Lahko pa še kaj napišeš kakšno izkušnjo sem gor za nekatere punce, ki se ubadajo s tem problemom in sigurno berejo tole temo

smotkA napisal/-a:Anoreksija pa, sej to vse vemo, ni samo problem hranjenja ampak je tudi psihična bolezen. In zgražat se nad tem in dajat neke komentarje, kako so ti ljudje zabiti, se zdi totalno neprimerno.
sofia83 napisal/-a:Že res, sam men osebno gre pa ta politična korektnost že mal na živce. V dobi takšne informiranosti se mi zdi močno pretirano uporabljat izgovor, da gre za bolezen in da se tle nč ne more. Kar se pa tiče cenzure internetnih strani, smo mel pa že celo razpravo na to temo. Jaz sem proti.
smotkA napisal/-a:sofia83 napisal/-a:Že res, sam men osebno gre pa ta politična korektnost že mal na živce. V dobi takšne informiranosti se mi zdi močno pretirano uporabljat izgovor, da gre za bolezen in da se tle nč ne more. Kar se pa tiče cenzure internetnih strani, smo mel pa že celo razpravo na to temo. Jaz sem proti.
To se strinjam s tabo, po drugi strani pa če pogledaš samo odziv tuki na forumu - kako so vsa ta dekleta čudna, neumna in še marsikaj zravn. To je pa tud zadnja stvar, ki se reče ob takem problemu. In glede na to informiranost, ki jo ti omenjaš, do takih izjav sploh ne bi smelo več prihajat.
Kar se pa cenzure tiče sem tud absolutno proti.
Je pa men tud žalostno gledat mlade, lušne punce, ki imajo anoreksijo in ''stran mečejo mladost''.Recimo, moj tamal je star 12 let in zadnjič mi je mami rekla, da ima ena izmed njegovih sošolk motnje hranjenja ... Tuki se je pa že za vprašat, al res mediji tolk zelo vplivajo na 12-letno punčko, al kaj bi bil lahko vzrok temu (odnosi v družini najbrž)
To je pač taka stvar, da dokler se ne zgodi komu od tvojih bližnjih ali celo tebi, sicer veš, da obstaja, vendar se z njo ne ukvarjaš kej preveč ...
bimba napisal/-a:živijo puce,
uf me je razpizdiloto ko sem prebrala na teletekstu da je gisele bundchen izjavila da so za anoreksijo krivi starši in ne modni ustvarjalci...
halooo... začela sem nekaj let nazaj tudi sama z anoreksijo in ni bilo zaradi tega ker so straši me podpirali in mi govorili da sm bucika (čeprav nikoli nisme bila, skoz sme imela 55kg, največ 60 na višino 175 cm) temveč me je porinilo to ker na vseh revijah, televiziji ipd... reklamirajo in predstvaljajo samo punce v suhi luči. modni ustvarjalci (od moje sestre mož je ex model za armanija in mi je povedal) ustvarjajo obleke od številke 32 do 38 maximum, potem pa vržejo na tržišče mogoče dve obleke v veličini št 40-42 in to je to. Tud Moja prijateljica je manekenka v Milanu in pravi da jih redno tehtajo, če se zredijo (ker so podpisale pogodbo )morjo takoj na shujševalno. Mislim kako lahko nekdo reče da so za to krivi straši? mati te nebo nikoli silila v to da bruhaš ali da ne ješ temveč v to da jej in več migaj![]()
joooj sem zdej jezna nad takimi izjavami :fight: