Sredisce pozornosti, sebicnost,...?

Pomoč iz čustvenih stisk.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a funny baby »

Vecinoma vsem preseda, nekateri se ga poskusajo izogibati vendar ne rata vedno. Je pa ena kolegica, ki se mi zdi, da ga celo podpira, ko ona pride je za njega pomembna samo ona (nista par, ona je porocena), tudi ona mu dela usluge, ga poslusa, mu pomaga,... tudi, ko ona njega rabi je on vedno ob njej za druge pa isce raznorazne izgovore kako nima casa.
Opazam tudi, da on prav caka, da bo kdo prisel do njega, ga poklical, ce ga nihce ne poklice takoj zacne zakaj se noben nic ne oglasi. Pa saj to sem ze v enem od prejsnih postov napisala.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

funny baby napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:
funny baby napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:ne delaj mu uslug, ko te/vas prosi mu recite da se na to ne spoznate oz. nimate časa.. ne vabite ga več ven, naj ga sploh nihče ne pokliče.. ko bo naslednič hlinil bolezen ali kaj podobnga ga pač ignorirajte.. ko bo govoril o sebi ignorirajte, ne poslušajte, nadaljujte svojo debato..
nevem, a se res ne znajdete nič?

Tezko se je znajdt v taki situaciji. Evo dam en primer: Recimo, ko vidi, da ga ignoriram/o pride v mojo/naso druzbo in potem recimo jaz recem "Vedno si v srediscu pozornosti, vedno samo tebe poslusamo..." rece "Ce ti kej ne pase pejt stran". Ja halo, sej ti hodis za mano/nami zakaj bi se zdej jst umikala?

povej to njemu!!! :D

Ce bi blo to tako enostavno, jst ne bi pisala sem. Ce bi se mu dalo to dopovedat zagotovo ne bi odprla te teme. Sem pa sem pisala zato, da bi dobila kaksen nasvet in mogoce podobne izkusnje.

Potem uberite skupaj drugo strategijo.

Pretirano mu hodi na roko. Ko te kaj prosi, reci, da si za to strokovnjak in mu naredi vsepolno uslug. Vedno si najdi čas zanj, kliči ga večkrat na dan, še drugi ga naj kličejo. Povabi ga na toliko krajev, da enostavno ne bo mogel več shajati s teboj. Ko bo začel govoriti o svoji boleznih, se mu posveti z vso pametjo in srcem, jo naštudiraj, jo vzemi zelo resno, se posvetuj z zdravniki, zdravilci, preglej strokovne knjige. In kaj boš imela od tega vsega? Novo izkušnjo, novo znanje in morda celo mir, ko bo končno dobil preveč pozornosti. :) Morda se bo celo zamislil nad svojim ravnanjem.

Če si zmoreš privoščiti tako razporejanje časa seveda.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja Boris to je sicer dobra fora :D samo ne vem, ce bi jst zdrzala to. Pa tud saj sem ze rekla, kadar ga kdorkoli poklice takrtat nima casa. Da bi ga jst vabila kam to ne bi slo, ker, ce bi ga jst povabila seveda ne bi sel, ker kao ne bi imel casa. Zdej, ce bi mu delala usluge se naprej bo imel najvec od tega prav on ali pa morda se kaksna tretja oseba - mogoce celo tista njegova prijateljica. Se mi zdi, da ne prosi za usluge samo zase.
Ne vem a sem to ze napisala - on v bistvu hoce, da ga klicemo ampak, ko pa ga poklicemo pa nima casa.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Če bi tebe nekdo poklical 3 x na dan, ali pa te vsaj npr. klical vsak dan in bi te prosil za razne usluge in bi mu ti vsak dan rekla, da nimaš časa - ali se ne bi potem zmanjšala verjetnost, da ti pokličeš njega?

Torej... obrniva zadevo... če bi ga večkrat poklicala in bi tisti tip vedno rekel "nimam časa", ti pa bi ga vedno prosila za kakšno uslugo, je precej verjetnosti, da bi on začel podobno razmišljati o tebi, kot ti sedaj o njemu. Je res?

