Kako se pripravite do učenja?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: somewhere
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bolhica »

kupim liter soka (tist k mi najbl paše takrt) pospravm sobo, odprem okn, da zmrzujem (po možnosti se še mal napravam) da mi ni toplo da ne zaspim, si nardim ful svetlobe, pol pa veselo na delo!! :cool:
... ι αм ωнαт ι αм ...
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

nabavim si zeleni čaj v tetrapaku, ki je btw zanič, prioppravim neonko, se usedem na posteljo in začnem. Obvezno imam revije odb sebi za med pavzo, še najbolje modno jano, da gledam slikice
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Bluestocking »

A res, a zanič je? Jaz sem si ga pa tudi hotela kupiti, ker naj bi vplival na lepoto in na kožo.

Čaki mal, zakaj ga pa potem kupiš? A da je pitje čaja še večja groza od učenja? :wink:
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Ker sem zbujena po njem lahko celo noč, ker se jz ponoči učim
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Bluestocking »

Jaz tudi. Jaz samo ponoči alhko kaj naredim, čez dan popolnoma nič. Zakaj pa misliš, da sem zdele poknc? Ker se pripravljam na učenje, pa mi žal ne uspe, pa sem mislila, da bom tukaj dobila kakšno idejo. :wink:

Aja, potem praviš, da te zbrihta? No, zanimivo, bom še jaz probala, da vidim, če me res ne bo spanec premagal. bia Na zdravje.
tinca malinca
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: čokoladnica

Neprebrana objava Napisal/-a tinca malinca »

~pripravim si dobro glasbo, takšna ki pomirja
~ čokolada je seveda prisotna
~ bela kava...
Sem to, kar sem.
Drugih je že tako ali tako preveč.
lara7
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lara7 »

jaz si vedno naredim izpiske na računalnik (povzetek)-ponavad začnem zadnji dan (zvečer)pisat. Pol pa to enkrat preberem ponoč pred izpitom, zadremam za 1 ali dve uri, pol pa če je ustni izpit (ko je treba čakat da si na vrsti)se mam še cel dopoldne učit skupaj s sošolci. Pa mi skor vedno uspe naredit. :D
Sproti se pa še nikoli nisem mogla učit-mam dost pomembnejših stvari za počet.
pokemonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a pokemonka »

..no jaz nisem glih preveč navdušena nad učenjem...ampak se začnem učit vsaj dva tedna pred izpitom..takrat si začnem brati zadeve..vsaj enkrat grem skozi...si delam kao zapiske, ker se s tem največ naučim...zadnji teden pa potegnem koliko gre :evil: ..pa čeprav mi ni.. :cry: ...učim se vedno zjutraj..vstanem okoli treh zjutraj ...skuham kavo...pa na delo... :lol:

želim ti dosti uspeha pri učenju
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Jst sm pa v zadnjem letu ugotovila, da nimam nobenih težav z učenjem dokler gre za snov katero se je treba dejansko samo naučit oz. da si stvar prebereš in pač ponavljaš...

Veliko večje težave mi dela učenje nap. matematike, mehanike (vse take stvari kjer se dejansko ni treba učit amak sam velik vaje nardit :? ) ... sej ko se enkrat pripravim do učenja in začnem delat vaje za mehaniko ... pa dokler znam je še vse uredi...ko pa naletim na težavo, ki jo sama ne znam rešt (oz. poskušam na en, na drug način, mogoče če mam veliko volje še na tretji način) pa kr hitr obupam ... in pol takoj letim k lubeku (k hvala bogu vsaj neki zna v tej smeri) da mi on pomaga...
Tega bi se zelo rada odvadila :roll:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

Jaz se enostavno prisilim, da vsaj 2, 3 ure na dan delam, če že več ne - to seveda takrat, ko ni neke gužve in izpitov na vidiku, da malo sproti ponovim, si delam zapiske in si že samo pri tem veliko zapomnim, potem pa ponavljam. Pri lažjih izpitih se seveda spravim zraven zadnja 2 dneva, ko je že na tesno in sem tudi po 8 ur pri knjigah, če treba, ampak se takrat tudi večinoma naučim za spodobno oceno. Pri težjih izpitih pa treba kar cel mesec po par ur na dan sedeti pri knjigi in pošteno delati (že vidim kako se bom gulila pravila pri SKJ, da se mi bo kar bledlo). :roll:

