Hočemo ali nočemo ljubiti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

breza28 napisal/-a:Ne, s preteklimi vezami se ne obremenjujem. Se pa vprašam zakaj je recimo ena ženska z nekom, ki jo ne osrečuje, se na zunaj dela srečno, svoji kolegici pa jamra kako ji je hudo, a ne upa pustit fanta, ker se boji, da ne bo našla drugega.
Sem bila jaz močnejša od nje, ker sem zbrala dovolj poguma in šla. Sem bolj trdna in trmasta oseba ali samo še bolj nezadovoljna?

Ne vem, zakaj bi se človek ukvarjal s takimi vprašanji. Zakaj je Micka z nekim tipom, ki je (baje) ne osrečuje, me sploh ne zanima, razen če je moja prijateljica, ki pa ji tudi ne morem reči kaj naj naredi, ker je sama odgovorna za svoje življenje in naj počne z njim kar želi. Lahko ji samo svetujem, to pa je tudi vse.
Zakaj se toliko obremenjuješ z drugimi? Ja, očitno si bolj trdna oseba od tiste Micke, happy now?

zna pa bit problem, da ne bom nikoli znala biti popolnoma srečna, naj bo sama ali v dvoje.

Nekoliko manj oz. opazno manj trdna oseba pa si glede tega kaj sploh hočeš. Lahko da samo rabiš nekaj let, da se najdeš, lahko da se nikoli ne najdeš. Enostavno pa ne štekam žensk, ki pravijo, da so srečne s svojim partnerjem, potem pa iščejo probleme tam kjer jih ni. Pa bodi sama in bo konec dilem, tu ni nobene znanosti. :wink:
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a breza28 »

Res je. Točno vem kaj nočem. Ne vem pa kaj hočem. Vedno imam neko slabo vest, nezadovoljstvo.

Saj, če mesečno porabim 120,00 evrov za pilates, masažo in savno imam isti slabo vest, ker sem toliko zapravila. A če jih ne bi porabila bi se spet sekirala, da nič ne storim zase in si ne privoščim.
Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *frisko* »

breza28 napisal/-a:Res je. Točno vem kaj nočem. Ne vem pa kaj hočem. Vedno imam neko slabo vest, nezadovoljstvo.

Saj, če mesečno porabim 120,00 evrov za pilates, masažo in savno imam isti slabo vest, ker sem toliko zapravila. A če jih ne bi porabila bi se spet sekirala, da nič ne storim zase in si ne privoščim.

mal prevec si obremenjena s tem, da si lepa in premalo s svojim zivljenjem. veretno razvajea ockova puncka, ki so ji vedno vse 'v rit vtaknli' pa ne znas malenkosti cenit ... kako ti lahko recimo en objem in poljub in zagotovila, da te ma fant rad, ne pretehta ene napake, ki je verjetno sploh ni in si jo samo ustvarjas, zato da lahko kompliciras in ti ni dolgcas
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a najstnica »

@breza28

Glede prilaganja, kako boš pa fural zvezo, če se ne bosta prilagodila drug drugemu?

Pa sama sem mnenja, da ti nikoli ne boš mogla najti nekoga, ki te bo osrečil, ker iščeš neko popolnost. Mogoče bi morala prebrati gospo Bovary.
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

[quote="*frisko*"]
veretno razvajea ockova puncka, ki so ji vedno vse 'v rit vtaknli' pa ne znas malenkosti cenit ... [/quote]

Verjemi, daleč od tega, zato pa hočem sama drugačno življenje. Mogoče pa bežim od tega.

[b]Najstnica[/b] sem brala gospo Bovary.
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

Se še malo lovim s tole tehniko na forumu.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

breza28 napisal/-a:Ne, s preteklimi vezami se ne obremenjujem. Se pa vprašam zakaj je recimo ena ženska z nekom, ki jo ne osrečuje, se na zunaj dela srečno, svoji kolegici pa jamra kako ji je hudo, a ne upa pustit fanta, ker se boji, da ne bo našla drugega.
Sem bila jaz močnejša od nje, ker sem zbrala dovolj poguma in šla. Sem bolj trdna in trmasta oseba ali samo še bolj nezadovoljna?

