Študij: EF - Ljubljana
s temi prepisi je zdej drugač, k je ta bolonska. ko se začne drugi semester že morš met pravo smer izbrano, zato ker se v drugem semestru začnejo tisti predmeti, ki so iz izbrane smeri. tko da se lahko premisliš v prvem semestru al pa na konc prvega semestra, ker se v drugem potem ne morš več premislit.
lahko pa zamenjaš smer, če ponavljaš prvi letnik.
Catharine napisal/-a:s temi prepisi je zdej drugač, k je ta bolonska. ko se začne drugi semester že morš met pravo smer izbrano, zato ker se v drugem semestru začnejo tisti predmeti, ki so iz izbrane smeri. tko da se lahko premisliš v prvem semestru al pa na konc prvega semestra, ker se v drugem potem ne morš več premislit.
ker naprimer..ko nej jest vem, da bo to zame, nakonc bom pa vidla da je najbl falena smer k sm jo zbrala..
a pol se že drug semestr ločmo z VPŠJoucm k majo druge smeri??
... ι αм ωнαт ι αм ...
bolhica napisal/-a:ker naprimer..ko nej jest vem, da bo to zame, nakonc bom pa vidla da je najbl falena smer k sm jo zbrala..
a pol se že drug semestr ločmo z VPŠJoucm k majo druge smeri??
Ja pa sej približno že veš kaj te zanima?
Itak pa ni neke velike razlike (no vsaj v starem sistemu še ni blo) razen v 2, 3-eh različnih predmetih.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
bolhica napisal/-a:j,ja prbližn ja..sam me pa tud zanima kšn turizm alpa kej takga .. aveš to je smotan, k mi je tolk stvari ušeč..no, sej zdej sm zbrala trženje, rada delam s folkam pa tko use, sam da se nam opekla..zato
jzt sm tud razmišlala o trženju, sam pol sm se kr za podjetništvo odločla, no ampak na enih predmetih bova vseen skup ane? bodoča sošolka!

Ursyna napisal/-a:bolhica napisal/-a:j,ja prbližn ja..sam me pa tud zanima kšn turizm alpa kej takga .. aveš to je smotan, k mi je tolk stvari ušeč..no, sej zdej sm zbrala trženje, rada delam s folkam pa tko use, sam da se nam opekla..zato
jzt sm tud razmišlala o trženju, sam pol sm se kr za podjetništvo odločla, no ampak na enih predmetih bova vseen skup ane? bodoča sošolka!
ko sm te veseLaaaa....k najraj pa spoznam tkole folk, da se mo pol poznal

... ι αм ωнαт ι αм ...
Migrena..glede nato da si hodila 1 letnik izredno...ali si imela to verzijo na daljavo,ker jaz grem v (Kranj)...to delat...in me zanima,ker si rekla da ti dajo samo knjigo ali so to debele knjige ali oni naredijo manši povzetek tega?In kako izgledajo izpiti ali moraš hoditi na izpite v ljubljano ali jih delaš na študijskem centru?In kje naj bi bili te študijski centri?Pa če bi mi lahko povedala kakšni so še odnosi profesor študent ali te gledajo kaj drugače ker vejo da si plačal ali je sistem popolnoma enak kot na rednem..nekateri pravijo da je izredno laži drugi da ne ...in me zanima tvoje mnenje!
Hvala!
Hvala!
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Ja veš kako je ne znam ti povedat al je lažje al ne. Po eni strani se mogoče pri izpitih kdaj naredi, da je kriterij za malenkost nižji al pa se ne vtikajo (nekateri) v vsako podrobnost, češ da maš že tko al tko velik obveznosti (služba) pa zato kak izpit prej narediš po drugi strani maš pa velik več dela z celotnim predmetom saj moraš kar dost stvari sam predelat.
V Kranju to poteka na občini v eni dvorani (uvodno predavanje + konzultacije) vaje so pa na tekstilni šoli v Kranju
... kar se knjig tiče so iste knjige kot na rednem sam, da mogoče dodatno zraven dobiš še kako tanjšo knjigco oz. povzetek predavanj... pa, da se ne boš ustrašla vseh tistih knjig, ker nekaterih sploh rabla ne boš al pa sam delno. Nikol ti ni treba znat dobesedno celo knjigo na pamet. Je pa pač tko ti dobiš predpisano literaturo in tiste parkrat, ko maš predavanja je logično, da ne morete vsega podrobno predelati v primerjavi z rednim študijem, ki predmet poslušajo cel semester zato je bol, da kšne določene predmete hodiš k rednim, vsaj tiste "težje" pa bolj obsežne predmete.
Odnosi so pa tko-tko, itak nas je ekonomistov ful velik tko, da se profesorji niti ne poglabljajo v odnose z nami. Večinoma kontakti potekajo prek maila, če te pa kej več o predmetu/izpitu zanima al pa ti kej ni jasno greš pa lahko na govorilne ure kar ti zlo priporočam.
Izpite opravljaš na centru (se pravi v Kranju) kjer sta razpisana največ 2 roka potem moraš pa v LJ kamor greš lahko v vsakem primeru tut v prvo oz. kadarkoli pisat. Se pa govori, da na centrih več folka nardi (sm ti že zgorej omenla zakaj). Dobr bi blo tut, če poznaš kšnega od rednih, da ti posreduje svoje zapiske in kar pride v poštev za izpit, ker se boš lažje znala učit tko ti pa ni nč jasno kaj zahtevajo od tebe (no vsaj men ni blo).
To bi blo to, ampak jest sm to hodila 5 let nazaj tko, da mogoče se je kaka malenkost spremenila, ampak v principu je isto. Probi vsaj v drug letnik pridt redno, ker men je blo res velik lažje. Če te kej zanima pa kr še vpraš
A pa to greš na daljavo po novem sistemu (3+2)? Kere predmete pa maš v prvem semestru?
V Kranju to poteka na občini v eni dvorani (uvodno predavanje + konzultacije) vaje so pa na tekstilni šoli v Kranju

