Preseliti, ali ne preseliti se

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.
Odgovori
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ potem pa res ne razumem. in kot je rekla *mala*. v hiši se manj sliši. sploh en ata, ki ga verjetno res ne zanima kdaj greš na wc.
oh jaz bi bila rada na tvojem mestu. hiška že postavljena. brez raznoraznih mučenj s postavljanjem hiše in da se o prihranku denarja sploh ne pogovarjamo. pa še noben ti ni v napoto. bi rekla, če bi morala živeti skupaj s starši. tako imaš pa na dlan položene sanje marsikoga...

še vedno se ne morem otepsti občutka, da si pa "stanovanjski tip". in ne zaradi miru. ker to je nikakaf izgovor.

in tvojega fanta povsem razumem in se strinjam z vsem.
in koliko let bi odplačevala stanovanje?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

jullia_ napisal/-a:Zelo težko se vsak malo prilagodi, če hoče on živet na eni lokaciji, ti pa na drugi :)

Nisem bila natančna. Jaz bi rada, da sva najprej malo pri meni, ker se mi res ni fajn seliti, ker mi je končno uspelo lepo urediti svoje stanovanje in sem se tukaj navadila. Potem čez par let, ko se bo sestra odselila, in ko oče ne bo mogel več bit sam pa bi se preselila k fantu.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ja, res je. Edini možen kompromis je, da sta 1 teden v stanovanju, 1 teden pri njemu v hiši. Drugačnih kompromisov v tej situaciji ni. Ni srednje možnosti.

Pa nekak se mi zdi, da nimaš dobrih oz. pravih razlogov za ostajanje v stanovanju.

Sem prepričana, da boš sčasoma navdušena nad življenjem v hiši. (razen če boš proti samo zato, ker ni obveljala tvoja, kar se pa tudi zna zgodit)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

claire napisal/-a:^^ potem pa res ne razumem. in kot je rekla *mala*. v hiši se manj sliši. sploh en ata, ki ga verjetno res ne zanima kdaj greš na wc.
oh jaz bi bila rada na tvojem mestu. hiška že postavljena. brez raznoraznih mučenj s postavljanjem hiše in da se o prihranku denarja sploh ne pogovarjamo. pa še noben ti ni v napoto. bi rekla, če bi morala živeti skupaj s starši. tako imaš pa na dlan položene sanje marsikoga...

še vedno se ne morem otepsti občutka, da si pa "stanovanjski tip". in ne zaradi miru. ker to je nikakaf izgovor.

in tvojega fanta povsem razumem in se strinjam z vsem.
in koliko let bi odplačevala stanovanje?

Saj skupaj s starši jih pa pomoje zelo malo živi. Zaenkrat me moti še najbolj njegova sestra, ki bi imela v najinem štuku sobo.
Katero stanovanje?
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ o živijo skupaj s starši. in tudi ločen štuk je lahko bad. odvisno predvsem od karakterjev. jaz recimo s starši ne bi živela. pa ne ker jih nimam rada, ampak ker hočem na svoje. a tvoj primer je idealen. sploh ker ne hodiš po očetovem stanovanju.

rekla si, da si želi enkrat svoje stanovanje. in mislim, da si nisi preračunala finančno in odkrito položila kart na mizo. vzemi list papirja, naštej minuse in pluse. hiša premaga stanovanje na vseh področjih (razen morda oddaljenosti od službe- to pa ni tak problem in pa "delo"- to si pa itak rekla da ti ni panike).

ajmo daj mi en dober plus stanovanja. :D
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

aja sestra. no ona ima lahko pa spodaj sobo. ali kako? koliko je pa stara?
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

claire napisal/-a:^^ o živijo skupaj s starši. in tudi ločen štuk je lahko bad. odvisno predvsem od karakterjev. jaz recimo s starši ne bi živela. pa ne ker jih nimam rada, ampak ker hočem na svoje. a tvoj primer je idealen. sploh ker ne hodiš po očetovem stanovanju.

rekla si, da si želi enkrat svoje stanovanje. in mislim, da si nisi preračunala finančno in odkrito položila kart na mizo. vzemi list papirja, naštej minuse in pluse. hiša premaga stanovanje na vseh področjih (razen morda oddaljenosti od službe- to pa ni tak problem in pa "delo"- to si pa itak rekla da ti ni panike).