Ne vem, če si ti v resnici kaj srečnejša od nje. Meni ne deluješ prav srečno.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

*frisko* napisal/-a:kako ti lahko recimo en objem in poljub in zagotovila, da te ma fant rad, ne pretehta ene napake, ki je verjetno sploh ni in si jo samo ustvarjas, zato da lahko kompliciras in ti ni dolgcas
Sej, to je tisto, na kar breza28 ne odgovarja/ne omenja - a ga sploh ima rada (dovolj)..

breza28 napisal/-a:sem brala gospo Bovary.
In, si se identificirala z njo? :P
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a najstnica »

breza28 napisal/-a: sem brala gospo Bovary.

Pa si dojela sporočilo knjige? Ni videti, ker sporočilo knjige je, da ljudje brezupno iščemo popolnost ter človekovo hrepenje po negosegljivem. In ti mi točno tako deluješ, kot Ema.

Mogoče bi si jo morala še 1x prebrati, mogoče boš potem dojela sporočilo te knjige. Ter nehala iskati nedosegljivo. Bodi srečna, ker imaš takšnega fanta.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

mogoče bi mogla prebrat formule ljubezni :D

dejstvo je, da je življenje tvoje in ti se odločaš, s kom ga boš preživela. pod to da odpikaš vsakega seveda spada tut opcija, da na koncu ostaneš sama.

bistveno je, da se zavedaš da sama držiš niti v svojih rokah. pa ne nujno na podlagi metuljčkov in nekih nerealnih pričakovanj. mislim, da je povsem zdravo razmišljat o napakah partnerja in se odločat, ali si jih pripravljena sprejeti ali ne. ampak iskat iglo v senu je pa tut milo rečeno butasto.

pa partner te ne bo osrečil. lahko ti pri tem pomaga, pravo srečo pa morš poiskat v sebi.
Unix
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Unix »

Breza28: Zakaj razmišljanje, da pa je nujno najti nekoga s katerim je potrebno ostati do konca življenja. Življenje nam pripelje na pot določene osebe, ki nam v nekem trentku odgovarjajo in se iz teh zvez učimo. Sama si napisala, da si se iz vsakega partnerskega odnosa naučila kaj nočeš in si vedno bližje tistemu kaj hočeš in želiš v življenju. Moje mnenje je, da večina zvez obstaja samo zaradi tega, ker si ljudje ne upajo biti sami in iščejo nekoga da jih podpira, varuje in dopolnjuje tisto česar nimajo. Zame to ni prava smer. Najprej se moramo naučiti osrečiti sami sebe, ne pa to pričakovati od partnerja. Takrat, ko smo samostojni, zadovoljni s svojim življenjem, takrat je čas za zrelo partnerstvo.

Me pa zanima naslednje: Koliko časa si pa bila med zvezami dejansko sama? Če si skakala iz zveze v zvezo, vmes mogoče največ 6 mesecov samskega življenja, potem je mogoče tukaj izvor tvojega problema. Da se nikoli nisi naučila, kako biti sama.
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

[quote="Unix"]Breza28:
Moje mnenje je, da večina zvez obstaja samo zaradi tega, ker si ljudje ne upajo biti sami in iščejo nekoga da jih podpira, varuje in dopolnjuje tisto česar nimajo.

Me pa zanima naslednje: Koliko časa si pa bila med zvezami dejansko sama? [/quote]

Točno takšno je tudi moje mnenje, ker ne razumem kako določene veze lahko obstajajo. Ni mi jasno kako je lahko ena skupaj z nekom, s katerim bi jaz 5 minut na dan težko preživela.

Med zvezami sem bila samska od pol leta do dveh let. Različno.
Unix
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Unix »

Res je. Točno vem kaj nočem. Ne vem pa kaj hočem. Vedno imam neko slabo vest, nezadovoljstvo.

Očitno je da ti v življenju nekaj manjka in opažaš, da ti tud super fant tega ne zapolni. In ti tudi ne bo...niti kak drug. V sebi razišči kaj je tisto zaradi česa nisi srečna. Ne delat iste napake, kot večina ljudi in nekje vztrajat sam zato ker te je strah, da bi si "zajebala" dobrega fanta potem pa ti bi bilo žal.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

Enak občutek sem jaz dobila, da te je nečesa strah. Veš določeni dvomi so z nami celo življenje. To je normalno. Ne razmišljaj preveč in bodi srečna ter uživaj, ker se mi zdi, da imaš super fanta. In zapomni si, priložnost zamujena, ne vrne se nobena.
Odgovori