Ljubezen in veroizpoved
kamis napisal/-a:kar se tiče muslimanov pa pravoslavcov.Je moja kolegica pravoslavka pa je biu tip musliman.Ženska ni smela bit z njim in je zaradi njega bežala od doma in delala use sorte probleme.Ne vem presodke so mel pa samo njeni starši.
js sm pravoslavne vere in ne bi bla NIKOLI z muslimanom, kr sm tako vzgojena (in starsi se niti slucajno ne bi strinjali) pa tut drugac pac "ne maram" islamske vere kr se z njo ne strinjam, bi se pa komot druzla z muslimanom/ko in tudi se z nekaterimi, ampak nikoli pa ne bi mogla met tipa (oz. kasnej moza) muslimana. ce se mesata pravoslavna in katoliska vera pa se mi zdi to ful bolj sprejemljivo kr je vseeno oboje krscanska vera in so manjse razlike.
dajancy strinjam s stabo, jst sm tut pravoslavka in niti pod slučajno nebi bila z muslimanom. in ne zato,ker mi niso všeč, pač pa zato ker so razlike prevelike. prijatelje imam vseh veroizpovedi a za fanta raje imam katoličana ali pravoslavca.
ne me narobe razumet,nisem nacionalistka,ampak se raje izognem fantu, ki je muslimanske vere. pač tako je
ne me narobe razumet,nisem nacionalistka,ampak se raje izognem fantu, ki je muslimanske vere. pač tako je
Jaz sem krščena, vendar ne praznujem kakšnih praznikov, kot bi kristjan jih, samo božič in pa veliko noč, pa še to ne na nek tradicionalen način. Fant pa je musliman, vendar se tudi ne drži vsega, kot se jaz kot kristjanka ne. Pri nama razlika v veri ni težava, ker ji tako on kot jaz nisva predana v celoti. Iskreno povedano mi je vseeno, četudi ne bi bila krščena, ampak so me krstili, na željo starih staršev.
- jolandabuh
- Sramežljivka
- Kraj: ljubljana
Če se mešajo različne vere so same težave. To so mi zatrdno dokazali Bosanci (pravoslavni, muslimani in katoličani).
Ena je napisala, da je važna samo ljubezen. Bla bla.
Ljubezen je važna v začetku prvo leto, dve. Dokler te je pripravljen nositi po rokah. Potem pa ne več. Potem so pa važne vse druge stvari. In vera je ena od njih.
Starši ponavadi želijo otroku le najboljše, imajo pa mnogo več izkušenj in ne slepi jih ljubezen (beri niso zatreskani).
Jaz bi jih na njenem mestu poslušala. Bo še dosti dobrih.
Je pa zanimivo, da na tem forumu izpričujejo svoja verska prepričanja v glavnem pravoslavke ali muslimanke, katoličank pa skoraj ni, ali pa so prepričane ateistke. Huh.
Ena je napisala, da je važna samo ljubezen. Bla bla.
Ljubezen je važna v začetku prvo leto, dve. Dokler te je pripravljen nositi po rokah. Potem pa ne več. Potem so pa važne vse druge stvari. In vera je ena od njih.
Starši ponavadi želijo otroku le najboljše, imajo pa mnogo več izkušenj in ne slepi jih ljubezen (beri niso zatreskani).
Jaz bi jih na njenem mestu poslušala. Bo še dosti dobrih.
Je pa zanimivo, da na tem forumu izpričujejo svoja verska prepričanja v glavnem pravoslavke ali muslimanke, katoličank pa skoraj ni, ali pa so prepričane ateistke. Huh.
*pikiča* napisal/-a:dajancy strinjam s stabo, jst sm tut pravoslavka in niti pod slučajno nebi bila z muslimanom. in ne zato,ker mi niso všeč, pač pa zato ker so razlike prevelike. prijatelje imam vseh veroizpovedi a za fanta raje imam katoličana ali pravoslavca.
tut js sm pravoslavka pa tut ne bi bla z muslimanom(heh a vidmo nek vzorec), sej ne pravm, če se zgodi se pač zgodi. Js sm res najbl tolerantn človk kar jih poznam, mene ne bi motil, ampak načeloma ne, k sm bla tko vzgojena. Sj vem da ni prov, ampak mene se familija najbrž odpove, če bi domov muslimana prpelala. Družino mam pa tut najbolšo in bi se raj za njih odločla kot da bi mogla izbirat.. ker ljubezen pride pa gre, družina je pa ena. V sorodne duše pa itak ne verjamem.

Moja kolegica je pustila fanta zato, ker je slučajno mami omenla, kaj bi nardila če bi domov prpelala muslimana, je mama rekla da bi jo pred vrata postavla pa ne bi hotla nikol več slišat za njo. Ma pa ta kolegica mamo pravoslavko in očeta katolika.
Sicer pa vem da se zarečenga kruha največ poje=)
Aja glede pravoslavne in katoliške vere skupi se mi pa zdi da ni lih nek problem, cerkveno se lah poročita brez kakršnegakoli spreobrnanja al pa karkol, ker je to itak skor ista cerkev in majo podpisano petsto pogodb o tem.
- Pontifex Maximus
- Kofetarica
sončk napisal/-a:ampak mene se familija najbrž odpove, če bi domov muslimana prpelala.
Sam a ni to žalostn?
Ena moja znanka ima fanta muslimana in so se je starši dejansko odpovedal in to tm pr ene 20-ih. Zdej ima že 2 otroka živi pač pri tem tipu, ampak starša rajš umreta kokr, da bi uspostavla kak stik. Men je to čist mem... njihov lasten otrok, vnuk? A je ponos res več vreden?
Nikol v življenju nisem ljudi ločevala po veroizpovedi, ampak le na dobre in slabe. Nebi bla pa z nobenim vernim ne muslimanom ne pravoslavcem (kar sem sama) in to sam iz tega razloga, ker jest nisem verna, ne hodim ne v cerkev niti kakšnih cerkvenih običajev ne praznujemo tko, da pač nebi mogla bit z nekom tok zlo kontra.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.