Jaz tudi dostikrat jem solato, ob glavni jedi pač navadno (zelena, paradižnik ipd.) kot samostojno jed si pa dostikrat naredim tople ali pa hladne solate

Najraje skočim na babičin vrt, naberem začimbe (bazilika, drobnjak, timijan, rožmarin) in veselo mešam

Nazadnje sem si naredil eno majsko solato, inspiracija pa so bile babičine rdeče redkvice
INSALATA NONNA
Potrebujemo (za 1 osebo):
* 3 pesti mešane solate (berivka, rdeča berivka, mlada špinača, rukola, motovilec, skodrana solata)
* 3 rezine slanine
* 1 žlica koruze
* 1 strok česna
* 4 stebelca drobnjaka, 3 liste bazilike
* 5 dag naribanega parmezana (ali drugega sira)
* 2 žlice olivnega olja
* 1 žlica balzamičnega kisa
* 1 stebelce svežega čilija
* 5 rdečih redkvic
Nasekljajte drobnjak, česen in čili. V ponvico dodajte olivno olje, slanino, čili, česen, sol, poper in pecite toliko časa, dokler slanina ne postane hrustljava. Ko se peče, operite solato, dodajte koruzo, narezano redkvico, baziliko in drobnjak ter dobro premešajte. Ko je slanina pečena, prelijte z balzamičnim kisom in počakajte da se “odsmodi”. Dodajte v solato, hitro premešajte, na vrh dodajte nastrgan parmezan in postrezite toplo.