ne vem več kaj in kako naprej :/
zakaj se ne usedeta dol in se dogovorita, kako se bosta pogovarjala in reagirala v situacijah, ko ne bo samo ''med in mleko''? men se zdi, da bi to mogla čimprej pošlihtat, dokler ne bosta s svojim obnašanjem poteptala drug drugega in ne bo med vama ostal nič spoštovanja, kar pa se mi zdi ključno v vezi. saj se vsi, ki smo v vezi, kdaj skregamo, to je pač del procesa, ampak potrebno se je naučit kregat oziroma reševat probleme tako, da ne stopimo iz t.i. ''zakonskega kroga'' in ohranimo svoje dostojanstvo in vrednost. z eno besedo, naučita se asertivnosti (v kolikor sta drugače res kompatibilna, kot praviš, in si želita ostat skupaj).
ah jaz mečem reči v partnerja vsakodnevno. če ne pazim dobim prva njegove gate v faco. čist zares. tudi poriva me kdaj po postelji. poriva me iz sobe ko pridem prehitro iz kopalnice in on še ni naštimal filma. - določene reči se v drugačnih situacijah slišijo čist luštno.
in bog mi pomagaj če mu bom kdaj vrgla kozarec v faco, ali da se bo zdiral name in kazal vrata. če bom takrat že zaročena bom prstan odnesla in ga prodala.
ženšče, reši se, dokler se moreš. vidva si že zdaj gresta na živce. čez par let, ko bi se morala do konca vzljubiti se bosta sovražila. nimata svetle poti. niti ene.
in bog mi pomagaj če mu bom kdaj vrgla kozarec v faco, ali da se bo zdiral name in kazal vrata. če bom takrat že zaročena bom prstan odnesla in ga prodala.
ženšče, reši se, dokler se moreš. vidva si že zdaj gresta na živce. čez par let, ko bi se morala do konca vzljubiti se bosta sovražila. nimata svetle poti. niti ene.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
- Cosmopsiho
punkie_ napisal/-a:zakaj se ne usedeta dol in se dogovorita, kako se bosta pogovarjala in reagirala v situacijah, ko ne bo samo ''med in mleko''? men se zdi, da bi to mogla čimprej pošlihtat, dokler ne bosta s svojim obnašanjem poteptala drug drugega in ne bo med vama ostal nič spoštovanja, kar pa se mi zdi ključno v vezi. saj se vsi, ki smo v vezi, kdaj skregamo, to je pač del procesa, ampak potrebno se je naučit kregat oziroma reševat probleme tako, da ne stopimo iz t.i. ''zakonskega kroga'' in ohranimo svoje dostojanstvo in vrednost. z eno besedo, naučita se asertivnosti (v kolikor sta drugače res kompatibilna, kot praviš, in si želita ostat skupaj).
Jap. Ko bosta dobre volje/ne slabe heh, ne sred prepira se začet menit, kako ga bosta rešila

It was forever..but it didnt last long..
-
- Cosmopsiho
Ti baba zmešana!
Samo teči kakor te noge nesejo. To da te zdaj poriva in te meče iz stanovanja po tem času kolikor sta skupaj ti lahko pove marsikaj. A boš raje čakala, bila tiho in upala da se bo poboljšal? Sori ne bo se poboljšal, nikoli. Samo na slabše bo šlo! Najprej se bo (oz se je) nate spravil, potem se bo pa še na tvoje otroke (če jih bosta imela). A bi rada da so tvoji otroci zlorabljeni fizično in psihično???? Ali še huje da ti socialna vzame otroke?
Lej to kar pišem je res mogoče pretiravanje, ampak če ti že zdaj to dela, te lahko doleti kaj takega kar sem napisala. Tako da punca vzemi se v roke, imej se rada, spokaj svoje stvari in pojdi. Nekje te čaka kaj boljšega kot to kar imaš ti. Ne zatiskaj si očesa ker ne bo boljše!
Pa ta zaroka je to resno ali ne? In mene tudi zanima kakšna je ta vera?
Za zaroko si definitivno premlada, premlada v tem smislu da se po pol leta zveze z nekom že zaročiš...