Preden se spravim k učenju je pomembno, da si prezračim sobo, obvezno mora biti pospravljena (predvsem na mizi ne sme biti nepotrebne krame), ker drugače se ne morem zbrati, vse potrebne stvari moram imeti pri roki, pa popolna tišina, brez TV, glasbe (razen izključno instrumentalne - klasika, pa še to le občasno). Učim se ponavadi ob različnih urah, vendar si največ zapomnim, če vstanem zgodaj zjutraj.
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Jest pa najprej počrtam zapiske s predavanj, pol knjigo, pol poiščem še kej po netu...u glavnm use z zlo velik pisanimi flomastri in pol te kr potegne not-podčrtuješ in bereš-tko da dobim nek okvir..pol je pa seveda odvisno kolk zahtevn izpit je :cool:
Za dežjem vedno posije sonce!!
noele
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a noele »

Jaz pa imam malo drugačen problem. :( Namreč s koncentracijo. Pa tu ne govorim o koncentraciji,ki traja eno uro ampak o koncentraciji, ki jo moram med izpiti obdržat po več ur. Zgodi se mi namreč, da sem po trej urah učenja čisto fuč in da vse kar poizkušam spraviti v glavo v nadaljnih urah je samo še delo v prazno. Ne vem kako je z vami...se komu dogaja isto? Po eni strani imam srečo, da si v življenju zelo hitro zapomnim stvari ampak na faxu nažalost samo to ne pomaga popolnoma nič. Moja glava po določenem času postane težka, postanem zaspana...Zanima me koliko časa dejansko vi zdržite za knjigo med izpiti, kako si pomagate med izpiti glede živcev...? Namreč, ko včasih slišim koga ,ki govori kako zdrži dnevno za knjigo po 8 ur ali več sama padem v depresijo. :D Če bi jaz zdržala toliko bi imela en izpit naštudiran v treh dneh!...pa ne gre :cry:
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jaz se zdaj, ko imam ravno tako razporejene roke, da se to da, ucim le po uro ali dve na dan, ze kaksen teden ali vec... Ker preprosto ne zdrzim za knjigo po 8 ur oz. tudi ce bi zdrzala, to pri meni ne obrodi sadov, ker ne ostanem zbrana. Tako, da imam raje postopno ucenje, vsak dan malo pa potem pridem do cilja :D

Vsak more sam pri sebi ugotoviti, kaksen nacin ucenja mu ustreza, kdaj je najbolj skoncetriran in koliko casa... Potem pa gre. In predvsem - ne se ucit takrat, ko je taki dan, da reeees ne gre. Jaz sem se vcasih silila z ucenjem, si mislila 'morem', ampak pridejo dnevi, ko enostavno ni nic od mene, ce sedim za mizo in nekaj tuhtam... Takrat raje pocnem kaj, kar me navdusuje, pa se cez cas lazje spravim k ucenju :)
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

@noele:
Ja, jaz imam isto težavo. Pred knjigami sem lahko največ dnevno po tri ure (z vmesnimi pavzami, seveda!). Če se poskušam učit več kot toliko, se mi zdi, da se mi bo zmešalo in sploh mi ne gre nič v glavo, koncentracija je pa na nuli. :?
psenica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: sončna pega

Neprebrana objava Napisal/-a psenica »

sej pa tri ure učenja ni tak malo.itak bi naj bil optimum 4 ure..kr če je več je ful slabše učenje, manj si zapomnimo, težje se skoncentriramo-sicer se pa to tak razlikuje med osebami.. :)
med pavzami, ki bi naj bile na največ 50 min učenja, je treba bit čim bolj aktivn-kako športanje al pa kaj, da se možgnački odpočijejo od učenja in dobijo novega zagona.
pa čim bolj aktivno se učit-ne samo brat knjig-kr pol valda da rataš zaspan. delat si zapiske, podčrtovat, miselne vzorce, na glas ponavljati, s kom razpravljati o temi...ipd..
to je v teoriji....ampak tud mene velikokrat muči vse skupaj..ko po enem mescu enostavno nimam več energije in volje za karkoli... :roll: sploh pa do učenja
Odgovori