MsN napisal/-a:Kako rešiti vso nastalo škodo v odnosih? Pristopiti do vseh ne bodi ga treba žrtev, se opravičiti? Zdi se mi tako poceni opravičilo - nisi kriv ti, kriva sem jaz. Opravičujem se itak že predolgo. Ne vem, če mi še kdo verjame. Spremeni se bolj malo.
Sicer ne zaradi kakšnih eksplozij, ampak zaradi kakšnih drugih zadev, se je tudi meni že zgodilo, da so se moja opravičila za določeno dejanja še meni zdela izprana, brezpomenska in zlajnana.
Kako sem rešila problem? Tisto zanko v odnosih? V bistvu ja - sem spet ven iz sebe spravila opravičilo, za katerega mi je bilo sicer že vseeno kako bo sprejeto (še vem ne, če je bilo sploh potrebno?), in se za nekaj časa distancirala. Ta oddaljitev od te osebe (različnih oseb) ni bila prav očitna - zanjo sem vedela le jaz. Navidez sem ohranjala povsem normalen kontakt. Oddaljila sem se le z mislimi in stvar se je počasi pomirila... Mislim, da ravno zdaj bivam v enem takem obdobju, ko nimam občutka neke stabilnosti v odnosih, ampak počasi tudi čutim, da to premagujem. Spet se povezujem in navezujem nazaj, čeprav so se mi vsi ljudje skupaj zdeli prejšnji teden zelo oddaljeni.
Še kako se strinjam, da dolgotrajno opravičevanje enih in istih zadev postane, izpade le nabijanje v prazno. Se je pa treba zavedat, da to opravičilo, dokler prav zares ne začneš graditi na njem - sam in brez pritiska drugih - res nikoli ne bo imelo teže.