prazniki

Pomoč iz čustvenih stisk.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Ja, saj vem, da so moz in otroci druzina, ampak v mislih sem imela starse in ostale sorodnike (pac ce ne bi mogla praznovat z njimi).

Kot je rekel Jochie, vsak praznuje tako, kot mu pase. Nam je bilo cist fajn in noben naju ni postrani gledal, ker nisva familija. Se mi zdi, da so glede tega ljudje tukaj malo bolj odprti al kako bi se izrazila, in so celo veseli, ce na druzinska praznovanja povabis se prijatelje (the more the merrier :D) oziroma ni to nic nenavadnega, da prijatelji in druzina praznujejo skupaj.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Še enkrat:

Hvala Bogu, da vaju niso postran gledal. Sej so vaju povabil. Ni bilo mišljeno, da kdo ne sme praznovati tako, kot mu paše. Ni bilo mišljeno, da je s tem kaj narobe. Ni bilo mišljeno, da ne more biti fajn. Ni bilo mišljeno, da moraš božič nujno praznovati z očetom in mamo, ne pa z bratranci in prijatelji.

jst ne bi in meni je čudno. jst hočem videt mamo za božič (in jest njeno potico), ne pravim, da morajo vsi. Jst ne bi hotla na večerjo k prijateljevemu stricu, ne pomeni, da noben ne sme. Jst bi raje z možem in otroci praznovala doma (eventuelno z ožjo družino), ne pravim, da morajo vsi.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

Se strinjam z barbi. Tud jaz raje božič preživim s starši kot pa s kr neko družino al pa s kakimi prijatelji. Res so zdaj prijatelji ampak kdo ve kak dolgo jih bom še imel oz. kak dolgo še bodo moji prijatelji in ali me bodo enkrat grdo potunkali? Medtem, ko bodo starši moji zavezniki do konca njunega (ali pa kdo pa lahko ve - mojega) življenja in glede na to, da več nista najmlajša in najboljšega zdravja se tudi lahko zdaj zdaj zgodi, da je to zadnji božič z njima. In nikoli si ne bi mogel oprostiti, da zadnjega njunega božiča ne bi preživel v njuni družbi..

Pa še nekaj: komaj čakam, da minejo prazniki! Predolg je ta december.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja Dioniz, ce bi se lahko usedla v avto in odpeljala do starsev, bi tudi jaz raje bila z njimi in jedla mamino potico. Saj nisem nikjer napisala, da bi raje bila s prijatelji, ce bi imela moznost izbire. Pri letalskih kartah za $2000 je zal nimam.
li.anna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a li.anna »

Tudi jaz komaj čakam, da minejo ti prazniki. Še bolj bedno se mi zdi, ko so celi 24. in 25. december na fb vsi pisali lepe, blagoslovljene in ne vem kakšne še praznike. Pač nimam rada teh praznikov, ker je vse preveč pocukrano (tudi v dobesednem pomenu), obiskov je čisto preveč (po 25.), tako da si na koncu izčrpan od vse kuharije in pekarije za druge. Saj ne rečem, ni mi težko kaj za drugega naredit, a za obiske, ki jih vidim 1-2x letno, se mi pa res ne ljubi. In že drugo leto zapored imam grozen december (drugo polovico), kot zakleto, da je celo leto kolikor toliko O.K., decembra pa spet spoznam enega kretena, ki na začetku izgleda vse drugo kot to. Prijatelji so že vsi vezani in se obnašajo kot seniorji, če pa gremo parkrat na leto skupaj ven, sem tam kot peto kolo, čeprav sem zelo družabna, a se potem na koncu vedno družim zunaj z nekom, ki ga že od kod poznam ali ga tam spoznam, samo s taisto družbo ne. Tako da v petek niti nisem imela želje iti s takšno družbo ven, itak pa se prijateljica spomni poklicati komaj ob pol 3h zjutraj. Kot da sem čakala cela opicanjena, kdaj bo poklicala, da gremo ven, četudi do 5. ure zjutraj. Yea right. Tudi če bi imela fanta, mi prazniki ne bi nič bolj dišali, bi mi pa vsaj hitreje minili. Trenutno pa se mi zdi, da se vlečejo že cel teden in jih še kar ni konca. No, danes je še zadnji praznični dan, potem pa končno spet nazaj v "realnost". :roll:
Thank God!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