In potem bi bil volk sit in koza cela.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Boris jst o njemu ne mislim nic slabega, ravno obratno, sem ze rekla, da ga nocem kar odjebati. Se mi zdi, da vsi mislite, da bi se ga rada znebila.
Ce bi bilo tako ne bi pisala sem in bi ga ze zdavnaj odjebala. Rada bi, da bi bilo tako kot na zacetku. Mislim, cloveku naredis dve usluge potem pa hoce vedno vec, on pa ceprav kaj obljubi mu je v bistvu vse tako tezko.
Zdaj se mi zdi, da si je zacel dolocene stvari sam rihtati, ce lahko tako recem. Se pravi usluge, ki sem mu jih jst delala zdaj sam opravi in mislim, da to pelje h koncu prijateljstva. Njemu je bilo vsec, da sem mu delala usluge, ampak, ko je on meni rekel, da sem sebicna, sem jst njemu rekla, da je on se bolj in zato si je sam zacel rihtat dolocene stvari, da ne bi izpadel sebicen. In, ker od mene v tem primeru ne more vec pricakovati uslug se me tudi izogiba oziroma prijaznost, ki jo je imel vcasih izginja, ce lahko tako recem.
Nocem se ga znebiti, rada bi samo kaksen nasvet kako shajati s takim clovekom, kako ga mogoce spremeniti, ce se to sploh da? Tezko se je kar znebiti nekoga s katerim si prijatelj ze nekaj let od tega smo se kaksne 2 leti imeli prav lepo.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Soljudi ne moremo spremeniti...lahko samo sami sebe...in s tem, ko sebe spremenimo se tudi ostali ljudje okoli nas spremenijo in s tem svet okoli nas.
Torej spremeniti ga ne moreš...sprejmi ga takšnega kot je. :)
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Za koga bi se jst zdaj morala spreminjati? Jst sem ista od zacetka najinega prijateljstva in do zdaj in se ne mislim spreminjat. Za vse ostale sem vredu, za njega pa ocitno ne. On bi se moral spremenit, samo se ne bo, ker je preponosen sam nase in na vse kar naredi oziroma kar ne naredi. Ce mu reces, ja sej imas prav je takoj cisti srcek, ce ga kritiziras bi te najraje kam poslal.
Sprejela sem ga taksnega kot je seveda, ce ga ne bi se ne bi vec ukvarjala z njim. Samo on mene ne sprejme, zato se zdaj sprasujem kaj je z mano narobe? Ali z njim?
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

funny baby napisal/-a:Boris jst o njemu ne mislim nic slabega, ravno obratno, sem ze rekla, da ga nocem kar odjebati. Se mi zdi, da vsi mislite, da bi se ga rada znebila.
Ce bi bilo tako ne bi pisala sem in bi ga ze zdavnaj odjebala. Rada bi, da bi bilo tako kot na zacetku. Mislim, cloveku naredis dve usluge potem pa hoce vedno vec, on pa ceprav kaj obljubi mu je v bistvu vse tako tezko.
Zdaj se mi zdi, da si je zacel dolocene stvari sam rihtati, ce lahko tako recem. Se pravi usluge, ki sem mu jih jst delala zdaj sam opravi in mislim, da to pelje h koncu prijateljstva. Njemu je bilo vsec, da sem mu delala usluge, ampak, ko je on meni rekel, da sem sebicna, sem jst njemu rekla, da je on se bolj in zato si je sam zacel rihtat dolocene stvari, da ne bi izpadel sebicen. In, ker od mene v tem primeru ne more vec pricakovati uslug se me tudi izogiba oziroma prijaznost, ki jo je imel vcasih izginja, ce lahko tako recem.
Nocem se ga znebiti, rada bi samo kaksen nasvet kako shajati s takim clovekom, kako ga mogoce spremeniti, ce se to sploh da? Tezko se je kar znebiti nekoga s katerim si prijatelj ze nekaj let od tega smo se kaksne 2 leti imeli prav lepo.

Jaz nisem imel v mislih, da se ga hočeš za stalno znebiti. In po moji metodi bi verjetno sam na svoji koži občutil, kako se ti počutiš. Tako bi te imel možnost bojl razumeti. Gre za to, da mu daš primerno izkušnjo, da se lahko stvari vrnejo v stanje, kakršnega si želiš.

Pa ko boš (če boš) opravila ta poskus, bi bilo dobro povedati mu, kakšen je bil tvoj namen, sicer si ga bo znal napačno interpretirati.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Boris napisal/-a:
funny baby napisal/-a:Boris jst o njemu ne mislim nic slabega, ravno obratno, sem ze rekla, da ga nocem kar odjebati. Se mi zdi, da vsi mislite, da bi se ga rada znebila.

Jaz nisem imel v mislih, da se ga hočeš za stalno znebiti. In po moji metodi bi verjetno sam na svoji koži občutil, kako se ti počutiš. Tako bi te imel možnost bojl razumeti. Gre za to, da mu daš primerno izkušnjo, da se lahko stvari vrnejo v stanje, kakršnega si želiš.

Pa ko boš (če boš) opravila ta poskus, bi bilo dobro povedati mu, kakšen je bil tvoj namen, sicer si ga bo znal napačno interpretirati.

Ma on ne zna cutit kako se pocuti nekdo drug. Drugace povedano, nima custev za druge, vsaj tako sem opazila pri nekaterih stvareh. Pa lahko recem, da sem mu ze dala primerno izkusnjo, prislo je samo do tega, da je rekel, da sem sebicna jst. Pa sem mu tud povedala zakaj sem tako naredila in je prislo samo do kreganja. Zdi se mi ze tako, kot da hoce imeti nad nekom nadzor, nevem kako naj drugace recem, samo takrat se on dobro pocuti, ko vidi, da nekdo plese kot on zvizga. Pa ne vem kdaj in kako je postal tak, kot sem ze povedala je bil super fant. Lahko pa, da na tak nacin pridobiva ljudi na svojo stran, najprej prijazen oh in sploh, potem pa, ko vidi, da mu ljudje zaupajo pa postane cisto nasprotje. Opazila sem tudi, da se do vsakega posameznika obnasa drugace, se posebno na zacetku, opazuje kaj je cloveku vsec in kaj ne in potem je v tej smeri prijazen do vsakega posemeznika, da ga pridobi na svojo stran.
Odgovori