keya napisal/-a:.. in je bilo rečeno da po 300, 400€.. oprosti, s tem denarjem bi si lahko nekje sobico najeli in se počasi postavljali na noge - če bi le imeli voljo in željo!)
če želiš nekje nekaj najeti, ponavadi zahtevajo kšno akontacijo za kake dva/tri mesce ali več vnaprej.se pravi, težko, da bi lahko nekdo, ki ne ve al bo mel jutr za kruh al ne,se spustil v kaj takega.Mislim,da bi že naredl to, če ne drugega zarad mrzle zime.Pa ni use tako enostavno.Ne rečem, s trudom in voljo, mogoče bi šlo, ampak nekdo ki nima nič prihodka, ki nima nič zagovtovljenega prihodka, mislm da bo težko kej tazga naredu.
Vedno je najlažje rečt naj gredo delat, naj se znajdejo, itn...Ampak situacije v kateri so oni, si mi, ki imamo in streho nad glavo in starše ki nas preživljajo ali v kirzi pomagajo, ne moremo predstavljati.Govort je najlažje, dejansko stanje je pa čist drugačno.
in ni nujno, da skos nafehtajo tolk denarja, so meseci ki kumi preživijo in so natlačeni v tistih domovih za brezdomce, kar je pa spet druga zgodba,polna nasilja.
In smo vas že prašali, pa še nobenga točnega odgovora ni bilo.kater delodajalec bo zaposlil nekoga, ki se praktično nima kje stuširat, ki ne bo cel tedn štunfou zamenjal, ki nima za britvice in ki je po možnosti alkoholik?na smučišče med ljudi dvomim, da bo romal takle, obiranje sezonskega sadja, pa tud terja svoje davke,da se more brezdomec pripeljat do tja in kako in s čim?brezdomci niso zazihrana delovna sila in se jih logično tud zarad tega izogibajo.razen če mu dajo sobico, sam potem je tukej spet tisto, da bodo raje nekoga drugega vzeli kot brezdomca.
snezinka* napisal/-a:^^ tole je letelo name. sj nič ne rečem, toda to velja le pozimi. kaj pa poleti? no, meni se je to zgodilo, v poznem spomladanskem času, ko sem še hodila v srednjo šolo in se zunaj sprehajala v kratkih rokavih. tako da res ne vem, zakaj bi zeblo brezdomca, če mene ni
če vklopiš mal logike.Klošar more preživet celo zimo zunej.Se pravi nekje oktobra je že precej mrzlo, pa do marca.To je polleta.In v polleta, če ga dan na dan cukaš...kaj pride iz tega?Ja alkoholik si ja.Tle pa žou ne morš rečt aprila, da ne boš več pil, ker te ne zebe več, ker si odvisen!In ja, obstajajo ustanove za zdravljenje alkoholizma, ampak kako jo bo pa plačal, če si še dodatnega zavarovanje ne more?
ni vse tko, naj gre delat, naj si najde sobo, naj neha pit....
In točno kot je že ena rekla, raje izberejo da jih ne zebe pri minus deset,kot da pojejo tist sendvič.Itak pa majo en topel obrok na dan.
eva. sta bo se strinjam tud do zadnje pike!