Spuljen zob

Za dušo in telo.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a funny baby »

Pontifex Maximus napisal/-a:Če imaš fobijo pred iglami, to ni najmanj.

Mam jst tudi fobijo pred iglami ampak samo unimi, ko ti kri vzamejo, pa ne vem zakaj, ne maram gledat kako se una ampulca polne z mojo krvjo.
Pri zobarju pa imam rajsi sto injekcij kot pa vrtanje recimo.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Pontifex Maximus napisal/-a:
Cesa te je strah Pontifex Maximus? Puljenja ali nesterilnosti?

Injekcije.

Veš kak je šele hudo, če ni injekcije :D
Nobelovo nagrado tistemu, ki si jo je izmislil. Kaj pa je tota mala pikica, malo te pikne, komaj čutiš. Potem pa samo ležiš in čakaš, da je konc, brez bolečin...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

Pri zobarju pa imam rajsi sto injekcij kot pa vrtanje recimo.

Ne vem...jaz sem bil pri zobarju dvakrat v življenju (nazadnje pred natanko 10imi leti), od tega mi je dvakrat vrtal in naredil dve plombi. Vrtanja nisem niti čutil oz. sem čutil samo neke vibracije na temenu lobanje. Najbolj zoprna pa je bila tista luč nad mojo glavo.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

positive vibration napisal/-a:
Pontifex Maximus napisal/-a:
Cesa te je strah Pontifex Maximus? Puljenja ali nesterilnosti?

Injekcije.

Veš kak je šele hudo, če ni injekcije :D
Nobelovo nagrado tistemu, ki si jo je izmislil. Kaj pa je tota mala pikica, malo te pikne, komaj čutiš. Potem pa samo ležiš in čakaš, da je konc, brez bolečin...

Men je dve uri pulil tako, da sem dobila 4 injekcije :D ker me je vmes zacel bolet in sem samo mal zastokala pa mi je dal novo injekcijo.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Veš kak je šele hudo, če ni injekcije

Ne, ne vem.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Men so enkrat na zivo pulil zob, brez injekcije, najprej zob pol so pa korenine ostale, naslednjic so mi se korenine tudi brez injekcije in sem mela dost vsega in sem zobarco ugriznla :D pol mi pa ni hotela do konca zrihtat. Nazaj k njej tud nikol vec nisem sla. Zarad tistih korenin sem pa potem morala na urgenco sred noci, ker me je tako bolelo.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

funny baby napisal/-a:Men so enkrat na zivo pulil zob, brez injekcije, najprej zob pol so pa korenine ostale, naslednjic so mi se korenine tudi brez injekcije in sem mela dost vsega in sem zobarco ugriznla :D pol mi pa ni hotela do konca zrihtat. Nazaj k njej tud nikol vec nisem sla. Zarad tistih korenin sem pa potem morala na urgenco sred noci, ker me je tako bolelo.

Jest bi ji prst odgriznil.
Robyn
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Robyn »

funny baby napisal/-a:Men so enkrat na zivo pulil zob, brez injekcije, najprej zob pol so pa korenine ostale, naslednjic so mi se korenine tudi brez injekcije in sem mela dost vsega in sem zobarco ugriznla :D pol mi pa ni hotela do konca zrihtat. Nazaj k njej tud nikol vec nisem sla. Zarad tistih korenin sem pa potem morala na urgenco sred noci, ker me je tako bolelo.

pravilno... :twisted:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

*pikapoka* napisal/-a:. Kar naenkrat me je zobozdravnik vprašal, če imam kakšne probleme s srcem ali ledvicami. Zdej mi pa nič ni jasno kakšno povezavo imajo zobje s srcem.

Jap, delovanje ledvic in zobovje so kar v tesni korelaviji. Ljudje z ledvičnim obolenjem imajo namreč zaradi le-tega oslabljen imunski sistem, kar pogosto vodi v obolenja zobovja, najpogosteje peridontalno bolezen. In vnetja v ustni votlini povečajo tveganja za nastanek obolenj kardiovaskularnega sistema (zaradi patogeneze vnetnega odgovora).
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Tearjerker napisal/-a:
*pikapoka* napisal/-a:. Kar naenkrat me je zobozdravnik vprašal, če imam kakšne probleme s srcem ali ledvicami. Zdej mi pa nič ni jasno kakšno povezavo imajo zobje s srcem.

Jap, delovanje ledvic in zobovje so kar v tesni korelaviji. Ljudje z ledvičnim obolenjem imajo namreč zaradi le-tega oslabljen imunski sistem, kar pogosto vodi v obolenja zobovja, najpogosteje peridontalno bolezen. In vnetja v ustni votlini povečajo tveganja za nastanek obolenj kardiovaskularnega sistema (zaradi patogeneze vnetnega odgovora).

Hvala Tearjeker, se bom pomoje, kr oglasla pri splošnem zdravniku, ker že tut dlje časa čutim bolečino v predelu prsnega koša in to dokaj hudo, kadar me začne tiščati v prsih :(
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Bom kar tukaj vprasala, da ne odpiram se ene teme... :)

Zanimata me dve stvari. Do zdaj sem hodila k privat zobarju in vem, da se tam pac placuje storitve. Zdaj pa bom imela zobarja v zdr. domu in me zanima, ce se recimo belo plombo tudi kaj doplaca? Oziroma na splosno plombo?

In pa, ko prides na prvi pregled ali je res potrebno izpolnit en vprasalnik? In kaksen je ta vprasalnik?
Uporabniški avatar
lana505
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lana505 »

Vse navadne plombe krije zavarovalnica, bele pa samo na vidnih mestih, če pa imaš kšno fajno zdravnico ti pa tudi zadej kje nardi belo plombo zaston. Ko prvič prideš h zdravniku je treba podpisat neko izjavo,, da bo to tvoj osebni zdravnik...za vprašalnik pa nič ne vem, verjetno pa ni nek bav bav :)
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Hvala lana505.
Glede plomb me zanima, da vem kaj lahko pricakujem, ker ponavad kadar grem k zdravniku/zobozdravniku ne vzamem s seboj nic edino zdravstvene... pa da bi morala potem kaj placati jst pa brez denarja :D

Ja saj izjavo sem ze podpisala, samo zdaj pa berem na internetu, da je treba izpolnit se en vprasalnik.
Saj ne mislim, da je to kak bav bav :D samo to prvic slisim, da je treba pri zobarju izpolnjevat kake vprasalnike. Jst sem od 17 leta naprej bila pri privatnem zobarju, tako, da ne vem kako gre vse to v zdr. domovih :)
Odgovori