In življenje s takim tipom ti jaz res ne privoščim, ne tebi ne nobeni drugi. Pa tudi če se ti potem še 100x opraviči in gre na kolena. Jaz na tvojem mestu ga tudi pogledala več ne bi.
Sicer pa je to samo moje skromno mnenje...
Samo teči kakor te noge nesejo. To da te zdaj poriva in te meče iz stanovanja po tem času kolikor sta skupaj ti lahko pove marsikaj. A boš raje čakala, bila tiho in upala da se bo poboljšal? Sori ne bo se poboljšal, nikoli. Samo na slabše bo šlo! Najprej se bo (oz se je) nate spravil, potem se bo pa še na tvoje otroke (če jih bosta imela). A bi rada da so tvoji otroci zlorabljeni fizično in psihično???? Ali še huje da ti socialna vzame otroke?
Lej to kar pišem je res mogoče pretiravanje, ampak če ti že zdaj to dela, te lahko doleti kaj takega kar sem napisala. Tako da punca vzemi se v roke, imej se rada, spokaj svoje stvari in pojdi. Nekje te čaka kaj boljšega kot to kar imaš ti. Ne zatiskaj si očesa ker ne bo boljše!
Pa ta zaroka je to resno ali ne? In mene tudi zanima kakšna je ta vera?
Za zaroko si definitivno premlada, premlada v tem smislu da se po pol leta zveze z nekom že zaročiš...
In življenje s takim tipom ti jaz res ne privoščim, ne tebi ne nobeni drugi. Pa tudi če se ti potem še 100x opraviči in gre na kolena. Jaz na tvojem mestu ga tudi pogledala več ne bi.
Sicer pa je to samo moje skromno mnenje...
"Life's a journey, not a destination."
dvomljivka napisal/-a:kikyca napisal/-a:^^Očitno sta preskočila "A bi hodila z mano?" in kr direkt šla na "A bi se poročila z mano?"
hehe, zaročena sva komj slab mesec, je pa velik razlog za njegovo zaroko tudi njegova vera in posledično starši... da vam malo pojasnim zakaj tako hitro
Kaka vera? Iz kje je on po poreklo?
-
- Sramežljivka
ne da branila sebe ali njega, vendar poznam veliko parov ki so se dokaj hitro zaročili ali poročil v zvezi, pa še sedaj po več letih zakona normalno funkcionirajo in se imajo radi, eden izmet teh parov sta tudi njegova starša ki sta se poročila po parih mesecih njune zveze, tako da če pri sebi veš da je to to ne vidim smisla da bi se zaročila prezgodaj, ker si pač tega sama želim in prav tako on... in ja, zaroko jemljem zelo resno, ni mi to kar nekaj, vendar sva se veliko pogovarjala o tem in odločila da bova s poroko useeno še mal počakala, še vseeno če gre kaj narobe je lažje razdreti zaroko kot poroko, kar pa si seveda ne želim...
morda sem malo narobe napisala, ko sem napisala da me meče iz stanovanja, s tem sem hotela povedat samo njegove besede, ki jih izreče da če mi ni kaj prav lahko tudi grem, ni zdj neki tko naj spokam in naj se ne vračam, sploh pa imava stanovanje v najemu tko da me nima pravice sploh vn metat
mogče sm se sama mal narobe izrazila ...
kakšna je njegova vera sem že napisala v enem od prejšnih postov...
drugače sva čisto normalen par, saj se ne kregava pogosto, samo kadar pa se je pa to mal več kot normalno kreganje, zato so me pač zanimala vaša mnenja...
ena je napisala da on najbrž ne ve o čem razmišljam in da če tud njemu pove to kar tukaj pišem- seveda mu pove, čisto vse ve, mogoče še več, tudi sam večkrat prizna da full narobe dela in da mu je žal, da se hoče spremenit, da noče biti tak in naj mu pomaga. še sedaj pa ne vem točno ali je problem v meni, njemu ali nama obeh...
