker cesto od naselja loci se dokaj globok jarek in potok. Naselje je okoli in okoli ogrjeno (gated community ftw), kar pomeni, da je morala opica skozi enega od 2 zastrazenih vhodov (plan naselja je v bistvu ena glavna cesta in potem levo in desno enakomerno 14 slepih ulic). In mi je bilo totalno smesno, ker se je sprehajala med ljudmi, ki so hiteli med pisarnami in noben, razen mene, ni niti pogledal dvakrat
Ce koga zanima update o opicah
V naselju je tudi park, kjer je vecji ribnik (lahko lovis ribe in se vozis s pedolini v obliki zivali

), sprehajalna/tekaska pot okoli tega ribnika (s klopcami, najboljse so rezervirane samo za zenske

) in nekaj sportnimi igrisci za kriket, kosarko, nogomet. Moj hodi zjutraj tect v park, kadar je fitnes, ki je na robu parka, zaprt. No, vceraj zjutraj je bil baje park PREPLAVLJEN Z OPICAMI. Velike opice, male opice, mame opice z opicjimi dojencki. Na enem od igrisc je skupina tipov igrala nogomet, dokler se jim niso pridruzile opice in se zacele poditi za zogo. Na koncu so opice ljudi uspesno pregnale z igrisca

Ulica, kjer je nas blok, se konca na zacetku parka in sedaj me skrbi, da bodo pocasi opice prilezle do nas in hangale na najnih balkonih (v bistvu bi bilo to kul).
Ce vas zgodba o opicah v mojem naselju do sedaj ni posebej pritegnila, naj mogoce se povem kaj je na drugi strani zgoraj omenjene ceste, ki obvozi naselje (in je mimo grede edina cesta v naselje. Naselje ima za vozila le en vhod in en izhod).
Na desni strani je kovinska ograja in za njo betonski jarek s potokom, kot opisano. Na levi pa visooook betonski zid z bodeco zico, brez ene same razpoke, tako da razen dveh ali treh streh in visokih dreves cel okoli 1.5 kilometer zidu ne vidis, kaj je na drugi strani. Ve se, da gre za vojaski objekt. Splosno je znano, da opice zivjo na tem obmocju in veckrat jih je videti, kako se soncijo na zidu.
Nekoc mi je prijatelj povedal, da je to skladisce za orozje, tudi biolosko.
Lep pozdrav.