Ljubezen in veroizpoved

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

ali bi bili z fantom/punco, ki ni enake veroizpovedi kot vi?

Glasovanje se je zaključilo dne 07. Jan. 2006 18:39

da
50
86%
ne
8
14%

Skupaj glasov: 58

kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kamis »

kar se tiče muslimanov pa pravoslavcov.Je moja kolegica pravoslavka pa je biu tip musliman.Ženska ni smela bit z njim in je zaradi njega bežala od doma in delala use sorte probleme.Ne vem presodke so mel pa samo njeni starši.
haha
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a haha »

do neke mere nebi mel nč proti...osebno sm ateist in me nebi motil če bi bla druge vere kr pa poznam dost primerkov, ki so verski fanatiki in jim vera spreminja in omejuje življenje in tu se mi zdi pa totalnu tupu
Uporabniški avatar
dajancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Piran/Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a dajancy »

kamis napisal/-a:kar se tiče muslimanov pa pravoslavcov.Je moja kolegica pravoslavka pa je biu tip musliman.Ženska ni smela bit z njim in je zaradi njega bežala od doma in delala use sorte probleme.Ne vem presodke so mel pa samo njeni starši.

js sm pravoslavne vere in ne bi bla NIKOLI z muslimanom, kr sm tako vzgojena (in starsi se niti slucajno ne bi strinjali) pa tut drugac pac "ne maram" islamske vere kr se z njo ne strinjam, bi se pa komot druzla z muslimanom/ko in tudi se z nekaterimi, ampak nikoli pa ne bi mogla met tipa (oz. kasnej moza) muslimana. ce se mesata pravoslavna in katoliska vera pa se mi zdi to ful bolj sprejemljivo kr je vseeno oboje krscanska vera in so manjse razlike.
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a gregalina »

^^Kaj pa če bi se noro zaljubila v muslimana in bi po več časa skupne poti šele izvedela, kakšne veroizpovedi je? Bi ga zaradi svojega prepričanja in vzgoje pustila, čeprav bi bila ljubezen ogromna?
Uporabniški avatar
dajancy
Komunikatorka
Komunikatorka

mal se mi zdi cudn da bi sele po dougem casu to ugotovila..a se ti ne zdi da bi to dost hitr zvedla no..

sej js ne trdim da se more kera strinjat z mano sam js se pac ne bi mogla zaljubit u muslimana..kr mi to igra ful pomembno vlogo..
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ok, sej čist spoštujem tvojo odločitev! Samo vprašala sem. :)

Potemtakem pri tebi ne velja rek "Ljubezen brez meja...".
Uporabniški avatar
dajancy
Komunikatorka
Komunikatorka

sej vem, samo sm hotla poudart, d ne trdim da bi mogle zdej use tko mislit al pa karkol, da ne bi kera narobe razumela, kar hocm povedat..
:wink:
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *pikiča* »

dajancy strinjam s stabo, jst sm tut pravoslavka in niti pod slučajno nebi bila z muslimanom. in ne zato,ker mi niso všeč, pač pa zato ker so razlike prevelike. prijatelje imam vseh veroizpovedi a za fanta raje imam katoličana ali pravoslavca.

ne me narobe razumet,nisem nacionalistka,ampak se raje izognem fantu, ki je muslimanske vere. pač tako je
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

Jaz sem krščena, vendar ne praznujem kakšnih praznikov, kot bi kristjan jih, samo božič in pa veliko noč, pa še to ne na nek tradicionalen način. Fant pa je musliman, vendar se tudi ne drži vsega, kot se jaz kot kristjanka ne. Pri nama razlika v veri ni težava, ker ji tako on kot jaz nisva predana v celoti. Iskreno povedano mi je vseeno, četudi ne bi bila krščena, ampak so me krstili, na željo starih staršev.
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Js sm pa katoliške veroizpovedi, moj fant pa še krščen ni. Zdej pa hodi v katehumenat (uvajanje odraslih v krščanstvo) in bo kmalu postal še on katolik.
Uporabniški avatar
jolandabuh
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jolandabuh »