mogoče sem res to zvezo prikazala kot nekaj nemogočega in groznega, ampak ni tako, ker se super ujameva, imava se rada, ko nisva skupaj se nonstop usaj po tel slišiva, vendar pa v vsaki zvezi pride tudi do kakih nesoglasjih, le da nekateri znate miriti svojo jezo drugi jo pa ne znamo...
morda sem malo narobe napisala, ko sem napisala da me meče iz stanovanja, s tem sem hotela povedat samo njegove besede, ki jih izreče da če mi ni kaj prav lahko tudi grem, ni zdj neki tko naj spokam in naj se ne vračam, sploh pa imava stanovanje v najemu tko da me nima pravice sploh vn metat

drugače sva čisto normalen par, saj se ne kregava pogosto, samo kadar pa se je pa to mal več kot normalno kreganje, zato so me pač zanimala vaša mnenja...
ena je napisala da on najbrž ne ve o čem razmišljam in da če tud njemu pove to kar tukaj pišem- seveda mu pove, čisto vse ve, mogoče še več, tudi sam večkrat prizna da full narobe dela in da mu je žal, da se hoče spremenit, da noče biti tak in naj mu pomaga. še sedaj pa ne vem točno ali je problem v meni, njemu ali nama obeh...
mogoče sem res to zvezo prikazala kot nekaj nemogočega in groznega, ampak ni tako, ker se super ujameva, imava se rada, ko nisva skupaj se nonstop usaj po tel slišiva, vendar pa v vsaki zvezi pride tudi do kakih nesoglasjih, le da nekateri znate miriti svojo jezo drugi jo pa ne znamo...
-
- Sramežljivka
ne da branila sebe ali njega, vendar poznam veliko parov ki so se dokaj hitro zaročili ali poročil v zvezi, pa še sedaj po več letih zakona normalno funkcionirajo in se imajo radi, eden izmet teh parov sta tudi njegova starša ki sta se poročila po parih mesecih njune zveze, tako da če pri sebi veš da je to to ne vidim smisla da bi se zaročila prezgodaj, ker si pač tega sama želim in prav tako on... in ja, zaroko jemljem zelo resno, ni mi to kar nekaj, vendar sva se veliko pogovarjala o tem in odločila da bova s poroko useeno še mal počakala, še vseeno če gre kaj narobe je lažje razdreti zaroko kot poroko, kar pa si seveda ne želim...
mogče sm se sama mal narobe izrazila ...

- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Sej o vama bomo še bral....čez par let v črni kroniki.
Lahko pa zdej greš, po moje še ni navezan tok, da bi te ubil, ko ga boš zapustila. Definitivno pa kaže znake nasilja, slabe samokontrole in posesivnosti (prstan po pol leta). In ne, to ni ljubezen, to je "lastništvo".
Lej, vsi delamo napake, samo ene te lahko zaznamujejo do konca življenja, ali celo stanejo življenja.
------------------------------------------------
Poznaš pare, ki so se hitro poročili in normalno funkcionirajo bla bla. Pa a ti sebe poslušaš? Vidva že zdej ne funkcionirata normalno, kaj šele čez par let...
Lahko pa zdej greš, po moje še ni navezan tok, da bi te ubil, ko ga boš zapustila. Definitivno pa kaže znake nasilja, slabe samokontrole in posesivnosti (prstan po pol leta). In ne, to ni ljubezen, to je "lastništvo".
Lej, vsi delamo napake, samo ene te lahko zaznamujejo do konca življenja, ali celo stanejo življenja.
------------------------------------------------
Poznaš pare, ki so se hitro poročili in normalno funkcionirajo bla bla. Pa a ti sebe poslušaš? Vidva že zdej ne funkcionirata normalno, kaj šele čez par let...
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
- Sramežljivka
Akvamarin napisal/-a:dvomljivka napisal/-a:kikyca napisal/-a:^^Očitno sta preskočila "A bi hodila z mano?" in kr direkt šla na "A bi se poročila z mano?"
hehe, zaročena sva komj slab mesec, je pa velik razlog za njegovo zaroko tudi njegova vera in posledično starši... da vam malo pojasnim zakaj tako hitro
Kaka vera? Iz kje je on po poreklo?
je slovenec da ne bo pomote, vera je pa jehovova
-
- Cosmopsiho
- lovefrance
- Komunikatorka
dvomljivka napisal/-a:drugače sva čisto normalen par
čisto normalen par šteje dva normalna človeka. Nasilje (aktivno, pasivno, verbalno, fizično) NI normalno. --> on ni normalen --> vidva ne moreta biti normalen par.
