12 urni delavnik

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

Noelia napisal/-a:
matjazd napisal/-a:
Teh 12 ur so predlagali v Bruslju! O ceni vinjete pa se je zgovarjalo v Sloveniji za našo vinjeto. Gre za druge ljudi.

Saj tako vsi delajo.

Kaj si ti hotla povedat?
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

cvetkaaa napisal/-a:
Kaj si ti hotla povedat?

Da nima veze kje se dogaja, vsi politiki imajo iste finte.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Jaz sem delala med počitnicami za strojem dvakrat na teden po 12 ur, sicer pa po 8 in moram reči, da te že to popolnoma izmuči, od dneva nimaš praktično nič... Niti slučajno si ne morem predstavljati, da bi delala vsak dan po 12 ur. Se strinjam s tistimi, ki pravite, da je že tako premalo časa posvečenega družini.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Pa saj kratkoročno še gre delat po 12 ur. Tudi več. Na začetku je težko, a telo se privadi. Pol leta sem delala najmanj 12, največ pa 18 ur. V povprečju lih kake 14 in.... je bilo res izčrpajoče, a je nekako šlo. V luki smo delali šihte tudi po 26 ur, če je blo treba barko končat, pa je šlo.
A to so izjeme. Tega ne moreš delat dolgo. Sploh pa ne, če imaš doma družino, ali si tik pred upokojitvijo in ti je že 8 urni delavnik naporen.
Imaš, da me vikaš!
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a merisima »

orhideja1 napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a: A je to bilo sprejeto mogoče???
A podatek da bo EU finančo pomagal Sloveniji pri reševanju gospodarstva pa ti ni znan, a ne?

Vsaka stvar je najprej predlog, šele zatem se sprejme. Verjemi, da če se ljudje ne bi bunili bi to sprejeli.

EU nam ne bo nič finančno pomagal. To je naš denar, ki ga mi prispevamo v EU in niti pol toliko kot ga prispevamo ga ne dobimo nazaj.

Evropa da nam bo pomagala,kot eni pravijo.ne me smešit.Strinjam se s tabo,da dnara ne bomo dobli nikdar nazej.če bi nam pomagali,ali bi pol lahk višja živina na svojih jahturinah križarla po svetovnih morjih,ali bi lahk meli vile po sredozemlju,ali bi pol lahk meli take požrtije?ne...
s tem delovniku se ne strinjam in upam da ne bo sprejet oziroma,da če bo da bo delavska klasa nardila sabotažo.nikoli prej ni bil tak odnos do proletarca kot je zdaj.12 urni delovnik ne bo prnesu nč dobrega,jebeš vse.jaz tud grem rajši v kriminla,kot pa da delam 12 ur.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a /\/\4t3j »

Ne se bat, ta predlog ne bo sprejet.
Pa tudi če bi bil.....ni sile na svetu, ki bi me pripravila do tega, da bi delal 12 ur - nisem stroj.
Upamo lahko le, da kapitalizem malo po malo izumira.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

Iz človeka hočejo narediti robota.
Zame to ni nobena civilizacija in napreden svet, glede na to kako se lahko delajo norca iz ljudi, kako se izkorišča ljudi, koliko si vreden, ko si bolan,...
merisima
Kofetarica
Kofetarica

/\/\4t3j napisal/-a:Ne se bat, ta predlog ne bo sprejet.
Pa tudi če bi bil.....ni sile na svetu, ki bi me pripravila do tega, da bi delal 12 ur - nisem stroj.
Upamo lahko le, da kapitalizem malo po malo izumira.

upajmo,da res ne bo ta predlog sprejet.sam kaj ko je eksploatacija tak močna.vem,ko sm delala tu v eni fabriki(da bog da gredo v tej krizi v stečaj)-enma najjačih v našem koncu.9 mescov tam tratla lajf v 3 izmenah za jebenih 600 eur,pa še sobote delat matr jim.pa sm te sobotne nadure koristla,konsm rabla fraj,za kar sm se pa res mogla ful borit,ena dva,ki sta pršla z mano pa sta bla ful več fraj kot jaz.pa sobotne popoldneve je blo treba delat na kaki drugi liniji,če naša ni lauflala.pa sta se skos zmuznla,jaz najebem.če sm bla v teh 9 mescih 5 popoldanskih sobot fraj.pa sam ena bolniška.od vse vročine in prepiha sm fasala heksnšus pa sm bla na bolniški 4 dni,sam kaj ko so me iz službe klicali(vodja proizvodnje)da moram drug dan prit z bolniškim listom.sm bla sam štiri ure in šla domov,čez en tedn pa dobla odpoved.
pač več noben ne gleda na človeka...radi bi na spremenli v robote in nas prpravli,da delamo kot mašine in stem nas ubijajo.
kao da že ni dost kaj delajo,bi nas radi spravli,da še pol dneva stojimo za strojem in poslušamo ropot ter si uničujemo zdravje.ni tega dnara nit sile da se v to spustim.
kaj se pa kapitalizma tiče...to več nit ni kapitalizem.mam občutek,da smo v polsuženjstvu.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

GROZA!!!!!!!

tok se zagovarja neko socialno državo, družinske odnose in nevemkaj še use, na koncau pa rpleti ven nekej tazga :roll:
Potem pa naj mi tist pametnjakovič, ki se je kej tko absurdnega spomnu, kako ti bo zneslo žiulenje?

