Uh ja, moj maturantski ples je pa tudi ena zanimiva dogodivščina in zgodba.
Na plesnih vajah sem plesala z enim fantom iz drugega razreda (pač poklici taki, da so bolj dekliški in fantovski razredi) in ta fant se je zaljubil v mojo sošolko, zato sta me prosila, da bi onadva plesala skupaj. V redu, sem privolila, sama pa pokasirala sošolkinega soplesalca, pod od podna, in na koncu, tik pred plesom zvem, da sploh ne bo šel na maturantski ples, wtf je pa pol hodu na vaje. In v veliki želji, da se plesa udeležim tudi kot plesalka četvorke, ne samo pač kot udeleženka, sem prosila vodjo plesne šole, ki nas je imela, če mi lahko pomaga najti rešitev. Rekel je, da bo poizkusil kaj zrihtati, vendar ne more obljubiti. Iz dneva v dan sem se bolj tresla, ali bo ali ne bo, vse do plesa ... kjer mi je povedal, da bom plesala s profesionalnim plesalcem, ki bo skupaj s soplesalko najprej otvoril maturantski ples, nato z mano odplesal četvorko, nato pa nadaljeval po programu, torej odplesal še en ples s svojo soplesalko. Moram rečt, da je bil to eden najlepših plesov v mojem življenju, tip je res obvladal, znal fantastično voditi ples

in na sploh super je bilo in prav presrečna sem bila, da se je tako izpeljalo. Enkratno. Moja mami si je že zato, ker sem edinka in rada plešem, zelo želela mene videti na plesišču, ravno tako je upala, kot jaz, da bom imela možnost, in lahko veste, kako vesela je bila, ko me je zagledala na plesišču.