Higiena pred in po spolnem odnosu
Pa na raunovesje uplivajo predusm (al pa samo) razne žajfe in odišauleni robčki al tut umivanje samo z vodo?!
Kr jst ne uporablam nč od naštetga (saj ne direkt, med tuširanjem ni izklučeno, da mi tuš gel ne zaide tut tja dol), spiram samo z vodo, pa sm mela kr problemou z vnetji, zato si ne bi rada namerno delala še več škode (saj u cajtu, ko zadeve mirujejo).
Kr jst ne uporablam nč od naštetga (saj ne direkt, med tuširanjem ni izklučeno, da mi tuš gel ne zaide tut tja dol), spiram samo z vodo, pa sm mela kr problemou z vnetji, zato si ne bi rada namerno delala še več škode (saj u cajtu, ko zadeve mirujejo).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Aloha napisal/-a:Pa na raunovesje uplivajo predusm (al pa samo) razne žajfe in odišauleni robčki al tut umivanje samo z vodo?!
Vsa umetna kozmetika, ki je kao namenjena intimni negi ženske je pač kemija, nek približek naravnemu pH-ju, ampak če je ženska bolj občutljive sorte, ji vse to ne bo pretirano koristilo, ampak samo uničilo naravno kislost doli. In pride do velikih težav.
Na splošno pa na kislost spodaj (in posledično razvoj vnetij) vplivajo še kt, antibiotiki, preveč zaužitih enostavnih sladkorjev (baje), upad imunskega sistema, nebombažno spodnje perilo, preozke hlače oz. oblačila, ki ne dihajo, vložki, tamponi ... Še in še stvari. In spet - enim ni nikoli nič pa po tej teoriji delajo vse 'narobe', spet druge delajo vse 'prav' pa imajo vnetja. Groza.
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
Aloha: mila in robčki so pomoje največji problem. lahko pa tudi voda, če res pretiravaš. 1x je bilo v eni temi govora tudi, da je dobra mlačna voda, ne vroča.
MsN: ni tako hudo glede oralca. pač, oba, fant mogoče še bolj, sva izrazila željo, da sva umita pred oralcem. če seksava kjer koli drugje, pač oralca ne prakticirava. mislim, da zato še nisva prikrajšana za užitke. pred vsakim seksom se pa itak ne umivava.
MsN: ni tako hudo glede oralca. pač, oba, fant mogoče še bolj, sva izrazila željo, da sva umita pred oralcem. če seksava kjer koli drugje, pač oralca ne prakticirava. mislim, da zato še nisva prikrajšana za užitke. pred vsakim seksom se pa itak ne umivava.
- Tearjerker
- Cosmopsiho
Jaz se navadno tuširam zvečer in takrat vedno uporabim tudi intimno milo, oziroma sedaj imam emulzijo Lactacyd femina. Zjutraj ko se vstanem in predem grem od doma pa se na hitro očistim še z robčkom za intimno nego.
Da bi nevem kako skrbela za higieno direktno pred seksom mi ni panike, itak se ponavadi zvečer umijem ko pač končam z opravili za ta dan in ne tik preden grem spat, pa če je potem akcija čez pol ure ali čez 5 ur. Je pa pri meni tako, da odkar sem imela grozne probleme z glivicami ves čas uporabljam Multi-Gyn gel, vsaj ene trikrat na dan se namažem, pač preventiva, zato nimam nekih večjih težav s specifičnimi vonjavami ali gostim belim tokom. Zato tudi, če je akcija takoj zjutraj ali kadarkoli med dnevom, pa sem se nazadnje tuširala večer prej, ne letim prej v kopalnico.
Po seksu pa ponavadi takoj na wc lulat (se držim tiste ''modrosti'' ki pravi, da je treba po seksu lulat, da zaradi vzraženja sečnice ne pride do infekcij v sečilih), se obrišem z intimnim robčkom in uporabim malo večjo količino Multi-Gyn-a.
