zaupanje
ON TOPIC
s takim clovekom je ful tezko in karkol bos nardila, ce bos 24/7 skos z njim, ce te en dan ne bo, bo dvomu vate in tle ne mors nc narest dokler se on sam ne bo zavedu problema (govorim iz lastnih izkusenj).
na koncu se ti bo se masceval k si skos okol njega, k bo na koncu se reku, da to sam pod pretvezo delas (zdj odvisno kok ljubosumen/posesiven je). mora sam pridt do tega da ti zaupa oz. da se ne obremenjuje z varanjem dokler do tega res ne pride.
s takim clovekom je ful tezko in karkol bos nardila, ce bos 24/7 skos z njim, ce te en dan ne bo, bo dvomu vate in tle ne mors nc narest dokler se on sam ne bo zavedu problema (govorim iz lastnih izkusenj).
na koncu se ti bo se masceval k si skos okol njega, k bo na koncu se reku, da to sam pod pretvezo delas (zdj odvisno kok ljubosumen/posesiven je). mora sam pridt do tega da ti zaupa oz. da se ne obremenjuje z varanjem dokler do tega res ne pride.
Slovenc, glej... tvoj "nasvet" za avtorico teme je nekako takšen, kot da bi jaz šla nekomu svetovat kaj naj naredi z ... kaj te vem... pokvarjeno mašino od avta.
Recimo: "če želiš da bo avto spet deloval normalno, vtakni banano v avspuh in v rezervoar za olje nalij domače sirotke. This should work! Kako lahko rečeš da nimam pojma o avtih, če pa jih vsak dan srečujem na cesti ko hodim peš na faks"
Verjetno če bi avtorica upoštevala tvoj "nasvet" (mimogrede, opažaš narekovaje?), bi jo tip zaprl v klet za dve leti. Oziroma če bi meni moj tip, s predpostavko da nebi bilo zaupanja, izjavil kaj takega, mu spalim šako.
Sem doma, lahko bi te varal, a te nisem. Bravo!
Recimo: "če želiš da bo avto spet deloval normalno, vtakni banano v avspuh in v rezervoar za olje nalij domače sirotke. This should work! Kako lahko rečeš da nimam pojma o avtih, če pa jih vsak dan srečujem na cesti ko hodim peš na faks"

Verjetno če bi avtorica upoštevala tvoj "nasvet" (mimogrede, opažaš narekovaje?), bi jo tip zaprl v klet za dve leti. Oziroma če bi meni moj tip, s predpostavko da nebi bilo zaupanja, izjavil kaj takega, mu spalim šako.