A dnevi pred novim letom se tebi zdijo realnost?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

No, jst bi si lahko privoščla letalsko karto za 2000 eurov, zahvala gre moji službi :) Če pa ne bi delala, pa najverjetneje ne bi šlo.

Drugač mam pa kolegico v Kanadi in oni tko prakticirajo. Dvakrat letno pride domov, plača za pol karte, za drugo polovico pa ji zberejo domači, da ne bi bil prevelik strošek zanjo.

Bi me pa žrlo, če ne bi imela denarja, da obiščem domače... Dobra si, da si šla v to. Kdaj pa ste se nazadnje videli?
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

CaliLove* napisal/-a:Ja Dioniz, ce bi se lahko usedla v avto in odpeljala do starsev, bi tudi jaz raje bila z njimi in jedla mamino potico. Saj nisem nikjer napisala, da bi raje bila s prijatelji, ce bi imela moznost izbire. Pri letalskih kartah za $2000 je zal nimam.

Šparaj čez celo leto samo za to priložnost. Jaz bi. Al pa se sploh ne bi preselil, če ne bi mogel vsaj enkrat letno staršev obiskat.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
li.anna
Sramežljivka
Sramežljivka

jullia_ napisal/-a:A dnevi pred novim letom se tebi zdijo realnost?

Kaj točno zdaj tebi ni jasno? Realnost sem mislila kot delovne dni in ne to praznično sranje. Kaj imajo pa dnevi pred novim letom veze z ne-realnostjo? Kolikor vem, nas do takrat še ločijo delovni dnevi in ne (vsaj pri vseh ne) dopust v toplih krajih.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

pa zakaj bi pa glih na božič morala riniti v slovenijo, če ji je pač ok s prijatelji? pa tam je 20+ stopinj, tu pa zima in grdo vreme? pa če se ne vidi z domačimi? kaj pa če se ne razume z njimi?

kakor si bo postlala, tako bo spala, vi pa jaz pa tudi... :roll:

ste dosadni ko proljev...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Smo pa zoprni, prazniki očitno res niso tvoj čas :P

Hotela sem povedat to, da je v soboto Silvestrovo. Do takrat nas mogoče res čaka še par delovnih dni, bodo pa to dnevi, ko se bo na radiu nonstop vrtel Silvestrski poljub, vsaka prodajalka v štacuni ti bo zaželela srečno novo leto in vsi te bodo spraševali, kje boš ti čakala polnoč.

Meni se to ne zdi prav nič običajen čas in si predstavljam, da gre nekomu, ki praznikov ne mara, malo na živce, ko se cel mesec (vključno z dnevi, ki so še pred nami) govori o tem.

Mislim, res te ne štekam. Zdaj je finale veselega decembra, ne pa konec.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Dioniz, mogoče ji je bolj fajn obiskat družino ker drug čas (poletje, kakšen rd...). MEne bolj čudi to, da maš družino (moža, otroke, psa...), domačo kuhinjo, domačo smrekco.....in jih pelješ k prijatelju, ki praznuje s svojimi bratranci.

Mi smo bili vedno ali doma, ali pri dedku in babici. H fotrovim pivskim kolegom nismo hodil za božič, voščit že, da pa bi kar tam imeli večerjo/obdarovanje, to pa ne. Še men so težil, če sem hotla it h kolegici al pa ven, z besedami - za božič si pa že lahko doma. Zato tud tak pogled na zadevo. Se mi pa zdi, da so v Ameriki bolj "sproščeni", kar se tega tiče.

