Nobeno darilo mi ni ostalo v spominu, a se to nanasa bolj na otrostvo? Za dedka mraza, ne spomnim se nicesar. Ce sem pa zelela kaksno igraco, so mi kupili med letom, nisem rabila cakati novo leto. Bratz puncke so mi bile vsec, mislim, da sem inela 3. A sem dobila kaksno sredi leta ali ne, se ne spomnim.
Se pa dobro spomnim, da mi je bila najljubsa stvar decembra okrasevaje jelke ob bozicni glasbi.
Sem tudi taka, da rada ustvarjam ali kaj delam bolj v likovni smeri, tako, da so ni taksne stvari vsec. Rada sem tudi sla nabirat zeleno rastlinje z mamo v gozd( za naso hiso) in da sva potem delali ikebano, vsaka svojo.
——————————
Ciscenje, jaz imam zdaj take navade.
Kuhinja: Da ne cel dan cistim kuhinje, se mi zdi lazje, da vse pustim kot je, z mize edino dam v korito, potem pa korito spraznim in dam v pomivalca takoj zjutraj, ko vstanem, ter pomijem cel pult, stedilnik, mizo ( ce je vidno umazana) obicajno vstanem prva, pred ostalimi, kdaj pa tudi skupaj s tamalim. Pa najprej spraznim in pospravim pomivalca, kar je se ostalo notri od prejsnjega dne, potem dam nove stvari noter.
Preden zacnem kuhat za kosilo ali vecerjo, si edino rada cel pult ali del, ki ga rabim spraznim, pocistim, da ni nic gor in je delovna povrsina cista, ampak sej ostane ugl cisto od zjutraj do kosila, zajtrk ne rabim ful posode.
Ko imam cas zvecer, naredim to tud zvecer, ce sem pa cela izgorela zvecer, se ne sforsiram, sem v izi in lepo naredim to zjutraj, ko sem spocita.
Imam dolocene dneve za dolocene dejavnosti.
Sre in ned: pranje perila
( ce je kaj takega kar je treba takoj oprat, tudi vmesne dni in dam zravn kar se pase po barvi in temp.)
Sre in ned: sesanje po tleh po celem stanovanju in pomivanje tal po celem stanovanju( to je bolj idealno oz samo v teoriji zaenkrat, na koncu ce je dober teden mi je ratalo 1x na teden ali 1x na dva tedna celo zadnji cas, mi se ni ratalo 2x na teden do zdaj) - umazanijo pod stolom od malega in njegov stol sem pa en cas pomivala po vsakem obroku, zdaj malo manj pogosto, sigurno pa stol 1x na dan vsaj
Sre: kopalnica - banja, wc, umivalnik, pult okrog umivalnika
Cet: ciscenje kuhinje( v bistvu kuhinjo kar je kuhinjskega pulta, stedilnika, toliko sproti cistim vsak dan, da niti se ne drzim prav tega)
Pet: menjavanje posteljnine, karkoli ce je takega za pocistit po celem stanovanju, kar ni kuhinja/ kopalnica( kdaj menjam manj kot 1x na teden, ker mali polula)
Likam vse dni, ko imam cas.
To je bolj idealno, na koncu se drzim dni, ko perem perilo, ostalo je tako, poskusam loviti plan.
Ce moj dela 24 ur ravno na sre ali nedeljo, ne utegnem sesati in/ ali pomivati po tleh, ker ponavadi to delam, ko gre on z malim ven.
Hladilnik sproti obrisem, ce je kaj mokro/ umazano, prav komplet hladilnika pa se nisem pucala odkar smo tukaj.
Oken razen v kuhinji se nisem pucala od kar sem tukaj, balkone bi morala opucati, ampak ne dobim casa…( moj sicer rekel, da to na balkonih lahko 1x spomladi se spuca, ko je konc snega). Radjatorji so nekateri umazani, tudi nisem se jih lotila pucat oz samo za tistega v kuhinji sem vidla, da je stran pri zidu umazana….
Otrok nima svoje sobe, spi pri nama, igrace ima v dnevni in drugace je vsepovsod. Vlece vse stvari iz vseh moznih omar, bolj kot da bi svoje igrace razmetaval, igrac niti ni toliko.
Kasen nasvet, kako najt copat od otroka? Spet ne najdem enega njegovega copata, ne vem , kam se je pogreznil.
Ponavljam