Če pa si ti kolikor toliko normalna in po možnosti s kakšnim kančkom pameti, mu boš vrnila tisti prstan in šprintala stran od njega, kolikor te noge nesejo.
Ne razumem zakaj to nam pišeš. Povej vse to njemu, povej mu da to ni kul, da če je po pol leta takole, da si ne predstavljaš kako bo čez 10 let. Povej mu, da si zaslužiš več spoštovanja in da tega ne boš trpela. Da se da na lep način pogovrt, brez dretja, če se pač ne da, potem pa očitno nista za skupaj. Daj mu vedet, da tega ne boš trpela in da če ne bo drugače, boš pač šla (ampak ne mu pa grozit al pa postavljat ultimatov).
Jaz bi se potem malo umaknila, naj fant dobro premisli če je vredno.
Pa ne pričakuj, da bo naslednič ko se bosta skregala že vse drugače. Ker ne bo. Da se človek spremeni traja kar nekaj časa, to je dejstvo. Če hočeš da vama uspe boš mogla bit zelo potrpežljiva. Ko se bo začel dret nate, vzemi torbico in odidi, prej mu pa povej da se bosta pogovorila ko se bo pohladil, da nimaš živcev in volje za dretje.
Parkrat mu boš dala lekcijo pa bo boljše. Če pa ne bo, pol ti pa preostane samo to, da pobašeš kufre in se vrneš domov.
Še enkrat, brez groženj, ultimatov. Sem bla v tvoji situaciji (ok, v podobni, ni se mu dalo nič dopovedat, ni me pa porival in norel, mel je druge scene), verjemi, vem.
Jaz bi se potem malo umaknila, naj fant dobro premisli če je vredno.
Pa ne pričakuj, da bo naslednič ko se bosta skregala že vse drugače. Ker ne bo. Da se človek spremeni traja kar nekaj časa, to je dejstvo. Če hočeš da vama uspe boš mogla bit zelo potrpežljiva. Ko se bo začel dret nate, vzemi torbico in odidi, prej mu pa povej da se bosta pogovorila ko se bo pohladil, da nimaš živcev in volje za dretje.
Parkrat mu boš dala lekcijo pa bo boljše. Če pa ne bo, pol ti pa preostane samo to, da pobašeš kufre in se vrneš domov.
Še enkrat, brez groženj, ultimatov. Sem bla v tvoji situaciji (ok, v podobni, ni se mu dalo nič dopovedat, ni me pa porival in norel, mel je druge scene), verjemi, vem.
Our passion is our strength <3
dvomljivka napisal/-a:ne da branila sebe ali njega, vendar poznam veliko parov ki so se dokaj hitro zaročili ali poročil v zvezi, pa še sedaj po več letih zakona normalno funkcionirajo in se imajo radi, eden izmet teh parov sta tudi njegova starša ki sta se poročila po parih mesecih njune zveze, tako da če pri sebi veš da je to to ne vidim smisla da bi se zaročila prezgodaj, ker si pač tega sama želim in prav tako on...
To je podobno kot igranje ruske rulete..
Še če nekoga zares dobro poznaš, ko se poročiš se zna stvar sfižiti kdaj kasneje. To kar počneta vidva pa je čista loterija.
Vsaj počakajta tolk časa, da si snameta tista ˝rožnata očala˝ in začetna zaljubljenost mine. V prvem letu pa res ne moreš objektivno gledati na vse skupaj.
In če se že zdaj na začetku sprašuješ ali je to to, potem močno dvomim, da je to to.
In še to.. Na začetku, ko se zaljubiš se itak skor vsakemu zdi, da je to to..
Mal pamet v roke in razmisli preden se zajebeš..