Od njega pa takisto pričakujem vsaj neko osnovno higieno, to da se tušira 1x na dan mi je povsem dovolj. Če pa bi slučajno njegov imel kakšen čuden vonj (ali okus), bi ga brez zadržkov poslala v kopalnico.
Da bi nevem kako skrbela za higieno direktno pred seksom mi ni panike, itak se ponavadi zvečer umijem ko pač končam z opravili za ta dan in ne tik preden grem spat, pa če je potem akcija čez pol ure ali čez 5 ur. Je pa pri meni tako, da odkar sem imela grozne probleme z glivicami ves čas uporabljam Multi-Gyn gel, vsaj ene trikrat na dan se namažem, pač preventiva, zato nimam nekih večjih težav s specifičnimi vonjavami ali gostim belim tokom. Zato tudi, če je akcija takoj zjutraj ali kadarkoli med dnevom, pa sem se nazadnje tuširala večer prej, ne letim prej v kopalnico.
Po seksu pa ponavadi takoj na wc lulat (se držim tiste ''modrosti'' ki pravi, da je treba po seksu lulat, da zaradi vzraženja sečnice ne pride do infekcij v sečilih), se obrišem z intimnim robčkom in uporabim malo večjo količino Multi-Gyn-a.
Od njega pa takisto pričakujem vsaj neko osnovno higieno, to da se tušira 1x na dan mi je povsem dovolj. Če pa bi slučajno njegov imel kakšen čuden vonj (ali okus), bi ga brez zadržkov poslala v kopalnico.
-
- Cosmopsiho
tudi navadna voda ruši ravnotežje. ker si tudi z navadno vodo spiraš tisto sluz z nožnice, ki ima drugače eno funkcijo:) ščiti nožnico pred vdorom raznoraznih bakterij.
js sm se včasih čisto preveč panično umivala (sicer samo z vodo) in mela posledično vnetja non fakin stop. zdej sem se nekako sprijaznila z naravnim vonjem svoje nožnice in so tudi vnetja zginla. pred seksom se še vedno stuširam, ampak tudi če nisem direkt frišna izpod tuša ni nobene panike.
se mi zdi da smo postali ljudje čisto preveč obsedeni s to higieno in nam to včasih bolj škodi kot koristi.
drugače pa vnetja 'pospešujejo' še tamponi, razni vložki z geli in dišavami, gate ki niso oprane vsaj na 60stopinj (jebiga...zdej si kupim paket v HM, ker mi jih pol ni škoda na 60 al pa 90 prat) in še miljon enih faktorjev, vključno s prehrano.
morš ugotovit, kaj bi bil pri tebi tisti moteč faktor (pri meni je blo to vsekakor umivanje)
js sm se včasih čisto preveč panično umivala (sicer samo z vodo) in mela posledično vnetja non fakin stop. zdej sem se nekako sprijaznila z naravnim vonjem svoje nožnice in so tudi vnetja zginla. pred seksom se še vedno stuširam, ampak tudi če nisem direkt frišna izpod tuša ni nobene panike.
se mi zdi da smo postali ljudje čisto preveč obsedeni s to higieno in nam to včasih bolj škodi kot koristi.
drugače pa vnetja 'pospešujejo' še tamponi, razni vložki z geli in dišavami, gate ki niso oprane vsaj na 60stopinj (jebiga...zdej si kupim paket v HM, ker mi jih pol ni škoda na 60 al pa 90 prat) in še miljon enih faktorjev, vključno s prehrano.
morš ugotovit, kaj bi bil pri tebi tisti moteč faktor (pri meni je blo to vsekakor umivanje)
rammsteingirl napisal/-a:
Saj nisem mislila slabonamerno. Zgolj kot povzetek zapisanega, ker včasih dobim občutek, da ljudje seksajo kadarkoli in kjerkoli, zase pa vem, da vedno ne dišim v taki meri, da bi bilo to izvedljivo in zato sprašujem. In me v bistvu pozitivno preseneča, da nekdo omeni, da se umije pred oralnim seksom.
