Vec ali manj s(m)o partnerje vsi spoznali po nakljucju, ob druzenjih / preko skupnih prijateljev / nekaj njih preko spleta, itd.
Chaski napisal/-a:
Danes dejtanje za večino tipov izgleda nekako takole: Greš ven, ogovoriš vsako deseto žensko z bednim pick up linom in sigurno bo šla vsaj ena izmed desetih ogovorjenih s tabo še enkrat na zmenek.
Chaski napisal/-a:Danes se jemlje normalnost to, da je normalno biti v zvezi. V tujini in tudi tukaj se počasi trend obrača in postaja počasi norma, da si samski. Število vezanih, poročenih ali skupaj živečih parov se počasi znižuje. To, da je normalno, da je praktično vsak v zvezi se je po mojem pojavilo z baby boom generacijo in generacijo X, Milenijci smo začeli tred obračati. Tudi pred tem mislim, da nikoli ni bil tako velik delež prebivalstva v zvezah kot danes oziroma še nekaj let nazaj. Zato jemljemo zveze danes kot nekaj kar skoraj mora biti.
Če pa ti do zdaj nisi spoznal nobene dovolj zanimive ali nobenimi bolj zanimivi sam nisi bil všeč, potem my bad.
Pišeš o strahu, pa temo ta vikend si začel tako, da si napisal, da ti je OK biti samskemu, hkrati si pa dal link, ki ni promoviral tvoje izjave, ampak je iskal psihološke/socialne razloge za t.i. fear of intimacy…
Star sem 31, in celo življenje sem obdan z kupom moških, hodil sem v šolo kje je bilo 90% moških, delal sem v službah kjer je 95% moških, pa mislim da sem tvojo projekcijo pickupanja videl 1x pri 13 letih na poletnih počitnicah v Bohinju.
To 'greš ven' je mišljeno greš ven skozi vrata sredi dneva ali ven kot na žur/ dogodek?
v bistvu bi rekel da so ravno boomerji, še bolj pa X začeli normalizirat samskost,
Moje priporočilo je, da ko spoznaš punco, ki ti je všeč, se ne sprašuj kaj pa potem. Ne zavrti si filma, kako bo čez nekaj let kar takoj. Prepusti se toku, pa tudi če bo kdo od vaju prizadet je to samo še izkušnja več.
Glede same teme, pa je favoriziranje samskosti dolgoročno neumnost, večina teh "indijancev" je imelo boleče zveze, zdaj so pa vsi moški "prasci" al pa vse ženske "kurve"
Chaski napisal/-a:To se strinjam. Še vedno pa mislim, da je bil delež poročenega prebivalstva takrat največji. Lahko tudi kakšno generacijo pred tem, ne bom nič trdil. Poroka kot jo poznamo danes pa itak obstaja mislim, da zadnjih 300 ? let. Pred tem naj bi bila pa kot neka družbeno-ekonomska pogodba ali nekaj podobnega tako, da o kakršnihkoli romantičnih zvezah kot pišeš ni mogoče govoriti.