Prvič, ustaneš ob šestih, da se napokaš na šiht.Pelješ otroka u vrtec in greš delat.
Delaš kot budala, obveznih 12 ur,pomožnosti še s samo pol ure malce vmes, pridš dam ob šestih, naročiš že na poti domov halo pico, ker če ne boš meu ob devetih kosilo, pobereš otroka iz vrtca še umes, mu daš doma za jest in ga daš spat, ker je že tko pozna ura.Mislm????????
Kreteni od kretenov, jst druzga nimam za rečt!Iz človeštva hočjo narest stroje, pa kaj vam je???
Tok o dobrih stvareh europske unije, zdele se mi je pa zakozlal, res!!!!
in tega ki je to izjavu bi zaprla za polleta v fabrko, na najtežji fizički deu pa naj dela usak dan po dvanajst ur, dobiva 600 eurou plače in naj shaja s familijo kukr ve in zna.verjamem, da čez polleta nou vedu še kako je otroku ime, kaj šele kako zgleda :roll: kreteni butasti!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Pa sej ne bo sprejet ta predlog no. Ne se tak razburjat!
Drgač pa res trapast predlog.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ja u naši državi je itak use mogoče :roll:
drgač pa kako se nebi razburjal, ko pa ne razumeš tud mal ne, kako se lahko kšn sploh spomne kej tako absurdnega??! :roll: :evil:
merisima
Kofetarica
Kofetarica

*purple* napisal/-a:GROZA!!!!!!!

tok se zagovarja neko socialno državo, družinske odnose in nevemkaj še use, na koncau pa rpleti ven nekej tazga :roll:
Potem pa naj mi tist pametnjakovič, ki se je kej tko absurdnega spomnu, kako ti bo zneslo žiulenje?

Prvič, ustaneš ob šestih, da se napokaš na šiht.Pelješ otroka u vrtec in greš delat.
Delaš kot budala, obveznih 12 ur,pomožnosti še s samo pol ure malce vmes, pridš dam ob šestih, naročiš že na poti domov halo pico, ker če ne boš meu ob devetih kosilo, pobereš otroka iz vrtca še umes, mu daš doma za jest in ga daš spat, ker je že tko pozna ura.Mislm????????
Kreteni od kretenov, jst druzga nimam za rečt!Iz človeštva hočjo narest stroje, pa kaj vam je???
Tok o dobrih stvareh europske unije, zdele se mi je pa zakozlal, res!!!!
in tega ki je to izjavu bi zaprla za polleta v fabrko, na najtežji fizički deu pa naj dela usak dan po dvanajst ur, dobiva 600 eurou plače in naj shaja s familijo kukr ve in zna.verjamem, da čez polleta nou vedu še kako je otroku ime, kaj šele kako zgleda :roll: kreteni butasti!!

ma vidimo,kak majo eni preveč prostega cajta,pa skontajo neumnosti.itak se iz takega testa speče trd kruh za navadnega človeka.
ja kot praviš zagovarjabnje družine in širjenje pronatalitetne politike.kdo bo pa lahk mel otroka po vsem takem?
moj dela v revozu in zdaj po ta novem bodo delali sam po 2 dneva v tednu(do 12.12),pol pa zihr skorej do polovice januarja doma...to pomeni gre dopust v 3pm pa neke minus ure jim bodo pisali za to kar bodo doma(pa ne po svoji krivdi!!!).To pa pomeni,da ko se vrnejo na delovna mesta bo te ure treba nekak vnest-to pa bodo nardili s tem,da bodo 12 ur garali.
ne kužim tega...
ko folk piše,ne se razburjat...ma kak se ne bi,ko vidimo,kake gluposti prhajajo ven.
unim gor v bruslju se pa itak j..e za narod...oni tak i tak ne bodo nikdar probali dela za tekočim trakom,ki pa ni glih kaj preveč prijetno(znam iz lastnih izkušenj).
mejbi ta predlog res ne bo sprejet,sam kaj če bo?tega me je prekleto strah.
saj že zdaj ni kaj dost cajta da se ukvarjamo s čim drugim,ko pridemo iz šihta.najprej itak poješ nekej,pol se moraš pod nujno odpočit in že je večer.pol pa boš ponoči šu na šiht in ponoči pršu domov...kao da je sam služba pomembna...sam pizdarija je v tem,da kdor bo hotel delat bo tolk kolk bo treba,sam ta novi delovnik se mi nit malo ne vidi ne human ne moralen.kje je obravnavanje človeka kot živo bitje,kje?v takih zgodbah tega pojma ne najdemo nikjer.
sam čutim,da s takim obnašanjem bogati sloj želi obdržati svoje razkošje in zato izkorišča za svoje potrebe običnega delavca.sam tud nam bo enkrat prekipelo in bo pršlo da gadnega upora,sam če ne bodo nehali.pa magar i ja začnem revolucijo...Pa bom se borila za pravico kot se je moj najstniški idol Che Guevara-z idejami in brzostrelko.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
nadya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nadya »

sam kakšni bi pa bli rezultati če bi ljudje delali po 12h?
men koncentracija pada že po 4 urah :D
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

Sploh ne vem kaj bomo delali po 12h, če nekaterim že zdaj skrajšujejo firme delovni teden na 36h, ker nimajo dela za 4 h. Torej to pomeni,da jih bo polovico garalo po 12h,ostala polovica pa gre na cesto?
merisima
Kofetarica
Kofetarica

orhideja1 napisal/-a:Sploh ne vem kaj bomo delali po 12h, če nekaterim že zdaj skrajšujejo firme delovni teden na 36h, ker nimajo dela za 4 h. Torej to pomeni,da jih bo polovico garalo po 12h,ostala polovica pa gre na cesto?

možno da je to tud na pohodu...sam upam,da do te katastrofe ne pride,čeprav nam nč dobro ne kaže.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
Odgovori