Tearjerker, ko jaz uporabljam multigyn gel, tudi zasušen na koži (ne vnapašam ga v nožnico, ampak nanesem ob vhodu, če je pač treba) dobi vonj. Ne tak kot nožnica, ampak vseeno mi ni prijeten vonj.
Floribunda, se 100 % strinjam s tem, da smo ljudje, sploh ženske, pretirano obsedene s higieno tam doli. Neka zdrava mera je itak samoumevna, ampak v strahu, da ne bi bilo neprijetnega vonja, marsikatera izgubi kompas in privabi vnetja. In ko imaš enkrat vnetja, je zares obupno priti iz začaranega kroga.
Jaz se tuširam vsak dan (tud večkrat na dan če sem športno aktivna) ..
Ponavadi je naneslo tako, da sem se dobivala z mojim že bolj pozno popoldne oz zvečer, in sem obvezn skočila pod tuš da sem bla čist sveža in dišeča ko me je pršu iskat
Se je pa tut ogromnokrat zgodilo, da sem bla npr na faksu, on pa v službi, in sva se dobila takoj po tem, in se nisva tuširala preden sva seksala. Se je tut zgodilo da sva prišla iz teka, seksala in šla potem pod tuš, ker naju je matralo že celo pot, in nisva zdržala niti minuto ko sva pršla domov.
Če imam možnost da se umijem oz stuširam če predvidevam da bom intimna to naredim; če sem pa nekje cel dan po opravkih pa pač ne gre...
Uporabljam samo vodo, pa pač če gre kaj mila zdraven ko se tuširam, po intimnih predelih pa nikoli ne posegam z intimnimi mili, ker mam že nasplošno zelo občutljivo kožo na mila.
Mam srečo da so do zdej vsi dobro skrbel za higieno, včasih če se ja pa zgodilo da se ni blo možnosti nikjer vsaj za silo umit,pa pač nisem prakticirala oralnega seksa.
priznam pa da sem v spletu nenavadih okoliščin zavračala oralni seks, ker se mi je zdelo da mam beli tok.
Me pa zelo moti, ker imam zelo slabo razvit vonj, in potem se včasih sprašujem, če slučajo kej čudno "smrdim" pa tega ne opazim.
Sej se redno umivam in vse, ampak sem se kar malo prestrašla ko sem prebrala to temo; o vseh nekih sprejih in nevemkajvse... Sicer pa do zdej nisem dobila občutka, da komu nisem všeč, in fant je bil vedno navdušen nad oralnim in se ni nikol branu lizat tam spodj..
Ponavadi je naneslo tako, da sem se dobivala z mojim že bolj pozno popoldne oz zvečer, in sem obvezn skočila pod tuš da sem bla čist sveža in dišeča ko me je pršu iskat

Se je pa tut ogromnokrat zgodilo, da sem bla npr na faksu, on pa v službi, in sva se dobila takoj po tem, in se nisva tuširala preden sva seksala. Se je tut zgodilo da sva prišla iz teka, seksala in šla potem pod tuš, ker naju je matralo že celo pot, in nisva zdržala niti minuto ko sva pršla domov.

Če imam možnost da se umijem oz stuširam če predvidevam da bom intimna to naredim; če sem pa nekje cel dan po opravkih pa pač ne gre...
Uporabljam samo vodo, pa pač če gre kaj mila zdraven ko se tuširam, po intimnih predelih pa nikoli ne posegam z intimnimi mili, ker mam že nasplošno zelo občutljivo kožo na mila.
Mam srečo da so do zdej vsi dobro skrbel za higieno, včasih če se ja pa zgodilo da se ni blo možnosti nikjer vsaj za silo umit,pa pač nisem prakticirala oralnega seksa.
priznam pa da sem v spletu nenavadih okoliščin zavračala oralni seks, ker se mi je zdelo da mam beli tok.

