lollypop: Hvala, zelo veliko pomeni prebrat odgovor nekoga, ki ima iste težave. Moram prit do tega, da bom zmožna sploh sklenit takšen dogovor, kot predlagaš, ker jaz vem, da bi si ves čas mislila iste reči: Aha, če pa zdaj noče sam prekinit tega dogovora, potem je pa to dokaz, da seksa z menoj sploh noče, pa mu je to v tako olajšanje ... itd. Res imam ogromno težavo s tem. Razum gre v eno smer, čustveno dojemanje v drugo ...
Pa še odgovor na debato, ki se je tule razvila: osebno se povsem strinjam z Lani ... jaz sem se zaljubila v osebo, ne v moškega. Ta oseba je sicer biološko gledano res moškega spola, ampak to zame ni bistveni del te osebe. In tudi ne razmišljam o tem, da sem zdaj jaz privzela ''moški družbeni spol'' on pa ''ženskega'' ... to mi je totalno zgrešeno. Mislim, da bi lahko imela isti problem v zvezi z drugim moškim ali z žensko. Da bi ga lahko imel moški v zvezi z moškim, ženska v zvezi z žensko ... zame to ni vprašanje spola, ker spolno razliko zanikam (= ne priznavam družbenih spolov, ki določajo značajske lastnosti, mentalne sposobnosti čustvovanje neke osebe glede na biološki spol), meni je to totalno vprašanje dveh posameznikov in njunih percepcij spolnosti. Najine frustracije se na tej tej točki, žal, zelo slabo ''poklopijo''.