ajmo daj mi en dober plus stanovanja. :D

Samo, če starši živijo spodaj, mladi zgoraj zame ni to življenje skupaj s starši.
Midva ne bi hodila po očetovem stanovanju, bi pa nekaj časa njegova sestra hodila po najinem.
Še vedno je ceneje kupit stanovanje, kot gradit hišo (glede na to, da jih kar nekaj tukaj na forumu to namerava). Se pa strinjam karkoli od tega je velik finančni problem. Nekaj denarja bi tako ali tako šlo, ker bo treba določene stvari prenoviti. Nekaj pa naj bi izplačal tudi sestro.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

claire napisal/-a:aja sestra. no ona ima lahko pa spodaj sobo. ali kako? koliko je pa stara?

Sestra že ima zgoraj sobo, tako da ne bo šlo. Stara je pa 22 let.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Dokler je bila samo prva stran te teme, sem bila prepričana, da ima tvoj fant prav, ker se je vsa stvar slišala idilično. Tole s sestro v istem štuku, ki jo bo treba enkrat še izplačat, pa malo spremeni stvar.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

meni se kljub sestri ne zdi pametneje kupovati stanovanje.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

claire napisal/-a:meni se kljub sestri ne zdi pametneje kupovati stanovanje.

Tole o nakupu stanovanja nisem rekla čisto resno, ker nihče ne more vedet kaj bo čez 20 let. To govorim v primeru, da ne bi imela nobene druge možnosti kot ali celo življenje plačevati najemnino, ali mogoče nekoč kupiti stanovanje.

Jza bi bila za to, da sva par let pri meni, nato pa ko sestre ne bo več tam, in ko bo oče že starejši se preseliva v hišo.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ to se meni sicer ne zdi slaba rešitev. bo pa verjetno iz njegove strani problem. ker se sestra lahko recimo potem nikoli ne izseli (si sama zgoraj uredi) in ti "izgubiš" hišo pa še stanovanje ni tvoje. in lahko se 5 let zavleče v 10 in potem izračunaj koliko denarja bi dala za najemnino.
jaz bi vgavnem na tvojem mestu zgrabila to šanso in potrpela s sestro par let. ker bo tudi sestri potem v interesu se čimprej izselit.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

^^a si ti predstavljaš, kolk je to grozno živet skupaj z njegovo sestro????
Jz se še s svojo sestro spičim, če sma skupaj več kot 3 dni, kaj šele, da bi njegovo mogla gledat par let vsak dan!

Odvisno, kak človek si...jaz recimo nujno rabim svoj mir, sicer sem čisto živčna in nisem sposobna funkcionirat. Eni smo pač bolj samotarji, drugi pa pač mate radi nonstop gužvo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

positive vibration napisal/-a:Odvisno, kak človek si...jaz recimo nujno rabim svoj mir, sicer sem čisto živčna in nisem sposobna funkcionirat. Eni smo pač bolj samotarji, drugi pa pač mate radi nonstop gužvo.

Pri meni je isto.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ saj to razumem. ampak vseeno si sama recimo tudi želim svojo hišo in se mi sanja ne koliko let in predvsem denarja bi potrebovala da bi jo zgradila. ne vem... jaz bi res raje potrpela par let s sestro, kot par let plačevala najemnino. je pa seveda odvisno od karakterja ljudi. oziroma v tem konkretnem primeru od karakterja sestre. saj res zna biti nadležno, ampak če se fajn razumeš je lahko pa prav luštno. in tu so še drugi dejavniki. kako kdo dela, kakšne navade ima kdo, koliko časa dejansko kdo preživi doma.
glede na to, da se pa dela po 8 ur, prideš domov okrog 5ih, če si popodne pa itak zvečer. kaj pa vem. morda se res pač meni to lepše sliši kot v resnici je.. in finance so problem. poznam dva konkretna primera, ki kjer sta obe prijateljici trdile, da doma nikdar ne bi živele. in zdaj imata obe doma urejeno stanovanje s fantom. samo zaradi denarja. in obe imata v planu gradnjo. glede na cene najemnin se da prišparat v parih letih več tisoč evrov.
Odgovori