Me pa zelo moti, ker imam zelo slabo razvit vonj, in potem se včasih sprašujem, če slučajo kej čudno "smrdim" pa tega ne opazim.

-
- Cosmopsiho
sicer pazim, da sem čista in oh in sploh, ampak se mi zdi, da ma moj dečko raje moj naraven okus, kot okus 'direkt ipod tuša' (uporabljam intimno milo, razrečeno, v majhnih količinah). vsaj moj pravi, da ma nožnica en vonj, ki ga v bistvu vzburja (govorimo seveda o vonju čiste nožnice, verjamem da mu ne bi blo všeč, če bi dajala po tri dni starih ribah na soncu sredi poletja).
tko, da vse tiste, ki se res dosti umivate (pred, po med seksom in še zjutraj in večer in vsakič ko greste na wc). vsaj tiste, ki ste že dolgo časa s svojimi dečki, probajte se odkrito pogovorit o teh stvareh, si boste prišparale kako vnetje.
včasih so se enkrat na teden umivali, pa so se vseeno meli radi:)
tko, da vse tiste, ki se res dosti umivate (pred, po med seksom in še zjutraj in večer in vsakič ko greste na wc). vsaj tiste, ki ste že dolgo časa s svojimi dečki, probajte se odkrito pogovorit o teh stvareh, si boste prišparale kako vnetje.
včasih so se enkrat na teden umivali, pa so se vseeno meli radi:)
- Tearjerker
- Cosmopsiho
@MsN: hmmm, jaz po multi-gynu še nisem zasledila kakšnega čudnega vonja. Mislim, vem da ima gel sam po sebi vonj, ki je res specifičen, ampak jaz ga uporabljam v ful malih količinah (nekje za pol cm gela si itztisnem na prst in ga razmažem po blazinici prsta in ga vnesem v nožnico, ker z aplikatorjem nimam filinga in si ga potem dam občutno preveč, tisto pa res ima fuuuul značilen vonj). Še vedno imam ''normalen vonj'' pa dragi pravi da imam tudi naraven okus, tak da bo že držalo. 

stuširam se ponavadi 2krat na dan, vsakič uporabim intimno milo, najboljše mi je intima roberts(se mi zdi najbolj blag)
pred seksom se stuširam če je le mogoče, da sm čist sveža, drugače pa če mine več kot pa ur mu ne pustim da bi šel dol. higieno zahtevam tut od tipa.
enkrat se mi je zgodilo da je mel mal neprijeten vonj(pa je bil stuširan, sam je prej pil alko, nč jedu, pa ful skadil) in sm mu pač povedala, pa je reku da se bo šel še enkrat umit če bo kej bolš, pa da mu je kul ker sm povedala-no po še enkratnem umivanju ni blo spremembe, drug dan je blo pa vse kul.
ko sem šla na wc takrat ko sem bla pri njem(nimajo bideja), sem mela navado da sm se prvo navadno ubrisala, pol sm pa vzela mal več paperja, ga zvila, zmočila s toplo vodo pa se obrisla pa popivnala, na konc pa spet z navadnim da ni blo mokro... sej nevem če je blo kej učinka, je pa bolši filing
pred seksom se stuširam če je le mogoče, da sm čist sveža, drugače pa če mine več kot pa ur mu ne pustim da bi šel dol. higieno zahtevam tut od tipa.
enkrat se mi je zgodilo da je mel mal neprijeten vonj(pa je bil stuširan, sam je prej pil alko, nč jedu, pa ful skadil) in sm mu pač povedala, pa je reku da se bo šel še enkrat umit če bo kej bolš, pa da mu je kul ker sm povedala-no po še enkratnem umivanju ni blo spremembe, drug dan je blo pa vse kul.
