Nujno potrebujem #1

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

hehe ne zaradi britja samo smo malo pretirali z idejo. :D sicer so to plani za poletje. so se vedno kul. :)

btw. kako se pri ryanairu in easyjetu išče multitrato?
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

A je mela že kera kdaj probleme s tem, da bi letalske karte kupila preko spleta s kartico nekoga drugega in bi potem letalska družba ob check in-u zahtevala prisotnost te osebe oz a poznate koga, ki bi se mu to zgodilo? Danes sem namreč slišala po radiu, da je to možno pri mnogih letalskih družbah in sem se mal zamislila. Glede na to, da sem že parkrat uporabila bratovo kartico in ga nikoli ni bilo pri check in-u pa sem potovala z različnimi družbami, sem imela očitno kar srečo. To sem sicer slišala prvič ampak mislim, da bi mogl na to pri nakupu opozorit (pa baje dostkrat ne), ker si v tem primeru, če npr. letiš iz tujine, res v dreku.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Jaz sem pa to ze veckrat zasledila pri nakupu letalskih kart (in mi je tudi logicno). Ljudje obicajno ne berejo pogojev za nakup in ostalega drobnega tiska, tako da me ne cudi, da tega ne vejo. Me pa se nikoli niso vprasali za kartico pri check-inu.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

To je res, da dostikrat ne berejo/mo pogojev za nakup, je to čist naša krivda, ma ne vem sem slišala, da nekatere družbe pa tega tudi ne omenjajo. Meni se zdi logično preverjanje nakupa pri lastniku kartice, ampak mi pa ni logično, da je to pri check-inu, ker potem osebe, ki nimajo te kartice oz imajo na svoji premajhen limit ne morejo nikamor. Ne vem no, ne morš zdej ti od nekoga "zahtevat" naj gre s tabo npr. v Munchen, ker ti letiš od tam in ti je ta oseba posodila kartico za nakup kart. Mislim, da bi tole preverjanje lahko uredili tudi drugače, samo moje mnenje :)
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Hm. Sem že letela "na tuj račun" :), pa nikoli imela težav.

Mja, tudi če je to v "drobnem tisku", bi se mi to zdelo grozno nesramno, ker je očitno nekaterim družbam to dokaj velika zadeva in bi pričakovala, da "na veliko" kje piše kaj več o tem. :?

Si mogoče zasledila o katerih družbah je blo govora?
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Sem bla pozorna tud na to ja, pa niso nič konkretno poimenovali družbe. Opozarjal so samo, da morš bit pri nakupu full pozoren na to, ker pri tistih, ki to čekirajo potem pri check-inu ne pomagajo nobene prošinje itd... Verjetno se je najbolj kar direktno na "tvojo" letalsko družbo obrnt in prevert kako je s tem pri njih.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Turkish, za začetek. Ampak pri njih se da to uredit tako, da se lastnik kartice zglasi v njihovi poslovalnici in se podpiše neko potrdilo ali nekaj takega.
Tudi Emirati, recimo: http://www.emirates.com/ug/English/site ... redit_Card
Jah, če na to ne pomisliš (kar večina res ne), zna bit smotano. Ampak vse piše v pogojih, sploh ni treba kontaktirat nikogar :)
@Rollin, to misliš prihod/odhod z različnih destinacij? Ryanair prodaja karte od točke A do točke B, tak da je to pri njih čist simpl. Vsako karto pač posebej rezerviraš (enosmerno, seveda). Recimo od letališča A do B. Potem rezerviraš od C do D. Potem pa še od D do A. Recimo.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

To glede kontaktiranja sem misnla bolj v smislu, da vprašaš, če bi se dalo kako drugače zmenit oz dokazat lastništvo kartice. Sicer pa ja, nas je še nekaj več zvedelo nekaj novega in pomembnega :)
jolieJoy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a jolieJoy »

NOVO!

Kako do Trzina - s trolo, busom?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Od kod? Predvidevam, da iz Ljubljane, ker (skoraj edino) Ljubljančani nikol ne napišete tega podatka :D

Za trolo ne vem, vozi pa bus z glavne avtobusne precej pogosto (če se seveda odpravljaš od tam :D )

http://www.ap-ljubljana.si/shop.php
jolieJoy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a jolieJoy »

Haha :) Hvala za odgovor. :zustimm:
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

_patchouli_ napisal/-a:Od kod? Predvidevam, da iz Ljubljane, ker (skoraj edino) Ljubljančani nikol ne napišete tega podatka :D
Hehehehe, zanimva ugotovitev.

Jz bi šla pa z vlakom. Pa ne zato, ker je celih 5 centov ceneje :lach: (čeprav dlje traja), ampak ker mi je pač vlak ljubši.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

trola močno dvomim, da vozi do trzina (ljubljanski potniški promet :D ), vozi pa KamBus al pa vlak, če maš mesečno za trolo pa gledaš, da prideš čim ceneje čez, greš pa lahko do črnuč in potem na KamBus 1 al pa 2 postaji
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

V Trzin mislim, da res ne vozi, drugace pa kljub temu, da je ljubljanski, so nekatere proge podaljsane tudi v kraje izven Ljubljane, recimo Vnanje Gorice, Jezero, Grosuplje, pa se kam.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Odgovori