Mi pa ni problem bit "sama" z družino za božič. Ne rabim 20 ljudi in gužve. Trije smo si zadostni. Če obiščem npr mamo, babico, jih zato, ker ju imam rada in ju želim z obiskom razveseliti. In mi ne potegne, da bi obiskala tuje ljudi oziroma bratrance, ki jih niti ne poznam. Zakaj? Sej mi nič ne pomenijo. Za božič sem s sebi dragimi, pomembnimi.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

barbie_girl_85 napisal/-a:No, jst bi si lahko privoščla letalsko karto za 2000 eurov, zahvala gre moji službi :) Če pa ne bi delala, pa najverjetneje ne bi šlo.

Drugač mam pa kolegico v Kanadi in oni tko prakticirajo. Dvakrat letno pride domov, plača za pol karte, za drugo polovico pa ji zberejo domači, da ne bi bil prevelik strošek zanjo.

Bi me pa žrlo, če ne bi imela denarja, da obiščem domače... Dobra si, da si šla v to. Kdaj pa ste se nazadnje videli?

Mi je pac neumno dat 2000, ce jih lahko obiscem kdaj drugic, ko so letalske cenejse in placam vsaj pol manj. Mi oziroma nam bozic ne pomeni toliko, da bi se nujno morali videt. Nazadnje smo se videli tocno en mesec nazaj, ko so me obiskali, tako da se nimam za kaj zret. Drugace z mozem nisva verna, tako da bozica ne praznujeva kot verniki in nama bozicna vecerja in vse kar spada zraven predstavlja predvsem druzenje ob dobri hrani. Ce se to ne ujema s tvojo predstavo o praznovanju, se pac ne. Vsakemu svoje.
Zadnjič spremenil CaliLove*, dne 26. Dec. 2011 11:30, skupaj popravljeno 1 krat.
li.anna
Sramežljivka
Sramežljivka

jullia_ napisal/-a:Smo pa zoprni, prazniki očitno res niso tvoj čas :P

Hotela sem povedat to, da je v soboto Silvestrovo. Do takrat nas mogoče res čaka še par delovnih dni, bodo pa to dnevi, ko se bo na radiu nonstop vrtel Silvestrski poljub, vsaka prodajalka v štacuni ti bo zaželela srečno novo leto in vsi te bodo spraševali, kje boš ti čakala polnoč.

Meni se to ne zdi prav nič običajen čas in si predstavljam, da gre nekomu, ki praznikov ne mara, malo na živce, ko se cel mesec (vključno z dnevi, ki so še pred nami) govori o tem.

Mislim, res te ne štekam. Zdaj je finale veselega decembra, ne pa konec.

Saj sem napisala, da mi je zoprn čas. :P Ne, nisem bila dovolj jasna ... Silvestrovanje mi je čisto kul in že komaj čakam, da zažuramo, pravim pa za ostale dneve pred, med in po božiču, ko so vsi nekje doma (za 25. december štekam), poparčkani in bognedaj, da bi šli kam. Iz tega razloga in zaradi milijon obiskov mi gredo prazniki na živce, ker sem pač rada "leteči" človek, doma težko dolgo zdržim. Pa dobro, nisem pričakovala, da me bo kdo razumel. Napisala sem pač, kako jaz doživljam praznike in kakšen odnos imam do njih. Mi je pa samo koledarsko neobičajen čas, drugače ni čisto nič posebnega na tem. Če je pa tebi in komu drugemu to drugačen čas, pa fino.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Meni se ne zdi nič kaj groznega, če se Božič ne preživi z družino! So tudi druge priložnosti, ko si lahko z njimi (ne rab bit ravno praznik, da imaš razlog da vidiš svojo družino). Sama Božiču ne dajem velikega pomena, ker sem tak al tak zelo navezana na svojo družino in preživimo precej časa skup. In ni tak prisiljeno kot je to na Božič.
Js tud neb mela volje letet v tej norišnici in po takih cenah (raje se jih za ta denar vidi dvakrat- a takrat pa ne bo tak posebno? aja, ni Božič...)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Odgovori