ko sem šla na wc takrat ko sem bla pri njem(nimajo bideja), sem mela navado da sm se prvo navadno ubrisala, pol sm pa vzela mal več paperja, ga zvila, zmočila s toplo vodo pa se obrisla pa popivnala, na konc pa spet z navadnim da ni blo mokro... sej nevem če je blo kej učinka, je pa bolši filing
MsN napisal/-a:Torej se vas kar nekaj umije tik pred oralnim seksom. No, higiena je itak na prvem mestu, ampak če misliš na vse to, postane seks en velik dogovor - a bova zdaj, ja, pa še oralnega, no, greva se umit, evo, umita, zdaj pa lahko
uu ne no, kr neki

sej pač ok, če se res nism stuširala 20 ur (sicer se zgodi bolj malokrat, ampak tud se) mu lih ne bom rinla spodnjega dela telesa pred nos.Ampak, da bi se pa šla prej umivat na vrat na nos oziroma prou tuširat, pa ne.Mislm že tko ko grem na wc uporabljam baby robčke in se s tistim po usaki potrebi očistim...
nekak mi ni filing kej tazga počet, pa tud pr njemu ne kompliciram, naj se gr eusakič prej umit.
Js se stusiram takrat, k pac je to potrebno..da bm pa zdj prav zarad tega laufala pod tus...pa sele potem sexala to pa ne..razen v primeru da sem se npr.prej ful potila..npr.ali sem sportala..ali kaj takega pocela... potem seveda za to tudi poskrbim..tudi njemu npr. ne bm za vsako tezila, da bi se mogu pred vsakim sexom "generalno ocistit"..itaq se pa obadva toliko poznava in vema, da redno skrbiva za higieno, in da ne rabima pretiravat s tem, pred vsakim sexom posebej... to res potem deluje..prov nacrtovano...kao;zdj grema prvo pod tus, potem pa sexat... 

Vsakič, ko berem teme o "umivanju" se počutim umazana. Ko kaka deklica sa sela.
Namreč, pozimi se tuširam na nekaj dni. Ali sproti, ko sem v bazenu. Ker sem nekoč pretiravala in imela kup nedlažnih izpuščajev.
Ta malo si z Justovim milom umijem največ 1x na dan, intimnih robčkov ne uporabljam. Sem raje umazana.
Sem pa od nekdaj imela občutek, da sem "umazana spodaj". Ne glede na to koliko sem se umivala in s katerim sem bila. S težavo sem razpirala noge in ob orali prevečkrat razlišljala "je v redu? Sem slabega okusa? Smrdim?"
Torej, umijem se pred spolnim odnosom. Če želim biti konkretno obdelana. Moj jo ima rad čisto, zato mu ustrežem. Zato na žalost odpade spontanost, oz. moram izbirati med spontanostjo in konkretno obdelavo. Kar je en pikič frustrirajoče.
Pri njemu ni problemov s higieno ali okusom, zato tudi nekaj ur "star" tič, torej že onesnažen zaradi male potrebe, ni nobena ovira za oralno obdelavo.

Namreč, pozimi se tuširam na nekaj dni. Ali sproti, ko sem v bazenu. Ker sem nekoč pretiravala in imela kup nedlažnih izpuščajev.
Ta malo si z Justovim milom umijem največ 1x na dan, intimnih robčkov ne uporabljam. Sem raje umazana.
Sem pa od nekdaj imela občutek, da sem "umazana spodaj". Ne glede na to koliko sem se umivala in s katerim sem bila. S težavo sem razpirala noge in ob orali prevečkrat razlišljala "je v redu? Sem slabega okusa? Smrdim?"
Torej, umijem se pred spolnim odnosom. Če želim biti konkretno obdelana. Moj jo ima rad čisto, zato mu ustrežem. Zato na žalost odpade spontanost, oz. moram izbirati med spontanostjo in konkretno obdelavo. Kar je en pikič frustrirajoče.
Pri njemu ni problemov s higieno ali okusom, zato tudi nekaj ur "star" tič, torej že onesnažen zaradi male potrebe, ni nobena ovira za oralno obdelavo.
Imaš, da me vikaš!