slabe izkušnje

Zadovolj(e)n/a v postelji.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

vem, da psihoterapevt ne piše tablet, navedla sem samo kot primer kaj se use tuki našteva.

men se ne zdi, da bi ona mela kšn mamin upliv, da bi bli usi moški "prasci".Gre se zato, da je šla zveza v cugrunt in da pač ne upa zaupat več nobenmu, kar se mi zdi normaln proces.Tud jst sm mislna, da nkol ne bom več nobenmu zaupala, po usakem propadlem partnerstvu..Pa je čas pozdravil rane, odprla sm nov list v žiulenju in spet začela zaupat.ne takoj, sm rabla malček časa, ampak sem.
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 1:50, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Hm, kaj pa če starš nima partnerja? Po kom pa pol js zrcalim? :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

al lohk neki offtopic svetujem...probej citirat samo kos besedila ki ga boš pokomentirala, ker se delajo te neskočne piramide in raztegnejo celo stran :?

starši imajo upliv, samo toliko, kolikor si ti pustiš pasti pod ta vpliv.
jst sm tud pr seb psolušala marskej, pa neglede na samo tematiko, pa razmišljam s svojo glavo, tko kot se meni zdi najbolj prav.odvisen kakšen človek si...
lelija
Debatorica
Debatorica

:tannenbaum:
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 1:59, skupaj popravljeno 1 krat.
lelija
Debatorica
Debatorica

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 1:59, skupaj popravljeno 3 krat.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

no jst pač ne mislim tako.
en določen vpliv že majo, ampak sigurno ne žiuljenksi oziroma dožiuljenski, da se bo usak obračal v žiulenju, lih tko kot so ga starši "prepričal".
Tista, ki ji mati reče da so usi desci prasci in temu verjame in na koncu postane "lezbijka", le iz prepričanja ker je mati tako rekla in čeprau tako ne čuti...ta je podlegla, ker sama ne zna razmišljat z glavo.vem, extremen primer, ampak pomen je jasen.
Moja mami je tud men dostkrat rekla kakšno pikro na račun moške populacije, sploh ko sta se s fotroms kregala, pa to še ne pomeni, da bom to jemala dobesedno in se po tem orientirala.izbiram sama, intimno žiulenje s partnerjem živim sama in sama delam tako kot se mi zdi najbolj prau, brez kakšnegakoli upliva in nemalokrat čist kontra kar mi mami prau.sem pač trden karakter in se mi ne da kr tko sprat možganou.Mislm sama s svojo glavo in vem, da se da.
lelija
Debatorica
Debatorica

*purple* napisal/-a:no jst pač ne mislim tako.
en določen vpliv že majo, ampak sigurno ne žiuljenksi oziroma dožiuljenski, da se bo usak obračal v žiulenju, lih tko kot so ga starši "prepričal".
Moja mami je tud men dostkrat rekla kakšno pikro na račun moške populacije, sploh ko sta se s fotroms kregala, pa to še ne pomeni, da bom to jemala dobesedno in se po tem orientirala.izbiram sama, intimno žiulenje s partnerjem živim sama in sama delam tako kot se mi zdi najbolj prau, brez kakšnegakoli upliva in nemalokrat čist kontra kar mi mami prau.sem pač trden karakter in se mi ne da kr tko sprat možganou.Mislm sama s svojo glavo in vem, da se da.

:roll:
Zadnjič spremenil lelija, dne 19. Apr. 2009 23:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

*purple* napisal/-a:sem pač trden karakter in se mi ne da kr tko sprat možganou.Mislm sama s svojo glavo in vem, da se da.

purple ti si itak ze veckrat dokazala da zanikas celotno teorijo psihologije, in da nimas pojma o teh receh...

ko si bla stara eno, dve, tri .... leti pac se nisi bla noben trdn karakter in takrat je hoces/noces mamina vzgoja se kako zelo vplivala nate! prav tako kot tudi ostala okolica (ostali tvoji bliznji), in geni (ki si jih podedovala od prednikov). to, in cist nic drugega - samoiniciativa pride sele malo kasneje...

in preden poskusas spet kaj spodbijat si prosim preber kako knjigo o psihologiji bi ti zlo koristla (pa resno mislim)...ker je zlo ocitno ca res cist nic ne ves o tem (nocem bit nesramna sam pac v vseh temah o depresiji itd. je to zelo opazno)...

js bi vsem z velikimi tezavami v tej temi svetovala psihologa (in za vse tiste ki se vedno ne vete, psiholog ne predpisuje nobenih tablet, samo pogovarja se s teboj, in na strokoven nacin ugotavlja napake in vzroke dolocenih vedenj)
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

a če zanikaš pomeni da nimaš pojma o tem?dobro, da vem :D

mislm da nekaj vem o tem, tolk da lahko povem to kar sm napisala.psihologija gor dol, pomoč terapevta je neumnost za usak drek.