Če se mešajo različne vere so same težave. To so mi zatrdno dokazali Bosanci (pravoslavni, muslimani in katoličani).
Ena je napisala, da je važna samo ljubezen. Bla bla.
Ljubezen je važna v začetku prvo leto, dve. Dokler te je pripravljen nositi po rokah. Potem pa ne več. Potem so pa važne vse druge stvari. In vera je ena od njih.
Starši ponavadi želijo otroku le najboljše, imajo pa mnogo več izkušenj in ne slepi jih ljubezen (beri niso zatreskani).
Jaz bi jih na njenem mestu poslušala. Bo še dosti dobrih.
Je pa zanimivo, da na tem forumu izpričujejo svoja verska prepričanja v glavnem pravoslavke ali muslimanke, katoličank pa skoraj ni, ali pa so prepričane ateistke. Huh.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

*pikiča* napisal/-a:dajancy strinjam s stabo, jst sm tut pravoslavka in niti pod slučajno nebi bila z muslimanom. in ne zato,ker mi niso všeč, pač pa zato ker so razlike prevelike. prijatelje imam vseh veroizpovedi a za fanta raje imam katoličana ali pravoslavca.

ne me narobe razumet,nisem nacionalistka,ampak se raje izognem fantu, ki je muslimanske vere. pač tako je

tut js sm pravoslavka pa tut ne bi bla z muslimanom(heh a vidmo nek vzorec), sej ne pravm, če se zgodi se pač zgodi. Js sm res najbl tolerantn človk kar jih poznam, mene ne bi motil, ampak načeloma ne, k sm bla tko vzgojena. Sj vem da ni prov, ampak mene se familija najbrž odpove, če bi domov muslimana prpelala. Družino mam pa tut najbolšo in bi se raj za njih odločla kot da bi mogla izbirat.. ker ljubezen pride pa gre, družina je pa ena. V sorodne duše pa itak ne verjamem. :) Aja in to mislm tazga vernega ko bi hodu v đamijo, če bi bil kšn npr bošnjak ateist al pa kj tazga najbrž ne bi bil tak problem, al pa ok bi blo tut če bi se spreobrnu v pravoslavca/katolika. In tut jaz mam 2 naj prijateljici - ena je katoličanka ena pa muslimanka:)
Moja kolegica je pustila fanta zato, ker je slučajno mami omenla, kaj bi nardila če bi domov prpelala muslimana, je mama rekla da bi jo pred vrata postavla pa ne bi hotla nikol več slišat za njo. Ma pa ta kolegica mamo pravoslavko in očeta katolika.

Sicer pa vem da se zarečenga kruha največ poje=)
Aja glede pravoslavne in katoliške vere skupi se mi pa zdi da ni lih nek problem, cerkveno se lah poročita brez kakršnegakoli spreobrnanja al pa karkol, ker je to itak skor ista cerkev in majo podpisano petsto pogodb o tem.
¤nina¤

Neprebrana objava Napisal/-a ¤nina¤ »

...
Zadnjič spremenil ¤nina¤, dne 14. Nov. 2009 15:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

Je kje kak problem? Naj fant izstopi iz Islama pa je.
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

sončk napisal/-a:ampak mene se familija najbrž odpove, če bi domov muslimana prpelala.

Sam a ni to žalostn?

Ena moja znanka ima fanta muslimana in so se je starši dejansko odpovedal in to tm pr ene 20-ih. Zdej ima že 2 otroka živi pač pri tem tipu, ampak starša rajš umreta kokr, da bi uspostavla kak stik. Men je to čist mem... njihov lasten otrok, vnuk? A je ponos res več vreden?

Nikol v življenju nisem ljudi ločevala po veroizpovedi, ampak le na dobre in slabe. Nebi bla pa z nobenim vernim ne muslimanom ne pravoslavcem (kar sem sama) in to sam iz tega razloga, ker jest nisem verna, ne hodim ne v cerkev niti kakšnih cerkvenih običajev ne praznujemo tko, da pač nebi mogla bit z nekom tok zlo kontra.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Odgovori