I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
keepsake napisal/-a:Slovenc, glej... tvoj "nasvet" za avtorico teme je nekako takšen, kot da bi jaz šla nekomu svetovat kaj naj naredi z ... kaj te vem... pokvarjeno mašino od avta.
Recimo: "če želiš da bo avto spet deloval normalno, vtakni banano v avspuh in v rezervoar za olje nalij domače sirotke. This should work! Kako lahko rečeš da nimam pojma o avtih, če pa jih vsak dan srečujem na cesti ko hodim peš na faks"![]()
![]()
![]()
keepsake, TI glej. Tukaj se gre o zaupanju, ne vezi. O zaupanju v vezi pač, ampak zaupanje je zaupanje. Tako da ne govori da je zaupanje v vezi nekaj čisto drugega kot zaupanje med dvema človekoma ki NISTA v vezi.
poleg tega sploh nočeš razumeti, kaj govorim SPLOH.
zaupanje si PRIDOBIŠ. ne IZSILIŠ. Ne rečeš "zaupaj mi, bila sem tam delala bi lahko kar bi hotela, ampak nisem ker sem zaupljiva", na tak način se ne pridobi zaupanja. In ni mi treba imeti izkušenj z ženskami da to vem.
Poglej, nimam izkušenj z levi, ampak vem da ga ne bom pomiril tako da ga bom brcnil. Temu se reče TEORIJA. In tvoj primer z motorjem je čisto bedast, brez glave. Izkušenj nimam, imam pa zdravo pamet in logiko, ki je dobrodošla povsod. Razumeš zdaj?
Pač samo na živce ti grem ker misliš da se delam pametnega, ampak se ne. Pač povem svoje mnenje.
PS: moja pomoč je že marsikomu prav piršla. Ne na tem forumu, pač pa drugje, na internetu sem že veliko let in že marsikje.
Če ti kaj ni všeč, povej svoj nasvet, mene pa pusti pri miru. Brezveze hočeš nekaj dokazovati da nič ne vem, ker vem. Pač tudi pri vožnji se najprej naučiš teorije, in tudi če nisi vozil avtomobila, veš kakšne stvari ki jih nekateri, ki VOZIJO avto, ne vejo.
tanF napisal/-a:Kaj pravite, da gremo slovenca kar ignorirat...naj piše
hehe tipična pičkica, ki šunta druge ljudi proti nekomu, ker se boji biti sam...
ti me kar ignoriraj, misliš da se bom jokal? briga me, če me kdo ignorira lai ne, jaz pridem sem, napišem svoje pa čao. če pa kdo teži mi pa napišem kaj si mislim...
tanF napisal/-a:Zaupanje med tabo in prijateljem ali pa med tabo in tvojim partnerjem ni niti približno enako. Niti malo.
no, razloži, v čem je razlika.
se pravi, človek ki je zapuljiv prijatelj, ni NITI MALO šans da bo zaupljiv partner? In obratno?
čudna tale tvoja logika.
zaupljiv človek je zaupljiv, nezaupljiv pa ne. morda imaš punco, možganov pa ne.
keepsake napisal/-a:Verjetno če bi avtorica upoštevala tvoj "nasvet" (mimogrede, opažaš narekovaje?), bi jo tip zaprl v klet za dve leti. Oziroma če bi meni moj tip, s predpostavko da nebi bilo zaupanja, izjavil kaj takega, mu spalim šako.
Aja pa, če hočeš da tip verjame da ga nisi varala, mu ne reci "živjo, jaz sem doma. bila sem z enim tipom ampak te nisem varala, čeprav bi te lahko", ampak "živjo bla sem z enim tipo na kavi pa sva se pogovarjala. a veš kaj je povedal, da ..."
Keepsake, your bad tokrat, pozorno beri;)
Pa nasvet niti ni tako neumen. Ker tale "Sem bila s kolegom na kavi, ampak te nisem prevarala, res ne!! Čisto zares ne!" me spominja na tisto, ko pride mamica domov in najde na tleh razbito vazo, pa se otrok že vnaprej dere "Nisem bil jaz!". Včasih pretirano zanikanje krivde vzbuja sum.
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
*Žuža* napisal/-a:Pa nasvet niti ni tako neumen. Ker tale "Sem bila s kolegom na kavi, ampak te nisem prevarala, res ne!! Čisto zares ne!" me spominja na tisto, ko pride mamica domov in najde na tleh razbito vazo, pa se otrok že vnaprej dere "Nisem bil jaz!". Včasih pretirano zanikanje krivde vzbuja sum.
končno!

Oglasi se ko boš imel svojo prvo punco. Ker do takrat ne boš razumel. Sem tudi jaz bil tvojih let in mislil, da sem razumel te stvari in potem sem videl kako močno sem se motil. Ker dokler nisem imel prve punce je bil tudi meni najboljši prijatelj vse in sva si zaupala stvari, ki jih nihče drug ni vedel. Samo še vedno pa mu nisem povedal vsega. In tukaj se začnejo razlike. Punci pa recimo zaupam in povem vse kar mi leži na duši in včasih si mislim, da ve ona več o meni ko jaz o sebi
Mogoče sem bil samo jaz in sem vedno držal prijatelje na neki razdalji,...

Mogoče sem bil samo jaz in sem vedno držal prijatelje na neki razdalji,...
Oglasi se ti, ko boš dojel, da je vesolje pred in po prvi vezi še vedno enako in da nekatera dejstva ostajajo enaka.
za začetek lahko pogledaš post od Žuže, ki se ni brezglavo spravila name ampak je prej prebrala moj post.
Da veš da ne moreš nekomu vsiliti da ti zaupa, ne rabiš imeti punce. Dojemi TO.
za začetek lahko pogledaš post od Žuže, ki se ni brezglavo spravila name ampak je prej prebrala moj post.
Da veš da ne moreš nekomu vsiliti da ti zaupa, ne rabiš imeti punce. Dojemi TO.
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj