Čas in denar za rekreacijo

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.
Odgovori
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

^^ Jaz sem zlo neroden osebek, da me skupinski in vodeni športi ne veselijo.
V fitnes pa hodim, da ohranim oz. če se da izboljšam postavo, pa da se razmigam. No, meni je fanj, je ravno tisto kar potrebujem.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

^^ja no sej ce vam je fajn, js si sebe sploh ne predstavljam da bi sla vec kot dvakrat zaporedoma :lol: rabim neki atraktivnega, da neki dosezem (nevem, preplezam steno, preveslam 5km, zbijem enga fanta u borbi :D ) hehe :D u fitnesu pa pac zulis tiste naprave =)
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Hyades »

Uf.. Porabim? Nic.

Sem si kupila tisto gumapiumo. Ok neka izboljsana verzija od Nike, prav lustno za jogo vadit, ker ne drsi. Pa sem vadila tako.. ene pol leta, ko me je lenoba pograbila.

Pa sem se vpisala v fitnes. Pha, zame je to no go ker sem se tako dolgocasila.. Tako da sedaj je Ok samo se rolanje (enx strosek rolerjev + scitnikov), in pa domaca joga..

Poleti pa pod nujno plavanje in upam da tudi cim prej kaksen tecaj plesa, ker si res fuuul zelim iti..

Aja povprecen cas? kaj pa vem, priblizno 3x na teden po 30 min..
Sprehodi in take reci ne stejejo.

Sem pa v preteklosti precej reci trenirala. Od lokostrelstva, kajakastva, odbojke, gimnastike ipd..
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

red_rose napisal/-a:
vprasanje: a vam k hodte v fitnes pa ni do tega da bi kak nov sport probale? meni je to ful bolj zabavno, fitnes mi je za take fine gospodicne k bi rade sam mal shujsale (ok pustmo tisto k sportniki tam dodatno trenirajo, pa bodybilderji...) nevem noo...na nekih napravah ponavljat iste gibe...a res uzivate? :D

jst sm do zdej trenirala: veslanje, jadranje, jahanje, karate, kung fu, tenis rekreativno, zdej zacenjam s plezanjem pa mislim da ga bom tut nadaljevala rekreativno... - in to so tut vsi sporti ki me zanimajo in privlacijo, in vseh sem se lotila in poskusla, in uzivala, dobila ogromno izkusenj :P

No, no, fine gospodične?! Od kje si pršla na to idejo?
Kr jst pa lih na fitnesu vidm najmanj finih gospodičn (kot jih ti imenuješ), tiste, k pa delujejo tko in jih srečam u garderobi, grejo pa ponavad skoz druga vrata (aerobike and co.).

To, da hodmo u fitnes, pa ne pomen, da ne prakticiramo drugih oblik rekreacije. Jst na fitnes sploh ne gledam kot na šport, ampak bl kt na dodatek, k mi služi pr športu (natreniranost, gibčnost, kondicija) in usakdanjem življenju (zdravje, postava).

Pa še eno uprašanje mam zate ...
Kako ti je ratal trenirat use našteto? Glede na to, da se mi zdi, da si bl pr tamladih, mi ni čist jasn, kako si lahko do zdej dala skoz že tok športou (edin če gre tle za eno leto enga, pou leta drucga, tri četrt tretga, ...).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ ja ja nekej takega ;) bla sem vclanjena v klubih za vsak sport pa to, in trenirala ampak ni blo nic bolj resnega, razen karate od malega (6 let), jadranje dve sezoni, veslanje tri leta - to se je mal pokrivalo med sabo (vec treningov na dan - super zivljenje!! :D ). sploh poleti sm po cele dneve sportala. - ampak nisem nic tekmovala in to, pac za duso! jahala sem tako da sm poleti nardila tecaj potem pa med vikendi bolj intenzivno se kaksno leto pa pou, hodm pa se zdej...tenis sm predlani, k nism vec nic drugega mela, lani sm pa potem zacela s kungfujem, k ga se vedno nadaljujem. :D pac sm ful aktivn clovek, rabim ful hobijev...to niso moji edini hobiji :D sej sm rekla - vse kar me je zanimalo sem vsaj poskusla in ostala nekaj casa pr tem, drzim se pa bolj borilnih sportov :D
gre pa takole, trenutno sm zacela s plezanjem (ok temu ne recem treningi, ampak neki je, pa najbrz bom zacela se ob nedeljah na eno studentsko plezanje hodit), tenis bova zacela s fantom igrat ob sobotah ko bo sezona - cist rekreacijsko, kung fu pa mam med tednom... ;)

za fitnes pa nevem, zanimive so mi tiste k jim je to edina oblika rekreacije, ker neverjamem da tako zelo uzivajo v fitnesu, in se mi zdi da pac hodjo tja samo zato da bodo shujsale...kar ni tok napacno ampak nevem, men je cudno :D js pac to use pocnem iz drugih razlogov, ker mam rada dolocen sport, ne pa zarad miganja samega =)
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Re: Čas in denar za rekreacijo

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Torej koliko časa in denarja namenite za šport in rekreacijo?

4-5 treningov na teden v fitnesu, karte nimam, ker tam delam preko študenta, drugače bi me prišla 35€ na mesec, trenerja imam doma :P tako da so strošek samo oblačila, pa nimam nekih fancy, tako da je ta strošek bolj majhen, imam pa ene od superg malo boljše zaradi laufanja, potem rolanje, čeprav ne neka veliko..bordala zgleda več ne bom, čeprav so moje burton hlače še neuporabljene :cry: kolesarila tudi nekaj časa ne, ker sem gorca pustila bivšemu..

Ali se aktivno ukvarjate s kakšnim športom, ali samo rekreativno?

Rekreativno.

S kakšno vrsto športa-rekreacije se ukvarjate?

Trenutno pretežno fitnes, ko bo topleje bom pa še zunaj kaj..tek, rolanje..

Kje se rekreirate (doma, v športnih centrih, na dvorišču,...)?

Fitnes..

S kom se rekreirate?

Na fitnesu večinoma s tipom, ker se skupaj voziva tja, ampak tudi če sem sama mi ni nobene panike. Zunaj enako.

Kako pogosto se rekreirate?

4-5x tedensko fitnes, ostalo priložnostno.

Koliko denarja zapravite za opremo, članarino, vstopnice,najem dvorane,...?

Prvi odgovor...
Houd de wereld tegen
Claudia22
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Claudia22 »

red_rose napisal/-a:
vprasanje: a vam k hodte v fitnes pa ni do tega da bi kak nov sport probale? meni je to ful bolj zabavno, fitnes mi je za take fine gospodicne k bi rade sam mal shujsale (ok pustmo tisto k sportniki tam dodatno trenirajo, pa bodybilderji...) nevem noo...na nekih napravah ponavljat iste gibe...a res uzivate? :D

Oprosti, ampak si zelo mimo ustrelila tukaj. :) Tudi jaz hodim na fitnes, in to že 3 leta, pa mi ni treba shujšat, ker imam za moje pojme super postavo. Verjetno še nikoli nisi bila na fitnesu, ker če bi bila, bi vedela, da se da tam fajn zašvicat pa namatrat z dvigovanjem uteži. Jaz pridem na fitnes totalno nenaličena, ponavadi z že en dan neopranimi lasmi, v čist normal cotah in se preoblečem v športna oblačila, da lažje treniram. Ponavadi se kurim tam ca. 1,5 ure in se kar fajn zašvicam. Toliko o finih gospodičnah. Valda da pridejo tud ženske, ki bi rade shujšale, samo še nobena ni bila neka finoča, vsaj tu pri nas. No, mogoče je tudi razlika, kje hodiš na fitnes. Jaz hodim v enem bolj malem kraju, drugače sama živim na vasi. Vprašanje, kake ženske hodijo na fitnes bolj v mestih.

Kar se tiče ponavljanja istih gibov, saj jih ne skoz, ampak na vsake tolko časa zamenjaš vaje in seveda narediš upgrade pri utežeh.

Za konec pa, če že mene kaj moti na fitnesu, vsaj na tem, v katerega hodim jaz, je to, da folk pride hodit na tekalno stezo. To pa mi je res way too much. Da moram pol čakat, da nekdo hodi gor, jaz bi pa rada tekla. :( Ja, žal imamo samo eno. Sicer pa, počasi bom lahko šla ven tečt, tako da bo ta problem kmalu rešen.
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Re: Čas in denar za rekreacijo

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Torej koliko časa in denarja namenite za šport in rekreacijo?
V povprečju kake 5-7 ur na teden, pozimi okoli 50€ na teden, poleti pa skoraj nič €.

Ali se aktivno ukvarjate s kakšnim športom, ali samo rekreativno?
Rekreativno.

S kakšno vrsto športa-rekreacije se ukvarjate?
Plavanje, rolanje, bordanje, (surfanje zame ni ne šport, ne rekreacija ampak fun :D, prav tako sprehajanje psa), kolesarjenje

Kje se rekreirate (doma, v športnih centrih, na dvorišču,...)?
Doma, v naravi, v bazenu, na smučiščih.

S kom se rekreirate?
Sama. Na bordanje grem izjemoma s tipom ali kolegi.

Kako pogosto se rekreirate?
Priložnostno. V povprečju pa nekje 4-5x na teden.

Koliko denarja zapravite za opremo, članarino, vstopnice,najem dvorane,...?
Oprema je že vsa nabavljena, za obnovo obrabljenih kosov gre recimo 100€ na leto. Mislim, da največ denarja poberejo razni canyoningi in podobno poleti pa bordanje in bazen pozimi. Drugo je vse zastonj. Letno gre na oko za rekreacijo ene 300-500€.
Imaš, da me vikaš!
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

red_rose napisal/-a:za fitnes pa nevem, zanimive so mi tiste k jim je to edina oblika rekreacije, ker neverjamem da tako zelo uzivajo v fitnesu, in se mi zdi da pac hodjo tja samo zato da bodo shujsale...kar ni tok napacno ampak nevem, men je cudno :D js pac to use pocnem iz drugih razlogov, ker mam rada dolocen sport, ne pa zarad miganja samega =)

Meni v fitnesu ful odgovarja.
Da smo si na jasnem-jaz sem čist antitalent za šport. Ne maram športat, razen kakega rolanja in košarke. Lani sem končala z gimnazijo in letos imamo kao sam za prinest potrdilo od nekje, da si športal. Sem ugotovila, da ni ravno pametno, če se nič ne migam-zame kot dušo in za zdravje. Odločila sem se za fitnes in mi ful odgovarja, ker je tisto kar potrebujem. Če bi bila neka fanica drugih športov pa vrjetno nebi bila v fitnesu.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Claudia22 napisal/-a:Verjetno še nikoli nisi bila na fitnesu, ker če bi bila, bi vedela, da se da tam fajn zašvicat pa namatrat z dvigovanjem uteži.

Kar se tiče ponavljanja istih gibov, saj jih ne skoz, ampak na vsake tolko časa zamenjaš vaje in seveda narediš upgrade pri utežeh.

Za konec pa, če že mene kaj moti na fitnesu, vsaj na tem, v katerega hodim jaz, je to, da folk pride hodit na tekalno stezo. To pa mi je res way too much. Da moram pol čakat, da nekdo hodi gor, jaz bi pa rada tekla. :( Ja, žal imamo samo eno. Sicer pa, počasi bom lahko šla ven tečt, tako da bo ta problem kmalu rešen.

ne sej nism misla da se ne da zmatrat v fitnesu, temu sploh ne oporekam, valda, :D ampak ne vem, jaz drugace gledam na to. recimo ja, zakaj ne grejo punce spomladi v naravo tect namest na tistih stezah umetnih?! pac nevem, tak ''umetn sport'' mi je to :D cist osebno mnenje =))

tok je lepih sportov, in drugacnih nacinov rekracije, ljudje pa rinejo v tiste dvorane s tem zelezovjem... js pac tega ne razumem :D in gledam na to cist iz svoje perspektive.
recimo v fitnesu mas tisto napravo za veslanje, sedis gor in kao ''veslas''. jst sm to veslanje trenirala, bla na jezeru, na vodi, veslala, nardila isto in se vec kot bi na tisti napravi, zraven pa 100% uzivala...ne veem ne da se to primerjat =)) vem da nimajo vsi moznosti pa da porabis najmanj casa za fitnes pa to, to potem razumem..
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

red_rose napisal/-a:
Claudia22 napisal/-a:Verjetno še nikoli nisi bila na fitnesu, ker če bi bila, bi vedela, da se da tam fajn zašvicat pa namatrat z dvigovanjem uteži.

ne sej nism misla da se ne da zmatrat v fitnesu, temu sploh ne oporekam, valda, :D ampak ne vem, jaz drugace gledam na to. recimo ja, zakaj ne grejo punce spomladi v naravo tect namest na tistih stezah umetnih?! pac nevem, tak ''umetn sport'' mi je to :D cist osebno mnenje =))

tok je lepih sportov, in drugacnih nacinov rekracije, ljudje pa rinejo v tiste dvorane s tem zelezovjem... js pac tega ne razumem :D in gledam na to cist iz svoje perspektive.
recimo v fitnesu mas tisto napravo za veslanje, sedis gor in kao ''veslas''. jst sm to veslanje trenirala, bla na jezeru, na vodi, veslala, nardila isto in se vec kot bi na tisti napravi, zraven pa 100% uzivala...ne veem ne da se to primerjat =)) vem da nimajo vsi moznosti pa da porabis najmanj casa za fitnes pa to, to potem razumem..

Na fitnesu je ogromno naprav za določene mišice. Pri vsakem športu pa ti ne delujejo vse, fitnes je bolj za ohranjat oz. izboljševat telo pa fit ostat in se razmigat.
Claudia22
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Claudia22 »

Men je fitnes v redu zato, ker mi izoblikuje postavo; naredi lep ozek pas, trdo zadnjico ... Ni mi edino fajn to, da malo zgubiš tudi na prsih. :D

Drugač pa, valda da je boljše it ven in določen šport zunaj probat oz. v naravi, ne pa na npr. simulatorjih na fitnesu. Komaj čakam tek zunaj, juhej! :)
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

jest pa bi hodila v fitnes, v zimskih mesecih,ampak v moji bližni ni nobenega pametnega,pa še karte so kr drage
drgač se pa že da zunaj laufat,jest sm parkrat clo janarja šla (pol sm pa zbolela).zdej spet kšna dva tedna zunej laufam in je super!komaj pa čakam da bo dovolj toplo za kolesarjenje
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a sunset21 »

trenutno dajem 37€za aerobiko, bo treba dat še kakšen evrček za fitnes.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Bubbika; ja špeh gre stran a ne... :P Joški so pa po večini iz maščob..
Odgovori