Odnosi so pa tko-tko, itak nas je ekonomistov ful velik tko, da se profesorji niti ne poglabljajo v odnose z nami. Večinoma kontakti potekajo prek maila, če te pa kej več o predmetu/izpitu zanima al pa ti kej ni jasno greš pa lahko na govorilne ure kar ti zlo priporočam.
Izpite opravljaš na centru (se pravi v Kranju) kjer sta razpisana največ 2 roka potem moraš pa v LJ kamor greš lahko v vsakem primeru tut v prvo oz. kadarkoli pisat. Se pa govori, da na centrih več folka nardi (sm ti že zgorej omenla zakaj). Dobr bi blo tut, če poznaš kšnega od rednih, da ti posreduje svoje zapiske in kar pride v poštev za izpit, ker se boš lažje znala učit tko ti pa ni nč jasno kaj zahtevajo od tebe (no vsaj men ni blo).
To bi blo to, ampak jest sm to hodila 5 let nazaj tko, da mogoče se je kaka malenkost spremenila, ampak v principu je isto. Probi vsaj v drug letnik pridt redno, ker men je blo res velik lažje. Če te kej zanima pa kr še vpraš

A pa to greš na daljavo po novem sistemu (3+2)? Kere predmete pa maš v prvem semestru?
Ja to grem visoko polsovno na daljavo....moj predmetnik je pa:
1. semester
Informatika
Mikroekonomija 1
Temelji managementa
Temelji računovodstva
2. semester
Makroekonomija 1
Pravo družb in poslovno pravo
Uvod v poslovanje
Stroškovno računovodstvo
Statistika
Šla bi pa ja 3+2
Sem tudi jaz ful skleptična glede tega da je lažje (mogoče je samo prednost,ker izpiti niso vsi na koncu)
Me je pa kar strah kako se bom jaz naučila sama brez kakšnih velikih predavanj!
Hvala ti za vso razlago :bussi: ...veliko si mi pomagala.
Če bom imela pa še kašno vprašanje,težavo se bom pa definitivno obrnila nate, seveda če se lahko?
Hvala
1. semester
Informatika
Mikroekonomija 1
Temelji managementa
Temelji računovodstva
2. semester
Makroekonomija 1
Pravo družb in poslovno pravo
Uvod v poslovanje
Stroškovno računovodstvo
Statistika
Šla bi pa ja 3+2
Sem tudi jaz ful skleptična glede tega da je lažje (mogoče je samo prednost,ker izpiti niso vsi na koncu)
Me je pa kar strah kako se bom jaz naučila sama brez kakšnih velikih predavanj!
Hvala ti za vso razlago :bussi: ...veliko si mi pomagala.
Če bom imela pa še kašno vprašanje,težavo se bom pa definitivno obrnila nate, seveda če se lahko?
Hvala
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Malenkost
Vidim, da so vam predmete čist preimenoval sam v osnovi so pomoje čist isti kot smo jih mi mel... sm šla prov pogledat predavatelje pa so isti. Veš kako kar se tiče predmetov iz računovodstva pa statistiko rajš probej hodit k rednim na vaje k tukej maš tut dost računanja in sam se s tem soočit je kr težko. Kar se pa tiče informatike, temeljev managementa, uvoda v poslovanje pa prava pa ni lih tok težko, je bolj teorija in se jo da naučit. Edino Mikroekonomije pa mi nismo meli za kar se mi pa dozdeva, da ni ravno mačji kašelj...
Ok, zdej res tko zgleda k, da te strašim - nč bat sam navadt se morš pa bo zmer lažje boš vidla

Vidim, da so vam predmete čist preimenoval sam v osnovi so pomoje čist isti kot smo jih mi mel... sm šla prov pogledat predavatelje pa so isti. Veš kako kar se tiče predmetov iz računovodstva pa statistiko rajš probej hodit k rednim na vaje k tukej maš tut dost računanja in sam se s tem soočit je kr težko. Kar se pa tiče informatike, temeljev managementa, uvoda v poslovanje pa prava pa ni lih tok težko, je bolj teorija in se jo da naučit. Edino Mikroekonomije pa mi nismo meli za kar se mi pa dozdeva, da ni ravno mačji kašelj...
Ok, zdej res tko zgleda k, da te strašim - nč bat sam navadt se morš pa bo zmer lažje boš vidla