In mislim da ne govorimo o tem,ko sem bila stara leto, dve, tri, ampak govorimo o odraslem razmišljanju.
sem prebrala že marskej o psihologiji in človeški psihi in sm prebrala tudi zarad kakšnih neumnosti hodijo ljudje h terapeutom :wink: tko da obstajata dve plati in ne samo ena kot jo vidiš ti!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

*purple*- resno dvomim, da prebrala kakšno knjigo o psihi. Me zanima naslov kakšne?

Še jaz, ki priznam, da ne poznam kej dost psihologije, in se v marsikateri stvari ne strinjam z njo, vem, da imajo starši ogromen vpliv, če se zavedaš al pa ne.

Pa tud terapevti ne pomenjo, da si že napol v norišnici.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

*purple* napisal/-a:a če zanikaš pomeni da nimaš pojma o tem?dobro, da vem :D

u tvojem primeru ja. ker zanikas cist vse o cemer govori psihologija...ene reci so res diskutabilne, ene pa pac NISO, in se nic ne gre o tem na kateri strani si... ;)

*purple* napisal/-a: mislm da nekaj vem o tem, tolk da lahko povem to kar sm napisala.psihologija gor dol, pomoč terapevta je neumnost za usak drek.

misliti se pravi nic vedeti...

pomoc terapevta lahko malemu cloveku zlo spremeni zivljenje...mislim da bi ga ti zlo rabla (nc nesramnega, js resno mislim da bi mogli uvest zraven sistematskih pregledov se posvete s psihologi za vse ljudi v sloveniji). js sama sem hodila tja, zarad ene zadevce k mi je grenila zivljenje, in lahko mirno recem, da mi je spremenilo zivljenje...in ne, ni mi ga tista zenska v beli halji na drugi strani mize - ona mi je samo pomagala zacet drugace razmisljat... :) naprej je blo pa vse na meni.
ampak tega zal ljudje velikokrat ne znamo sami.

ok, ze zdle odstopam od vsaksne debate s purple vnaprej :D (itak vemo, kam pelje....road to nowhere lalala..)
Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Smeška. »

Ne moreš zanikat vpliva staršev na tvoje življenje. Obdobje otroštva neznansko zaznamuje tvoje nadaljnje življenje. Otrok se najprej uči z enostavnim procesom učenja - s posnemanjem.. In posnema najprej starše. Tako da ni nihče ravno samostojen človek, če bi odraščali čisto sami (recimo da bi nas robot previjal in hranil) nebi ravno zrasli v normalne osebe.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lovefrance »

Smeška.'s got the point!
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

*purple* napisal/-a:In mislim da ne govorimo o tem,ko sem bila stara leto, dve, tri, ampak govorimo o odraslem razmišljanju.

Punce ti želijo povedati, da ima vzgoja pri malem otroku velik vpliv na odraslo življenje. Ne razumem, zakaj ima v naši družbi psihoterapevt (pa tudi ostali zdravniki podobne stroke) tako negativen prizvok. Če lahko hodiš k zobozdravniku, ko te boli zob, če greš k splošnemu zdravniku, ker imaš pljučnico, če hodiš h ginekologu, ker imaš težave z vnetji, ne vem, zakaj ne moreš iti k psihoterapevtu, če se želiš malce bolj poglobiti v vzorce, ki imajo korenine v zgodnjem otroštvu in ti v tem trenutku grenijo življenje.

Ja, vem, vsak lahko razmišlja s svojo glavo, boš rekla. Jaz ti pa povem, da je narejenih veliko študij, ki dokazujejo, da ljudje podzavestno iščemo partnerje, s katerim ustvarjajo podoben odnos, kot so ga navajeni iz družine. Ker je situacija poznana, nam je tako zagotovoljena večja "varnost" (zakaj " ", ker nam v velikih primerih ti vzroci škodujejo, zato pa je potrebna strokovna pomoč). Če zanikaš rezultate teh študij, podaj vsaj znanstveno utemeljene argumente, zakaj točno ta teorija ne drži. :wink:

Kar se pa tiče prvotnega problema. Mi ti lahko 500-krat povemo, da vsi moški niso prasci, ti govorimo, da ima tvoja mama narobe, ampak če se ti tega ne boš zavedala oz. vzrorcev ne boš spravila iz podzavesti, ne boš rešila problema. Težava ni v tem, da si končala z zvezo in si v fazi prebolevanja, tvoj problem ima bolj globje razsežnosti in ni tako površinski, kot se na prvi pogled zdi. In ravno zato se mi pshoterapevt ne zdi slaba ideja. Odločitev pa je seveda na tebi. In veliko uspeha! :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Odgovori